Avdelingsdirektør utdanningsstøtteavdelingen

Avdelingsdirektør utdanningsstøtteavdelingen
Søknadsfristen på stillingen er dessverre utløpt og det er derfor ikke lenger mulig å søke. Ta gjerne en titt på våre andre ledige stillinger eller kontakt oss på adm@capus.no.

Nøkkelinformasjon

Stillingstittel:
Avdelingsdirektør utdanningsstøtteavdelingen
Arbeidgiver:
Lånekassen
Sted:
Oslo
Søknadsfrist:
Utløpt

Vil du lede arbeidet med å utvikle fremtidens utdanningsstøtte? Vi ser etter deg som kan motivere og engasjere et spennende kompetansemiljø i Lånekassen med ansvar for forvaltning, analyse og utvikling av virkemidler og tjenester

Lånekassen har gjort utdanning mulig i 75 år. Kjernen i virksomheten er å utvikle og forvalte støtteordninger som gir den enkelte mulighet til å ta utdanning og som sikrer at samfunnets samlede kompetansebehov blir dekket. Vi har 1,2 millioner kunder og deler årlig ut 38 milliarder kroner i lån og stipend. Lånekassen skal være en moderne tjenesteleverandør og teknologisk fremoverlent offentlig virksomhet, og samtidig fylle rollen som direktorat for utdanningsstøtte.

Utdanningsstøtteavdelingen består av 40 medarbeidere. Som leder av avdelingen vil du sette retning for arbeidet med god forvaltningspraksis, kunnskapsbasert virkemiddelutvikling og tjenester av høy kvalitet til kundene våre. Du får en egen ledergruppe bestående av fem seksjonsledere på fagområdene forvaltning, analyse, ordningsutvikling, produkt og tjeneste, og prosess og brukeropplevelse. Ditt ansvar blir å lede en avdeling med et komplekst og viktig oppdrag som har en bred portefølje og engasjerte fagspesialister.

Du blir del av en toppledergruppe som har ambisjoner om å sikre at Lånekassen forblir et viktig politisk virkemiddel for å ivareta individets og samfunnets behov for kompetanse. Målet er at Lånekassen forvalter eksisterende ordninger effektivt og på en god måte, og samtidig sørger for en kunnskapsbasert utvikling av fremtidens utdanningsstøtte.

Du vil rapportere til administrerende direktør. 

Ansvarsområder for utdanningsstøtteavdelingen

 • lede arbeidet med kunnskapsbasert utvikling av utdanningsstøtteordningene
 • forvalte reglene for utdanningsstøtteordningene
 • utarbeide statistikk og analyser, gjøre data om til kunnskap og formidle innsikt
 • det funksjonelle ansvaret for alle Lånekassens egenutviklede digitale løsninger for kunder, saksbehandlere og andre brukere
 • design og innholdsproduksjon for våre kundekanaler og portaler.
Kvalifikasjoner
 • høyere relevant utdanning, fortrinnsvis på masternivå. Annen utdanning kombinert med relevant ledererfaring kan også vurderes
 • erfaring som leder fra relevant virksomhet og på relevant strategisk nivå
 • god resultatoppnåelse i tidligere stillinger
 • god forståelse for politiske og administrative beslutningsprosesser.
Om deg
 • du motiveres av et meningsfylt samfunnsoppdrag og muligheten til å påvirke og utvikle
 • du har god rolleforståelse og kunnskap om politiske prosesser
 • du kommuniserer og samhandler godt, og evner å skape entusiasme for virksomhetens mål og prioriteringer
 • du har god virksomhetsforståelse og gjerne relevant erfaring fra offentlig sektor
 • kontinuerlig utviklings- og endringsbehov forutsetter at du er fleksibel og endringsvillig
 • du er tillitsskapende, samarbeidsorientert og fleksibel som leder
 • du har gode kommunikasjonsevner både skriftlig og muntlig
 • du har god planleggings- og gjennomføringsevne.

Personlig egnethet vil bli vektlagt.

Om oss og hva vi tilbyr 
 • lederansvar i et innovativt og engasjerende fagmiljø
 • en meningsfull jobb med stort ansvar
 • rom for å påvirke og for å lære sammen med faglig sterke kolleger
 • engasjerte kolleger som utfordrer deg
 • mulighet for formell kompetanseheving/faglig påfyll
 • fleksibel arbeidstidsordning  
 • arbeidssted i Oslo, i nye lokaler på Helsfyr
 • lønnsplassering som 1060 avdelingsdirektør i lønnstrinn 86 til 95 med lønnsspenn fra kr 977 600 til kr 1 192 900 avhengig av utdanning og erfaring. For særskilt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes.

Det trekkes to prosent av lønnen, som gir medlemskap i Statens pensjonskasse med gode forsikrings-, låne- og pensjonsordninger.

Annet

Vi vet at mange ønsker seg en hybrid og fleksibel arbeidshverdag der man både kan jobbe hjemmefra og på kontoret. Lånekassen tester ut en hybrid arbeidshverdag der vi jobber tre dager på kontoret og to dager fleksibelt.

For å sikre at du blir tatt i betraktning ber vi deg skrive søknad på norsk, og legge ved vitnemål og attester elektronisk i søknaden.

I Lånekassen er vi opptatt av å finne de gode og smarte løsningene. De tror vi at vi best kommer fram til når våre kollegaer representerer et tverrsnitt av befolkningen, med ulik kompetanse, livserfaring, alder, kjønn, legning, etnisk bakgrunn og funksjonsevne. Vi sørger for at du får tilrettelegging dersom det er behov for det. Dersom vi får kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, vil minst én søker i hver av disse gruppene bli kalt inn til intervju. For å bli vurdert som søker fra disse gruppene, må du oppfylle visse krav, og vi oppfordrer deg til å melde fra om dette ved å krysse av for det i jobbsøkerportalen. Disse opplysningene kan bli brukt anonymisert til statistikkformål som alle statlige virksomheter rapporterer i sine årsrapporter.

Dersom du ønsker å reservere deg fra oppføring på offentlig søkerliste, må dette begrunnes i søknadsskjemaet. Opplysninger kan bli offentliggjort selv om du har bedt om ikke å bli oppført på søkerlisten, men du vil bli varslet dersom ønsket om reservasjon ikke tas til følge.

Om arbeidsgiveren

Lånekassen har gjort utdanning mulig i 75 år. Vi har over én million kunder, som enten er i utdanning eller betaler tilbake på studielånet sitt. Vi skal bruke vår kompetanse og rolle til å utforme utdanningsstøtteordninger som er til det beste for samfunnet og den enkelte, inkludert å legge til rette for at man kan lære gjennom hele livet. Lånekassen er en innovativ virksomhet som bruker ny teknologi og metoder for å effektivisere forvaltningen, kontinuerlig forbedre våre kundetjenester og bidra til å videreutvikle offentlig sektor.

Våre konsulenter

Tonje Fossan-Waage
Partner
Baard I. Storsveen Tofting Løtvedt

Partner