Dyktig utvikler til Min side og eksterne grensesnitt søkes

Dyktig utvikler til Min side og eksterne grensesnitt søkes
Søknadsfristen på stillingen er dessverre utløpt og det er derfor ikke lenger mulig å søke. Ta gjerne en titt på våre andre ledige stillinger eller kontakt oss på adm@capus.no.

Nøkkelinformasjon

Stillingstittel:
Dyktig utvikler til Min side og eksterne grensesnitt søkes
Arbeidgiver:
Statens Pensjonskasse Forvaltningsbedrift
Sted:
OSLO
Søknadsfrist:
Utløpt

Liker du å være med å utvikle løsninger du får følge over tid? Synes du også det er viktig å få være med å bestemme hvordan du og teamet ditt jobber? Om du samtidig er opptatt av at løsningene teamet ditt lager er gode for brukerne, håper vi virkelig at du blir en av oss.

Hos oss utføres all utvikling i team bestående av utviklere, arkitekter (som har fingrene nede i puddingen), driftere og domeneeksperter fra forretningssiden. Disse teamene sitter sammen og gjør all utvikling, enten det er i regi av forvaltning eller prosjekter, slik at de har anledning til å følge sluttproduktene over tid. Teamene organiserer seg selv, og det legges vekt at de skal bli enda mer selvforsynte.


Stillingens ansvar og hovedarbeidsoppgaver
Vi ser for oss at du vil inngå som utvikler i team Borealis. Her er vi ansvarlige for blant annet spk.no, Min side for medlemmer, lån og pensjonskalkulator samt eksterne grensesnitt mot Folkeregisteret og Difi. Fremover skal vi blant annet jobbe med mer funksjonalitet til pensjonskalkulatoren og overgangen til modernisert folkeregister. Vi søker derfor deg som er god på tjenesteutvikling i Java. Samtidig ønsker vi at du syns det er gøy å jobbe front-end med løsninger som brukes av medlemmene våre og har lyst til å bidra inn i designsystemet vårt.
Som utvikler i vårt team ser du SPK utenfra og er opptatt av hva brukerne trenger og ønsker. Du vil samarbeide med utviklere og domene-eksperter fra andre offentlige etater i tillegg til forretningssiden for å forstå deres behov og utfordringer. 
Utviklerne utfører både løsningsbeskrivelse, koding, testing og oppfølging av hvordan løsningen fungerer, både teknisk og funksjonelt. Du vil delta i og utfordre arkitekturdiskusjoner og bidra til beslutninger av både teknisk og funksjonell art.

Raskt fra behov til produksjon
Vi har et godt fagmiljø basert på sterk teknisk kunnskap, inngående kjennskap til SPKs forretningsområde, og en vilje til å forbedre og forenkle - godt forankret i smidig metodikk. Av og til kjøres det ut koordinerte leveranser der det er avhengigheter på tvers av løsninger og team, men ofte pusher utviklerne ut kode til produksjon når de selv mener den har god nok kvalitet. Utviklingsteamene passer i stor grad selv på løsningene i produksjon, og rollen som sheriff går på rundgang i teamene.

Egenutviklede systemer
Våre egenutviklede systemer er for det meste basert på Java og Spring, og de er primært bygget på åpen kildekoderammeverk (de fleste løsningene våre kjører f.eks.på Jetty). Våre løsninger er relativt nye, og her finner du ingen stormaskinløsninger eller innkjøpte produktsuiter. Vi velger selv om vi vil utvikle på Linux eller Windows. Vi bruker Docker, og det er arbeides for å få flere løsninger over på containerbasert infrastruktur.

Velfungerende og forståelig
Vi søker deg som evner å omsette domeneforståelse i velfungerende, forståelig kode. Du er interessert i programmeringsspråk, rammeverk og teknologi, ønsker å påvirke hva vi skal benytte fremover, og evner å velge løsninger som understøtter faktiske behov. Du ser på testing og det å bidra til å forenkle leveranse av kode til produksjon, som en naturlig del av en utviklers oppgaver. 
I SPK har vi et fagmiljø som er stort nok til at vi har interessante utfordringer og mulighet til å stadig lære nye ting eller å flytte på seg innad i organisasjonen. Samtidig er vi små nok til at din mening påvirker teknologivalg og hvordan vi jobber. 

Send oss noen ord om hvordan du mener du kan bidra hos oss!

Kvalifikasjoner

 • Du har utdannelse på bachelor- eller mastergradsnivå innenfor IT, eller kombinasjon av IT-utdannelse og relevant erfaring.
 • Du har utviklet i Java i noen år og ser på deg selv som en god utvikler, og det er også slik du blir sett på av andre utviklere. 
 • Du har erfaring med en eller flere av disse teknologiene eller konseptene de representerer: React, Spring, Maven, Git, Docker.
 • Erfaring med hyppige/kontinuerlige leveranser er et pluss. 
 • Du snakker og skriver norsk godt.

Personlige egenskaper

 • Du spør ofte hvorfor er det sånn? 
 • Du syns det ålreit å samarbeide med andre. 
 • Du liker både tekniske og forretningsorienterte diskusjoner. 
 • Du får ting gjort og bidrar til at teamets oppgaver løses med god kvalitet. 
 • Du deler gjerne din kunnskap med andre like mye som du er interessert i å lære av kolleger. 
 • Du liker å jobbe med løsninger fra topp til bunn, og ser på det som selvsagt å følge med hvordan løsninger oppfører seg i produksjon og hvordan de oppfattes av brukerne.

Vi tilbyr

 • Fornøyde kollegaer som gjerne deler kunnskap og erfaring i tillegg til kaker og idrettsprestasjoner.
 • Oppfordringer til å lære nye ting! Her er det rom for både kurs og konferanser - også utenfor landets grenser. 
 • En trygg og forutsigbar arbeidsplass med lite byråkrati og en organisasjon som ønsker utvikling og forbedring velkommen.
 • Mulighet til å løse SPKs samfunnsoppdrag der vi sørger for at pensjonister og uføretrygdede får lønn. Vi står overfor store reformer de kommende årene og her blir det mange oppgaver og høyt tempo!
 • Sentral plassering i nye lokaler på Skøyen med kort vei til buss, trikk og tog. Kontorløsningene har universell utforming, samt heis i bygget.
 • I sykkelparkeringen i kjelleren kan du lade og vaske sykkelen før du skifter i garderoben. Der finner du både dusj og rene håndklær!
 • Vi har en av Norges beste pensjonsordninger og gode forsikringsordninger og mulighet for boliglån.
 • Du vil få fleksitid og betalt overtid, men vi løser det meste innenfor vanlige arbeidstid. Vi har i tillegg kortere arbeidstid på sommeren.
 • Stillingen lønnes som 1364 Seniorrådgiver eller 1434 Rådgiver, avhengig av kvalifikasjoner og erfaring.

Om arbeidsgiveren

Statens pensjonskasse er Norges største leverandør av offentlig tjenestepensjon. Vi forvalter pensjonsrettigheter på ca. 530 milliarder kroner for rundt 1 400 virksomheter og over én million medlemmer. Vi har ca. 400 ansatte og holder til i moderne lokaler på Skøyen i Oslo. Virksomheten er organisert i fire forretningsområder og fem støtte-/stabsområder.

Vi er på vei inn i en omfattende reformperiode med flere krevende og store utviklingsprosjekter. IT er et sentralt virkemiddel i den videre utviklingen av virksomheten. Reformarbeidet omfatter hele organisasjonen og krever tett samhandling mellom IT-området og forretningsområdene.

Våre konsulenter