Vil du være med og sikre morgendagens løsninger for politiet?

Vil du være med og sikre morgendagens løsninger for politiet?
Søknadsfristen på stillingen er dessverre utløpt og det er derfor ikke lenger mulig å søke. Ta gjerne en titt på våre andre ledige stillinger eller kontakt oss på adm@capus.no.

Nøkkelinformasjon

Stillingstittel:
Sikkerhetstester
Arbeidgiver:
Politiets IKT-tjenester (PIT)
Sted:
OSLO
Søknadsfrist:
Utløpt

Vil du være med og sikre morgendagens løsninger for politiet?

Har du interesse og erfaring fra sikkerhetstesting? Ønsker du å bidra til en sikrere hverdag for politiet? Hvis ja, bør du lese videre.
 
Vi søker etter en erfaren sikkerhetstester til Politiets IKT-tjenester. Hos oss vil du få jobbe med spennende IKT-prosjekter og kunnskapsrike kollegaer. Du får mulighet til å bygge og utvikle sikkerhetskompetanse i et av landets største IKT-miljøer. Stillingen er plassert i seksjon Test og kvalitetssikring, og du vil ha tett samarbeid med sikkerhetsrådgivere, utviklere, arkitekter, testledere etc. i ulike prosjekter og tverrfaglige team.

Du vil i stor grad ha mulighet til å være med på å forme strategier og prosesser innen området sikkerhetstesting sammen med resten av teamet, og du vil ha en viktig rolle i valg av verktøy og metodikk for testgjennomføring.

Arbeidsoppgaver

 • Planlegge, gjennomføre og rapportere sikkerhetstester av politiets IKT-løsninger
 • Sikkerhetstesting av infrastruktur og applikasjoner (inkludert web og mobil)
 • Holde seg oppdatert på verktøy og metoder for sikkerhetstesting
 • Følge med på IKT-trusselbildet
 • Bistå med sikkerhetstestkompetanse internt i seksjonen og i organisasjonen for øvrig
 • Bistå i videreutvikling av fagområdet

Kvalifikasjoner

 • Utdanning fra høyskole/universitet på minimum bachelornivå, helst innen IKT. Relevant erfaring kan kompensere for manglende formell utdanning.
 • God generell IKT-kompetanse, gjerne med erfaring fra drift eller systemutvikling (dvs god kunnskap om servere, operativsystemer, nettverk, databaser og kjennskap til kompleks infrastruktur og applikasjonsarkitektur)
 • God teoretisk kunnskap om sikkerhetstesting 
 • Erfaring med sikkerhetstesting av operativsystemer, infrastruktur, APIer, mobil-eller webapplikasjoner (helst alle)
 • God skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk og gjerne engelsk
 • I tillegg er det en bonus om du: 
  .Har praktisk erfaring med relevante verktøy og rammeverk for sikkerhetstest, eksempelvis port- og sårbarhetsskannere, Burp Suite/OWASP ZAP, Metasploit eller lignende
  .Har kjennskap til metodikk for sikkerhetstesting, eksempelvis OWASP og PTES (penetration testing execution standard)
  .Har erfaring med sårbarhetsanalyse
  .Har erfaring med sikkerhetstesting i skyløsninger 
  .Har sertifiseringer innenfor informasjonssikkerhet og/eller sikkerhetstesting
  .Har erfaring med ett eller flere script- eller programmeringsspråk, eller generell god kodeforståelse
  .Har erfaring med Reverse Engineering
  .Har erfaring med rettighetseskalering på Windows og Linux
  .Har erfaring med undervisning
  .Er en kløpper på CTF
 • Du må ha plettfri vandel og være skikket for tjeneste i politiet. Politiattest (uttømmende og utvidet) må innhentes ved ev. ansettelse, jf. politiloven § 18 og politiregisterloven § 41.
 • Stillingen forutsetter sikkerhetsklarering på nivå HEMMELIG og autorisasjon. Du må kunne sikkerhetsklareres på nivå HEMMELIG og autoriseres før tiltredelse. Les mer her: https://nsm.no/regelverk-og-hjelp/skjemaer/ 

Personlige egenskaper

 • Du er nysgjerrig og kunnskapssøkende og synes det er spennende å teste ut nye metoder, nye verktøy og ny
  teknologi
 • Du motiveres av å gjøre dypdykk i systemene og lete etter feil
 • Du har evne til å arbeide strukturert, nøyaktig og systematisk
 • Du er omgjengelig, samarbeidsvillig og trives med å jobbe i team
 • Du kommuniserer godt med de rundt deg, uavhengig av om de er utviklere, sluttbrukere eller ledere


Vi tilbyr

 • Et stort spekter av spennende arbeidsoppgaver
 • Faglige utfordringer og gode utviklingsmuligheter
 • Gode arbeidsbetingelser (blant annet sommertid, fleksitid, treningsmuligheter i arbeidstiden to timer per uke)
 • Et aktivt, hyggelig og humørfylt arbeidsmiljø i moderne og trivelige lokaler på Majorstua
 • Stillingen lønnes som 1434 rådgiver/1364 seniorrådgiver i lønnsspennet kr. 600 000 - 840 000 per år, avhengig av kvalifikasjoner


Som ansatt i Politiets IKT-tjenester blir du medlem i Statens pensjonskasse, med blant annet gode forsikringsordninger og mulighet for boliglån (se SPK.no for mer informasjon).

Politiet mener at inkludering og mangfold er en styrke. Vi trenger medarbeidere med ulike kompetanser, bakgrunn, erfaring og perspektiver for å bidra til enda bedre oppgaveløsning. Dersom det er mulig vil vi tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det. Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.For å bli vurdert som søker i disse gruppene, det vil si positivt særbehandlet på denne måten, må søkerne oppfylle visse krav. Vi oppfordrer søkere til å krysse av i vår rekrutteringsportal dersom de har funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn. Avkrysningene i rekrutteringsportalen danner grunnlag for anonymisert statistikk som alle statlige virksomheter rapporterer i sine årsrapporter. Les mer på https://arbeidsgiver.difi.no/positivsaerbehandling     

Opplysninger om søkeren kan bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli ført opp på søkerlisten. Dersom anmodningen ikke blir tatt til følge, vil søkeren bli varslet om dette. Søknad og CV registreres elektronisk i vårt rekrutteringssystem WebCruiter (via Søk på stilling). Alle vitnemål og attester skal skannes inn og lastes opp samtidig.

Om arbeidsgiveren

Politiets IKT-tjenester (PIT) er politiets leverandør av IKT. Vi er drøyt 500 teknologer som utvikler nye løsninger, forvalter kritiske systemer og bidrar til at politiet kan samhandle digitalt og effektivt med hele samfunnet – hele døgnet. Vi befinner oss rundt i hele Norge, med hovedkontor på Majorstua i Oslo, i tillegg til kontorer på Jaren og i de 12 politidistriktene i landet.

Våre konsulenter

Kamilla Skaret Gustu
Prosjektkoordinator