Vil du bidra til at NRK er en god arbeidsplass i kontinuerlig utvikling?

Vil du bidra til at NRK er en god arbeidsplass i kontinuerlig utvikling?
Søknadsfristen på stillingen er dessverre utløpt og det er derfor ikke lenger mulig å søke. Ta gjerne en titt på våre andre ledige stillinger eller kontakt oss på adm@capus.no.

Nøkkelinformasjon

Stillingstittel:
Leder for organisasjonsutvikling og samhandling
Arbeidsgiver:
NORSK RIKSKRINGKASTING AS
Sted:
Oslo
Søknadsfrist:
Utløpt

Kontakt konsulent

Åsta Braathen

Partner / daglig leder

Anette Myhre Vincendeau

Partner og fagansvarlig analyse og research

Organisasjonsdivisjonen (ODIV) i NRK er i utvikling, og skal endre lederstruktur og ansvarsområder i tråd med strategiske føringer og ambisjoner. Det skal opprettes en ny ledergruppe i divisjonen. Lederne vil rapportere til direktør for organisasjon og bærekraft. Målet med den nye lederstrukturen er å sikre mer smidige samarbeidsformer og en mer effektiv organisasjon.

ODIV består av 51 medarbeidere som sammen skal bidra til å utvikle NRK som organisasjon og levere HR-tjenester i toppklasse. Vårt sterke fagmiljø skal både støtte virksomheten innenfor områder som organisasjonsdesign og smidige arbeidsformer, og samtidig bidra til at NRK ivaretar posisjonen som en av Norges mest attraktive arbeidsplasser.

Rekrutteringsprosessene til alle fire lederstillingene foregår våren 2023.


NRK søker en strategisk leder for organisasjonsutvikling og samhandling

Som leder for avdelingen organisasjonsutvikling og samhandling vil du ha ansvar for at NRK er en god arbeidsplass i kontinuerlig utvikling. Avdelingen skal ivareta en strategisk HR-funksjon som støtter hele organisasjonen bl.a. innenfor organisasjonsdesign og kompetanse- og lederutvikling. I tillegg omfavner avdelingen fagområdene mobilitet, målprosesser, samhandlingsverktøy, arbeidsplassutforming, arbeidsflyt og arbeidsformer. Som leder er det viktig at du skaper et godt samspill mellom organisasjon og fag, har en god forståelse for årshjulet innenfor HR området og er oppdatert på hva som foregår i organisasjonen. Avdelingens arbeid må oppleves relevant og prosjekter må iverksettes i organisasjonen på en sømløs måte. 

Avdelingsleders oppgaver vil være å sette strategisk retning og mobilisere organisasjonen. Du vil jobbe med å identifisere og prioritere oppgaver, sette sammen tverrfaglige team, støtte teamene i deres arbeid, og følge opp resultater. Avdelingsleder vil få personalansvar for både team og fagpersoner i avdelingen. 

For å lykkes og trives som leder i ODIV, tror vi at du er en god lagspiller og nettverksbygger som er tydelig i din kommunikasjon og samarbeider godt med de fleste. Du evner å tenke overordnet og helhetlig, samtidig som du klarer å dukke ned i detaljene. Som leder er du strukturert og flink til å planlegge og prioritere oppgaver, og har stor gjennomføringskraft i endringer. 

Ønsket bakgrunn og kompetanse:

  • Strategisk og operativ ledererfaring
  • Erfaring fra arbeid med utvikling av kompetanseorganisasjoner
  • Erfaring fra organisasjonsdesign i en stor og kompleks virksomhet
  • Dokumentert erfaring og kompetanse innen smidige arbeidsformer, organisering og samarbeidsmodeller.
  • Evne til å sette ambisiøse mål og erfaring med å igangsette endringer og lede ansatte gjennom endrings- og omstillingsprosesser
  • Evne til å operasjonalisere og realisere virksomhetens strategi
  • Erfaring med leder- og kompetanseutvikling
  • God prosessforståelse med evne til å etabler gode samhandlings-, beslutnings- og kvalitetssikringsprosesser
  • Utdanning på minimum bachelor nivå innen relevant fagfelt


Vi tilbyr:

  • Deltakelse i et spennende og viktig samfunnsoppdrag, og mulighet til å utvikle deg og jobbe tverrfaglig i et av Norges største mediehus, med over 100 yrkesgrupper fordelt på 50 lokasjoner i hele Norge
  • Mulighet til å samarbeide med svært dyktige medarbeidere og ledere, og ta del i felleskapet i et godt og kreativt arbeidsmiljø
  • Mulighet til å jobbe med de mest kreative produksjonsmiljøene i Norge, og bidra til at disse blir enda mer effektive og fremtidsrettet
  • Autonomi og fleksibilitet 
  • Mange som vil hjelpe deg til å lykkes og trives. Vi setter av tid og ressurser til faglig fordypning og utvikling, slik at du selv skal få mulighet til å tilegne deg kompetanse som du mener er nyttig for jobben og karrieren din
  • Gode pensjons- og forsikringsordninger
  • Et bredt spekter av velferdsgoder, aktivitetstilbud etc.


I NRK ønsker vi ledere som kjenner seg igjen i og motiveres av våre verdier; åpen, modig og troverdig.  For å lykkes med det omfattende allmennkringkasteroppdraget, trenger vi ansatte med forskjellig erfaring og bakgrunn. Vi vet at mangfold skaper bedre resultater, og som en del av NRKs mangfoldige organisasjon vil du bidra til at NRK skaper godt og viktig innhold som samler og engasjerer alle som bor i Norge.

For denne stillingen gjennomfører vi bakgrunnssjekk av søkere for å verifisere opplysninger som fremgår av CV og annen dokumentasjon. Bakgrunnssjekken blir gjennomført av et eksternt firma, etter samtykke fra søkeren. Aktuelle søkere vil motta nærmere informasjon om dette. 

Har du spørsmål om stillingen, ta kontakt med våre rekrutteringsrådgivere Åsta Braathen, tlf.: 989 01 025 eller Anette Myhre Vincendeau, tlf.: 975 37 455.

Søknadsfrist 30. april. Vi vurderer søknader fortløpende, så søk gjerne i god tid før fristen. Tiltredelse etter avtale.  

NRK er omfattet av Offentlighetslovens bestemmelser om rett til innsyn i søkerlister. Søker må begrunne eventuelt ønske om unntak. Dersom unntak ikke blir akseptert, vil søker varsles og eventuelt ha mulighet til å trekke sin søknad.

Om arbeidsgiveren

NRK er hele Norges allmennkringkaster. NRK skal styrke demokratiet, samle og engasjere alle som bor i Norge. Vi sørger for at alle som bor her får tilgang på god og sann informasjon. I tillegg skal vi samle og engasjere. Innholdet vårt og tjenestene våre skal føre oss tettere sammen. Slik at vi kan lære av hverandre og om hverandre, og utvikle oss, som mennesker og nasjon.

Våre konsulenter

Åsta Braathen
Partner / daglig leder
Anette Myhre Vincendeau
Partner og fagansvarlig analyse og research