Kan du utfordre hvordan vi tradisjonelt tenker karriere- og utviklingsløp i offentlig sektor?

Kan du utfordre hvordan vi tradisjonelt tenker karriere- og utviklingsløp i offentlig sektor?
Det er dessverre ikke mulig å søke på stillingen lenger da vi har funnet rett kandidat. Ta gjerne en titt på våre andre ledige stillinger eller kontakt oss på adm@capus.no.

Nøkkelinformasjon

Stillingstittel:
Kompetanserådgiver
Arbeidgiver:
ARBEIDS- OG VELFERDSETATEN
Sted:
OSLO
Søknadsfrist:
Løst
Du har kanskje ikke hørt så mye om IT-avdelingen i NAV? Kanskje heller ikke tenkt at offentlig sektor er stedet der du virkelig kan få utfolde kreativiteten din og vise handlekraft? Da bør du kikke litt ekstra hit, for i denne jobben ligger det mange muligheter.

For noen år siden bestemte NAV seg for å selv ta «hendene på rattet» for den digitale transformasjonen. Siden den gang har IT-avdelingen etablert noen av landets sterkeste fagmiljøer innen IT-utvikling, data og design, og erstattet innleide konsulenter med flere hundre nye medarbeidere som jobber med å utvikle digitale velferdstjenester i verdensklasse.

En slik dreining krever mer enn bare rekruttering. Vi har også snudd opp ned på det meste som preger en organisasjon; arbeidsmetodikk, prosesser, styring, kultur og ledelse.  Nå skal vi optimalisere og bygge videre på det sterke engasjementet som har tatt oss dit vi er i dag. Vi skal skape nye måter å utvikle det vi tror mest på: kompetansen til folka våre, kultur for deling og struktur for læring.

Vår ambisjon er å være fremst på kontinuerlig utvikling og at vi alle skal lære noe nytt hver dag. Nå søker vi deg som har et engasjement for nettopp dette.

I avdelingen IT transformasjon blir du en del av en fersk gjeng som er plassert langt fremme i skoa. Vårt oppdrag er å sørge for at IT-avdelingen er en attraktiv arbeidsplass, og med det følger blant annet ansvar innenfor ledelse, kultur, kommunikasjon, læring, utvikling og employer branding. Hos oss får du muligheten til å bryne deg på en kompleksitet innen både kultur og struktur. Mye vil du utvikle og drive selv, men vi vet også at vi er best sammen så du er aldri alene i oppdraget ditt.

Vi vil gjerne snakke med deg som kan utfordre hvordan man tradisjonelt tenker karriere- og utviklingsløp i offentlig sektor, og som vet hva som skal til for å vekke læringslysten hos alt fra ferske studenter til erfarne seniorer. Brenner du for å støtte medarbeidere og ledere på sin individuelle utviklingsreise, så vel som å drive workshops og samlinger for å bevege organisasjonen i ønsket retning, samt ønsker å bygge læring- og utviklingsprogram som gir folk nye muligheter, vil vi høre fra deg.

Arbeidsoppgaver  
Arbeidshverdagen din vil være fylt med operativt og strategisk arbeid for å realisere ambisjonen om at folka våre skal være i kontinuerlig utvikling. Du vil få en sentral rolle i IT-avdelingen, og jobbe tett med ledere og medarbeidere for å identifisere behov og utvikle moderne og attraktive initiativer og konsepter. En viktig oppgave vil være å løfte frem gode initiativer i organisasjonen, bidra til å øke kvaliteten på disse og skalere ut til et større publikum. Hvorvidt du har rollen som operativ prosessdriver, faglig rådgiver eller er «på scenen» som fasilitator vil variere fra dag til dag.

Kvalifikasjoner:
 • relevant utdanning minimum på bachelornivå. Gjerne innen HR, ledelse eller pedagogikk. Relevant erfaring kan kompensere for manglende formell utdanning.
 • erfaring med å identifisere, utvikle, forankre og gjennomføre målrettede utviklingsprogram
 • erfaring med å tydeliggjøre karrieremuligheter og skape engasjement rundt læring og utvikling
 • solid erfaring med å fasilitere og engasjere store og små grupper på ulike nivåer i organisasjonen
 • forståelse for hva som kjennetegner en fremtidsrettet sammensetning av kompetanse i et teknologimiljø
 • høy digital kompetanse, og erfaring med å utnytte teknologi i eget arbeid
Du har gjerne også erfaring:
 • fra smidige teknologimiljøer
 • som konsulent, eller fra organisasjoner som har gjennomgått vesentlige endringer i kompetansebehov
Personlige egenskaper:
 • du er en faglig sterk inspirator som engasjerer de du møter, og trives godt i rollen som fasilitator
 • du er en tillitsskapende rådgiver som effektivt etablerer relasjoner på ulike nivåer i organisasjonen
 • du har sterk gjennomføringskraft, evner å sette retning og levere resultater gjennom andre
 • du har svært gode kommunikasjonsegenskaper, leser omgivelsene dine godt og tilpasser budskapet ditt deretter
 • du er ryddig og strukturert, og har forståelse for hvordan et smidig tankesett kan benyttes i eget arbeid
Vi tilbyr
Hos oss vil du få en viktig rolle på en av landets viktigste arbeidsplasser, hvor vår visjon er å gi mennesker muligheter. De 800 kollegaene dine leverer løsninger til 2.8 millioner mennesker, og forvalter kjernesystemene i ett av verdens beste velferdssamfunn. Vi er midt i en omfattende digital transformasjon som krever nye veier til mål, og i dette arbeidet er IT-avdelingen i NAV kjent for å gå foran og bane vei innenfor vårt fagområde. Vi utfordrer, eksperimenterer og leverer alltid med høy kvalitet. Med høye ambisjoner og lave skuldre er det aldri tvil om hvorfor vi går på jobb hver dag.

Du blir en del av avdelingen IT Transformasjon, og får et spennende ansvar og arbeidsoppgaver som du løser sammen med dyktige og engasjerte kollegaer fra hele organisasjonen. For ikke lenge siden flyttet vi inn i helt nye og freshe lokaler på Helsfyr. Utover dette kan vi tilby deg:
 • lønn fra kr 650.300 til kr 850.000 i stillingskode 1364 seniorrådgiver. For særskilt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes.
 • godt utstyrt treningsrom og bedriftsidrettslag med ulike aktiviteter
 • sommertid og mulighet for å opparbeide fleksitid
 • god pensjonsordning gjennom Statens pensjonskasse
 • hytteforening med mulighet for å leie leilighet på fjellet
For å kunne levere best mulig tjenester er det viktig med mangfold i rekrutteringen. Vi oppfordrer derfor personer med innvandrerbakgrunn, nedsatt funksjonsevne og hull i CV-en til å søke jobb hos oss. Vi legger arbeidsforholdene til rette for deg dersom du har behov for det. Ønsker du å bli unntatt fra offentlig søkerliste må du begrunne dette. Del gjerne ditt vitnemål eller karakterutskrifter via vitnemålsportalen.no.
 

Om arbeidsgiveren

NAV søker ansatte med hjerte for mennesker og våre fagområder. Vår visjon er å gi mennesker muligheter, og dette gjør vi ved å utvikle Norges beste arbeids- og velferdstjenester.

NAV består av 19.000 kompetente og engasjerte medarbeidere. Vi jobber tverrfaglig i sterke fagmiljøer. Hos oss skal arbeidsmiljøet preges av involvering, åpenhet og tillit.

Hverdagen hos oss i Arbeids- og velferdsdirektoratet er hybrid. Som mange andre organisasjoner utforsker vi hva det kan bety i praksis, noe vi håper du vil være med å forme. Vi tror at du som sitter nærmest oppgavene vet best hvordan de skal løses. Både fra et hjemmekontor og fra våre nye lokaler på Helsfyr. Vi håper du vil vokse og utvikle deg med oss på kontoret, men har også tillit til at du jobber like bra hjemmefra.

Våre konsulenter

Tonje Fossan-Waage
Partner
Anders Palerud
Avdelingsdirektør, IT transformasjon