NPE søker dyktig leder til økonomiseksjonen

NPE søker dyktig leder til økonomiseksjonen
Det er dessverre ikke mulig å søke på stillingen lenger da vi har funnet rett kandidat. Ta gjerne en titt på våre andre ledige stillinger eller kontakt oss på adm@capus.no.

Nøkkelinformasjon

Stillingstittel:
Økonomisjef
Arbeidsgiver:
Norsk Pasientskadeerstatning (NPE)
Sted:
OSLO
Søknadsfrist:
Løst

Vi søker en dyktig leder til økonomiseksjonen vår. Seksjonen har ansvar for økonomistyring (inkludert regnskap), beregning og innkreving av tilskudd fra offentlig og privat helsetjeneste, i tillegg til statistikk og styringsinformasjon.

Vi utbetaler årlig om lag 1 mrd. kroner i erstatninger gjennom økonomisystemene våre og krever inn tilsvarende i tilskudd. Driftsbudsjettet vårt er i år på 227 mill. kroner. Økonomiseksjonen har ansvaret for å utarbeide prognoser, budsjettere og sørge for trygg og korrekt oppfølging av økonomiområdet. Vi er også fullservicekunder av DFØ.

Økonomiseksjonen har i dag syv medarbeidere og er en av fire seksjoner i NPEs avdeling for organisasjon og digitalisering. Stillingen rapporterer til avdelingsdirektør og inngår i avdelingens ledergruppe. Seksjonen har stabsfunksjoner for NPEs ledelse og er involvert i styringsdialogen med Helse- og omsorgsdepartementet og dialogen med Riksrevisjonen.

Arbeidsoppgaver

 • Lede og utvikle seksjonen og medarbeiderne
 • Vedlikeholde og utvikle NPEs økonomistyring
 • Bidra til at NPEs ledelse tar beslutninger på best mulig grunnlag
 • Faglig ansvar innenfor seksjonens fagfelt
 • Forbedring og digitalisering av seksjonens oppgaver
 • Bidra til å utvikle NPE utover eget fagområde
 • Personalansvar for seksjonens medarbeidere

Kvalifikasjoner

 • Høyere utdanning innen økonomi
 • Relevant erfaring fra økonomistyring, det er en stor fordel hvis du har erfaring med statens regelverk for økonomistyring og budsjettoppfølging 
 • Gode digitale ferdigheter 
 • Erfaring med digitalisering og forbedringsarbeid 
 • Meget gode ferdigheter i norsk skriftlig og muntlig
 • Ledererfaring med personalansvar er ønskelig 

Personlige egenskaper

Vi søker en leder som kan jobbe operativt innenfor seksjonens ansvarsfelt, men som samtidig har evne til å løfte blikket og se hvordan seksjonen kan bidra til helheten i NPE. Du har sterk tallforståelse, jobber strukturert og sørger for god måloppnåelse. Du er nysgjerrig, liker å holde deg oppdatert og har fokus på kvalitetssikring og effektivisering.

Du trives med å lede andre og utvikle kompetanse hos medarbeiderne dine. Du har godt humør, trives med et høyt tempo og håndterer fint å ha mange baller i lufta. Du har gode samarbeidsevner, liker å jobbe med mennesker og kommuniserer godt med ledelsen og andre brukere av økonomiseksjonens tjenester. 

Vi tilbyr

Du får en spennende lederjobb i en virksomhet med et viktig samfunnsoppdrag. Hos oss får du viktige oppgaver, ansvar og faglige utfordringer. Du får anledning til å utvikle seksjonen og deg selv som leder videre.

Stillingen lønnes som (1056) økonomisjef i lønnsspennet mellom 780 000 og 900 000 kroner brutto per år i full stilling ut ifra en vurdering av kvalifikasjoner. For spesielt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes. 

Vi tilbyr medlemskap i Statens pensjonskasse, sommertid/vintertid, fleksibel arbeidstid, trening i arbeidstiden, sentrale og trivelige lokaler i Oslo sentrum med nærhet til alle kollektivtilbud. På nyåret i 2022 flytter vi inn i nye lokaler på Majorstua i Oslo.

 

Viktig informasjon

NPE ønsker å gjenspeile mangfoldet i befolkningen, og vi oppfordrer derfor alle kvalifiserte kandidater til å søke. Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju. For å bli vurdert som søker i disse gruppene, det vil si positivt særbehandlet på denne måten, må søkerne oppfylle visse krav. Les mer om kravene her.

Vi oppfordrer søkere til å krysse av i søknaden dersom de har funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn. Avkrysningene i jobbsøkerportalen danner grunnlag for anonymisert statistikk som alle statlige virksomheter rapporterer i sine årsrapporter.

Til orientering foretar vi bakgrunnssjekk på aktuelle kandidater. For at vi skal kunne vurdere søknaden må du laste opp karakterutskrift/vitnemål (og evt. aktuelle attester) som vedlegg i søknaden din. 

I samsvar med offentleglova § 25 gjør vi oppmerksom på at opplysninger om søkeren kan bli offentliggjort selv om søkeren har bedt om ikke å bli ført opp på søkerlisten. 

Søknad sendes digitalt via vår rekrutteringsportal Webcruiter, trykk på "søk på stillingen".

Om arbeidsgiveren

Norsk pasientskadeerstatning (NPE) er en statlig etat underlagt Helse- og omsorgsdepartementet. Vi behandler erstatningskrav fra pasienter som mener de har fått en skade etter behandlingssvikt i helsetjenesten. Vi har 160 medarbeidere. Se www.npe.no for mer informasjon om NPE.

Våre konsulenter

Kristine Sandstå
Seniorrådgiver