Forvaltning av IT-tjenester på Stortinget

Forvaltning av IT-tjenester på Stortinget
Det er dessverre ikke mulig å søke på stillingen lenger da vi har funnet rett kandidat. Ta gjerne en titt på våre andre ledige stillinger eller kontakt oss på adm@capus.no.

Nøkkelinformasjon

Stillingstittel:
seniorrådgiver
Arbeidgiver:
STORTINGET
Sted:
OSLO
Søknadsfrist:
Løst

Kontakt konsulent

Maria Fidje

Rådgiver Research og Analyse
Stortinget har en ledig stilling i seksjonen IT-virksomhetsstøtte i IT-avdelingen. Seksjonen har ansvar for Stortingets IT-portefølje og leder arbeidet med å forvalte og videreutvikle IT-løsningene som benyttes på Stortinget. Stortinget har både IT-tjenester utviklet internt, og IT-tjenester basert på standardprodukter i markedet. Som seniorrådgiver vil du være med å påvirke den videre utviklingen av Stortingets IT-tjenester. Stortinget har to pågående digitaliseringsprosjekter som skal digitalisere arbeidsprosessene i Stortinget og i administrasjonen. For seksjonen blir forvaltning og videreutvikling av tjenestene prosjektene utvikler viktig i årene som kommer.

Arbeidsoppgaver

Vi ser etter en som motiveres av det viktige samfunnsoppdraget til Stortinget og som er opptatt av å utvikle gode og effektive brukeropplevelser. Det er viktig at du holder deg oppdatert på teknologiutviklingen, slik at du kan være en rådgiver om retningsvalg og løsninger fra et strategisk og teknisk perspektiv. 

Hos oss jobber du i forvaltningsteam med kontinuerlig forbedring basert på smidige metoder, og i prosjekter. Du skal delta inn i og lede arbeidet med å forvalte og videreutvikle IT-løsningene, i tett samarbeid med behovseiere og ulike interessenter, samt interne og eksterne leverandører. Stortinget er i stadig endring, og du må regne med at ansvar og oppgaver endres når vi endrer hvordan vi jobber sammen. 

Relevant for rollen er erfaring med å forvalte IT-tjenester og å lede smidige prosesser for kontinuerlig utvikling. En del av rollen er å forstå og oversette brukerbehov til gode IT-løsninger som understøtter arbeidsprosessene og bidrar til å nå virksomhetens mål. Mye av utviklingen leveres av eksterne konsulenter og det er nødvendig med erfaring med å bestille, følge opp og kvalitetssikre leveranser fra eksterne, samt oppfølging av leverandører mot kontrakt.
 

Kvalifikasjoner

Det kreves: 

 • høyere utdanning, fortrinnsvis på masternivå med relevante fag som for eksempel IT, medie- eller samfunnsfag. Relevant erfaring kan kompensere for utdanningskravet
 • minimum tre års relevant arbeidserfaring

Du bør ha erfaring med:

 • IT-forvaltning og styring av utviklingsprosesser
 • prosjektarbeid og smidige metoder
 • brukerinnsikt, analyse av brukeratferd og universell utforming 
 • spesifisering, kvalitetssikring og testing av brukergrensesnitt og funksjonelle krav
 • å bestille, følge opp og teste leveranser fra leverandører 

Den som ansettes, må kunne sikkerhetsklareres for nivå hemmelig.  


Personlige egenskaper

Vi søker deg som: 

 • har evne til å omsette teoretiske rammeverk og metoder til praktisk nytte for Stortinget
 • innehar gode samarbeids- og kommunikasjonsevner
 • er strukturert, mål- og resultatorientert
 • er nysgjerrig, læringsvillig og initiativrik
   
Vi tilbyr

Stortinget kan tilby en spennende stilling i et godt arbeidsmiljø, med en unik arbeidsplass sentralt beliggende i Oslo sentrum.

Stillingen lønnes som seniorrådgiver i lønnsspenn kr 677 000–814 900 per år avhengig av kvalifikasjoner og erfaring. Fra lønnen trekkes 2 % til innskudd i Statens pensjonskasse.

For stillingen gjelder seks måneders prøvetid. I samsvar med offentleglova kan en søker offentliggjøres selv om han/hun har bedt om ikke å bli oppført på søkerlisten. Vedkommende vil i så fall bli varslet og gitt anledning til å trekke søknaden.

Spørsmål om stillingen kan rettes til seksjonsleder Anita Blomberg, telefon 470 40 705. Søknad, CV, attester og vitnemål skal fortrinnsvis sendes elektronisk via denne siden "Søk på stillingen" innen 9. september 2022 . Før søknadsfristens utløp kan attester og vitnemål eventuelt sendes per post til Stortinget, postboks 1700 Sentrum, 0026 Oslo. Merk konvolutten med HR-seksjonen og stillingens tittel. Attester og vitnemål returneres ikke.

Her er lenke til vår personvernerklæring

https://www.stortinget.no/no/Stortinget-og-demokratiet/Administrasjonen/stortinget-som-arbeidsplass/personvernerklaring--rekruttering/.

Personvernerklæringen gir deg informasjon om hvordan Stortinget behandler dine personopplysninger når du søker jobb hos oss.

Om arbeidsgiveren

Stortingets administrasjon har som formål å organisere og utvikle det parlamentariske arbeidet, og legge til rette for at stortingsrepresentantene kan ivareta sine verv. Vi formidler kunnskap om folkestyret og Stortingets virksomhet, og vi tar vare på Stortingets bygninger, historiske verdier og kunst.

Stortingets administrasjon er organisert i 7 avdelinger og har rundt 500 medarbeidere.

Våre verdier er «hjelpsom, ansvarlig, pålitelig og åpen».

Våre konsulenter

Jonas Rambæk

Partner

Maria Fidje
Rådgiver Research og Analyse