Har du faglig tyngde innen virksomhetsstyring og internkontroll og erfaring fra endrings- og forenklingsprosesser? Vi søker ny seksjonsleder

Har du faglig tyngde innen virksomhetsstyring og internkontroll og erfaring fra endrings- og forenklingsprosesser? Vi søker ny seksjonsleder
Det er dessverre ikke mulig å søke på stillingen lenger da vi har funnet rett kandidat. Ta gjerne en titt på våre andre ledige stillinger eller kontakt oss på adm@capus.no.

Nøkkelinformasjon

Stillingstittel:
seksjonsleder økonomi og styring
Arbeidgiver:
Stortinget
Sted:
OSLO
Søknadsfrist:
Løst

Vi søker ny leder til vår seksjon for økonomi og styring. 

Stillingen inneholder spennende og utfordrende arbeidsoppgaver innen et område i utvikling. Du vil lede en seksjon med et sterkt fagmiljø og en gruppe dyktige og motiverte medarbeidere. 

Seksjonen består av ni medarbeidere i tillegg til seksjonsleder og har blant annet ansvar for virksomhets- og økonomistyring, risikostyring, budsjettarbeid, internkontroll og regnskap. Videre har seksjonen overordnet ansvar for miljøledelsessystemet. Regnskaps- og e-handelssystemene leveres av DFØ. Seksjonen har ansvar for å følge opp økonomiske og administrative forhold knyttet til Stortingets eksterne kontrollorganer: Riksrevisjonen, Sivilombudet, Forsvarsombudet, EOS-utvalget og Norges institusjon for menneskerettigheter. 

Arbeidsoppgaver

 Dine hovedoppgaver vil være faglig ledelse av seksjonens tjenesteområder med vesentlig vekt på videreutvikling av tjenestene og ledelse av seksjonen, herunder planlegging, personalledelse og budsjettering. Du vil inngå i avdelingens ledergruppe og gjennom dette ha medansvar for utvikling av avdelingens samlede tjenestetilbud og avdelingsidentitet. Du vil ha faglig ansvar for spørsmål knyttet til økonomi, regnskap og rapportering, og en sentral rolle i videreutvikling av administrasjonens systemer for virksomhetsstyring og internkontroll. Avdelingen og seksjonens fagområder er under utvikling og endringer i ansvarsområdet må påregnes.

Kvalifikasjoner

For stillingen kreves:

  • utdanning fra universitet eller høyskole, fortrinnsvis mastergrad, minimum bachelorgrad gjerne innen økonomi
  • erfaring med og god kjennskap til virksomhets- og økonomistyring, internkontroll og risikostyring
  • erfaring fra ledelse av relevante prosjekter og prosesser og endringsarbeid
  • god muntlig og skriftlig fremstillingsevne

Det er ønskelig at du har:

  • relevant ledererfaring

Den som ansettes, må kunne sikkerhetsklareres for nivå konfidensielt.

Personlige egenskaper
Vår nye seksjonsleder må kunne tenke strategisk og langsiktig, være tydelig på mål og oppfølging samt ha evne til å se sin rolle i en større sammenheng. Vi søker deg som er analytisk og har evne til helhetlig tenkning og ser virksomhetens behov under ett. Du må kunne se muligheter, omforme dem til praktiske løsninger og deretter lede de prosesser som skal sørge for at organisasjonen får den forventede nytte.
Vi søker deg som har gode samarbeids- og kommunikasjonsevner. Som leder er du systematisk, resultat- og løsningsorientert. Du evner å motivere og inspirere dyktige medarbeidere i utviklingen av seksjonens tjenester. Personlig egnethet vektlegges. 
Vi tilbyr

Vi kan tilby et arbeidssted med historisk sus, tett på aktuelle begivenheter med betydning for landets innbyggere. Stillingen lønnes som seksjonsleder i lønnsspennet 911 700 -1 024 200, avhengig av kvalifikasjoner og erfaring. Fra lønnen trekkes 2 % til innskudd i Statens pensjonskasse. For stillingen gjelder 6 måneders prøvetid.

Stortinget er opptatt av mangfold, og ønsker å være en arbeidsplass som speiler befolkningen. Vi oppfordrer derfor alle kvalifiserte kandidater til å søke. Stortinget legger arbeidsforholdene til rette for personer med nedsatt funksjonsevne.

I henhold til offentleglova kan opplysninger om en søker bli offentliggjort, selv om søkeren har reservert seg for dette. Vedkommende vil i så fall bli varslet og gitt anledning til å trekke søknaden.

Spørsmål om stillingen kan rettes til konsulent Peder Lund telefon 977 35 088 og konsulent Kristine Sandstå telefon 977 29 641.

Søknad, CV og attester/vitnemål skal fortrinnsvis sendes elektronisk via denne siden «søk stillingen” innen 25. september 2022. Før søknadsfristens utløp kan attester og vitnemål eventuelt ettersendes per post til Stortinget, postboks 1700 Sentrum, 0026 Oslo. Merk konvolutten med HR-seksjonen og stillingens tittel. Attester og vitnemål returneres ikke.

Her er lenke til vår personvernerklæring:
https://www.stortinget.no/no/Stortinget-og-demokratiet/Administrasjonen/stortinget-som-arbeidsplass/personvernerklaring--rekruttering/
Personvernerklæringen gir deg informasjon om hvordan Stortinget behandler dine personopplysninger når du søker jobb hos oss.

Om arbeidsgiveren

Stortingets administrasjon har som formål å organisere og utvikle det parlamentariske arbeidet, og legge til rette for at stortingsrepresentantene kan ivareta sine verv. Vi formidler kunnskap om folkestyret og Stortingets virksomhet, og vi tar vare på Stortingets bygninger, historiske verdier og kunst.

Stortingets administrasjon er organisert i 7 avdelinger og har rundt 500 medarbeidere.

Våre verdier er «hjelpsom, ansvarlig, pålitelig og åpen».