Økonomisjef

Økonomisjef
Det er dessverre ikke mulig å søke på stillingen lenger da vi har funnet rett kandidat. Ta gjerne en titt på våre andre ledige stillinger eller kontakt oss på adm@capus.no.

Nøkkelinformasjon

Stillingstittel:
Økonomisjef
Arbeidsgiver:
Norsk Pasientskadeerstatning
Sted:
OSLO
Søknadsfrist:
Løst

Vi søker en dyktig leder til økonomiseksjonen vår. Seksjonen har ansvar for økonomistyring(inkludert regnskap), beregning og innkreving av tilskudd fra offentlig ogprivat helsetjeneste, i tillegg til statistikk og styringsinformasjon.

Vi utbetaler årlig om lag 1 milliard kroner i erstatninger gjennom økonomisystemene våre ogkrever inn tilsvarende i tilskudd. Driftsbudsjettet vårt er på 205 mill. kroneri 2019. Økonomiseksjonen har ansvaret for å utarbeide prognoser, budsjettere og sørge for trygg og korrekt oppfølging av økonomiområdet.

Økonomiseksjonen har ti medarbeidere og er en av fire seksjoner i NPEs administrasjonsavdeling. Stillingen rapporterer til avdelingsdirektør og inngår i avdelingens ledergruppe.

Seksjonen har stabsfunksjoner for NPEs ledelse og er involvert i styringsdialogen med Helse- og omsorgsdepartementet og dialogen med Riksrevisjonen.

 

Arbeidsoppgaver

 • Lede og utvikle seksjonen og medarbeiderne.
 • Vedlikeholde og utvikle NPEs økonomistyring.
 • Bidra til at NPEs ledelse tar beslutninger på best mulig grunnlag.
 • Faglig ansvar innenfor seksjonens fagfelt.
 • Bidra til å utvikle NPE utover eget fagområde.
 • Personalansvar for seksjonens medarbeidere. 

Kvalifikasjoner

 • Høyere utdanning innen økonomi
 • Relevant erfaring fra økonomistyring, gjerne fra offentlig sektor
 • Meget gode ferdigheter i norsk skriftlig og muntlig
 • Gode digitale ferdigheter
 • Ledererfaring med personalansvar er ønskelig 

Personlige egenskaper

Vi søker en leder kan jobbe operativt innenfor seksjonens ansvarsfelt, men som samtidig har evne til å løfte blikket og se hvordan seksjonen kan bidra. Du har sterk tallforståelse, jobber strukturert og sørger for god måloppnåelse. Du er nysgjerrig, liker å holde deg oppdatert og har fokus på kvalitetssikring og effektivisering.

Du trives med å lede andre og utvikle kompetanse hos medarbeiderne dine. Du har godt humør, trives i et høyt tempo og håndterer fint å ha mange baller i lufta. Du har gode samarbeidsevner, liker å jobbe med mennesker og kommuniser godt med ledelsen og andre brukere av økonomiseksjonens tjenester.  

Vi tilbyr

Du får en spennende lederjobb i en virksomhet med et viktig samfunnsoppdrag. Hos oss får du viktige oppgaver, ansvar og faglige utfordringer. Du får anledning til å utvikle seksjonen og deg som leder videre. 

Stillingen lønnes som seksjonssjef i lønnsspennet mellom 780 000 og 860 000 kroner brutto per år i full stilling ut ifra en vurdering av kvalifikasjoner. For spesielt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes.  

 Vi tilbyr medlemskap i Statens pensjonskasse, sommertid/vintertid, fleksibel arbeidstid, trening i arbeidstiden, sentrale og trivelige lokaler i Oslo sentrum med nærhet til alle kollektivtilbud.

 

Capus bistår NPE med rekrutteringen og er førstehåndskontakt for interesserte søkere. Det er anledning til å kontakte Capus konfidensielt uten at oppdragsgiver (NPE) varsles innledningsvis, inntil formell søknad leveres inn. 

Våre konsulenter