


Vil du lede informasjonssikkerhetsarbeidet i en samfunnskritisk virksomhet?



Tolletaten er inne i en omfattende omorganisering og fornyelse, og digitalisering og IT er strategiske virkemidler i endringen. Vår samfunnskritiske rolle blir stadig mer synlig, både for landets forsyningssikkerhet, for å sikre etterlevelse av lover og regler for all import og eksport av alle typer varer, og for å bidra til gode og rettferdige vilkår for næringslivet. For å forbedre utføringen av samfunnsoppdraget tar Tolletaten i bruk avansert teknologi for bedre å utnytte informasjon om varestrømmer over grensen og aktørene som er involvert i dette. Tolletaten har igangsatt flere store digitaliseringsprosjekter for etatens kjernevirksomhet der nye løsninger nå er under utvikling. Et av de største er innen avansert dataanalyse og digital etterretning.
I utførelsen av sitt samfunnsoppdrag behandler Tolletaten store og viktige informasjonsverdier relatert til import og eksport av varer, kontroll av etterlevelse av en rekke lover og regler, og til bekjempelse av kriminalitet. Arbeidet med informasjonssikkerhet er derfor av svært viktig betydning i virksomheten.
Tolletaten skal tilsette ny informasjonssikkerhetsleder som hovedansvarlig for fagområdet. Som informasjonssikkerhetsleder vil du samarbeide tett med etatens øvrige sikkerhetsfunksjoner, systemutviklere, IT-arkitekter, nettverksarkitekter, driftsarkitekter og andre samarbeidende myndigheter. Informasjonssikkerhetsleder vil være en del av styringsstaben i etatens IT-divisjon, og være en viktig rådgiver for ledelsen i etatens omfattende digitaliseringsarbeid.
Som etatsledelsens viktigste rådgiver innen informasjonssikkerhet må du trives med å være i en ledende rolle, kunne kommunisere godt med både ledelsen, systemeiere, fagspesialister og øvrige medarbeidere i etaten, skape engasjement og god sikkerhetskultur, og bruke tid på å bygge gode relasjoner til samarbeidspartnere. Stillingen krever solid innsikt i teknologi og de sikkerhetsutfordringer man møter i en stadig mer digital hverdag.
Arbeidsoppgaver
Kvalifikasjonskrav
Det er en fordel om du har
Personlige egenskaper
Vi tilbyr
Vi utfører SEMAC bakgrunnssjekk på aktuelle kandidater. Du må kunne sikkerhetsklareres for hemmelig og levere uttømmende politiattest ved tilbud om ansettelse.
I Tolletaten er vi opptatt av mangfold. Vi jobber for et inkluderende arbeidsliv og oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av kjønn, funksjonsevne eller kulturell bakgrunn. Vi bidrar i inkluderingsdugnaden og er med på å realisere regjeringens mål om at 5 % av faste nyansettelser i staten skal være personer med funksjonsnedsettelse og kandidater som av ulike årsaker ikke kan dokumentere en sammenhengende yrkeskarriere. Dersom du har behov for tilrettelegging, forsøker vi å imøtekomme dette så langt det lar seg gjøre i stillingen. Oppgir du opplysninger om funksjonsnedsettelse, innvandrerbakgrunn eller hull i CV i din søknad, kan dette bli brukt til statistikkformål.
For nærmere informasjon om stillingen kan du kontakte Jonas Rambæk hos vår rekrutteringspartner Capus på tlf. 932 42 133 / 22 94 11 00 / Jonas.Rambaek@capus.no, gjerne i god tid før søknadsfristen.
For mer informasjon om å jobbe hos oss, se toll.no/jobb.
Tolletatens samfunnsoppdrag er å sikre etterlevelse av lover og regler for grensekryssende vareførsel. Vi bidrar til at det skal være lett å gjøre rett, og ved hjelp av etterretning og ny teknologi kontrollerer vi målrettet.
Vi tilbyr spennende arbeidsoppgaver i en organisasjon i endring. Etaten har i 2020 en samlet budsjettramme på 1,765 milliarder kroner og ca. 1530 ansatte.
En av våre konsulenter vil ta kontakt med deg
22 94 11 00 / adm@capus.no