Dyktig utvikler til Panda

Dyktig utvikler til Panda
Søknadsfristen på stillingen er dessverre utløpt og det er derfor ikke lenger mulig å søke. Ta gjerne en titt på våre andre ledige stillinger eller kontakt oss på adm@capus.no.

Nøkkelinformasjon

Stillingstittel:
Dyktig utvikler til Panda
Arbeidgiver:
Statens Pensjonskasse Forvaltningsbedrift
Sted:
OSLO
Søknadsfrist:
Utløpt

Liker du å være med å utvikle løsninger du får følge over tid? Synes du også det er viktig å få være med å bestemme hvordan du og teamet ditt jobber? Om du samtidig er opptatt av at løsningene teamet ditt lager er gode for brukerne, håper vi virkelig at du blir en av oss. 

 

Panda
Vi trenger flere utviklere til Panda, som er et system for premieberegning som skal erstatte dagens løsning, der premiegrunnlagsdata sendes til beregning hos en ekstern leverandør. Kort fortalt skal Panda beregne hvor mange penger som må betales av medlemsvirksomhetene tilknyttet oss i dag for å kunne dekke fremtidig pensjoner for medlemmene i SPK. 

Vi trenger dette både for å kunne gi arbeidsgivere en riktig faktura for pensjonsordningen, men også for å forstå hvordan og hvorfor beløpene endrer seg over tid. For det er nemlig mange penger: Det vi kaller pensjonsreserven er i dag på ca 550 000 000 000 (ja, 550 milliarder) kroner! 
Løsningen baserer seg på at reserveberegning for en person er en enkel oppgave som består i å ordne alle endringer i et ansettelsesforhold, for eksempel. endring i lønn, langs en tidsakse, og deretter beregne effekten disse hendelsene har på reserven. Forenklet er samlet reserve en summering av reserven til alle enkeltpersonene. Dette løser vi sammen med aktuarene våre, som er eksperter på forsikringsmatematikk. Det er likevel fint om du klarer å hente opp noe av matematikken fra videregående raskt.

Til forskjell fra dagens løsning skal vi gjøre full premieberegning daglig. Ny løsning blir derfor tilstandsløs. Stikkord for tenkt implementasjon er massiv parallellprosessering, behandling av middels store datamengder (50-100GB) i minne og få eller ingen avhengigheter til ekstern infrastruktur. Med kontrollert bruk av tredjeparts rammeverk vil vi kunne ta i bruk nyere Java-versjoner så raskt vi vil. Det er godt mulig vi trenger å kjøre dette i en skyløsning, og det vil du være med på å finne ut av.
Som utvikler på Panda må du forstå programmering godt. Det er også en fordel om du har god forståelse og interesse for analyse og design, som for eksempel. uttrykt i Domain Driven Design . Du vil jobbe med alt fra overordnet til detaljert design, programmering, testing, utrulling og oppfølging, og du vil få systemansvar for deler av løsningen.

Smidig i SPK
Vi har også vel 10 andre team som jobber med andre systemer. Hos oss utføres all utvikling i team bestående av utviklere, arkitekter (som har fingrene nede i puddingen), driftere og domeneeksperter fra forretningssiden. Teamene sitter sammen og gjør all utvikling, enten det er forvaltning eller prosjekt, slik at de kan følge sluttproduktene over tid. Teamene organiserer seg selv, og vi jobber for at de kan bli enda mer selvforsynte i hverdagen.

Raskt fra behov til produksjon
Vi har et godt fagmiljø basert på sterk teknisk kunnskap, inngående kjennskap til SPKs forretningområder, og en vilje til å forbedre og forenkle - godt forankret i smidig metodikk. Våre team har få avhengigheter til andre team og andre løsninger, så vi bruker Docker og pusher ut kode til produksjon når vi mener den har god nok kvalitet. Vi passer selv på løsningene i produksjon.

I SPK har vi et fagmiljø som er stort nok til at vi har interessante utfordringer og mulighet til å stadig lære nye ting eller bytte team. Samtidig er vi små nok til at din mening påvirker teknologivalg og hvordan vi jobber. 

Send oss noen ord om hvordan du mener du kan bidra hos oss!

Har du prosjekter, presentasjoner eller andre bragder du er stolt av, må du gjerne sende oss lenke til det! 

Kvalifikasjoner

 • Du har utdannelse på bachelor- eller mastergradsnivå innenfor IT, eller kombinasjon av IT-utdannelse og relevant erfaring.
 • Du ser på deg selv som en god java-utvikler, og det er også slik du blir sett på av andre utviklere. 
 • Du har erfaring med en eller flere av disse teknologiene eller konseptene de representerer: Spring, Maven, Git, Docker.
 • Erfaring med hyppige/kontinuerlige leveranser er et pluss.
 • Du snakker og skriver norsk godt.

Personlige egenskaper

 • Du spør ofte hvorfor er det sånn? 
 • Du syns det ålreit å samarbeide med andre.
 • Du liker både tekniske og forretningsorienterte diskusjoner.
 • Du får ting gjort og bidrar til at teamets oppgaver løses med god kvalitet.
 • Du deler gjerne din kunnskap med andre like mye som du er interessert i å lære av kolleger.
 • Du liker å jobbe med løsninger fra topp til bunn, og ser på det som selvsagt å følge med hvordan løsninger oppfører seg i produksjon og hvordan de oppfattes av brukerne.

Vi tilbyr

 • Fornøyde kollegaer som gjerne deler kunnskap og erfaring.
 • Oppfordringer til å lære nye ting! Her er det rom for både kurs og konferanser - også utenfor landets grenser. 
 • En trygg og forutsigbar arbeidsplass med lite byråkrati og en organisasjon som ønsker utvikling og forbedring velkommen.
 • Du velger selv om du vil ha Linux eller Windows på PC-en din.
 • Mulighet til å løse SPKs samfunnsoppdrag der vi sørger for at pensjonister og uføretrygdede får lønn. Vi står overfor store reformer de kommende årene og her blir det mange oppgaver og høyt tempo!
 • Sentral plassering i nye lokaler på Skøyen med kort vei til buss, trikk og tog. Kontorløsningene har universell utforming, samt heis i bygget.
 • I sykkelparkeringen i kjelleren kan du lade og vaske sykkelen før du skifter i garderoben. Der finner du både dusj og rene håndklær!
 • Vi har en av Norges beste pensjonsordninger og gode forsikringsordninger og mulighet for boliglån.
 • Du vil få fleksitid og betalt overtid, men vi løser det meste innenfor vanlige arbeidstid. Vi har i tillegg kortere arbeidstid på sommeren.
 • Stillingen lønnes som 1364 Seniorrådgiver.

 

Om arbeidsgiveren

Statens pensjonskasse er Norges største leverandør av offentlig tjenestepensjon. Vi forvalter pensjonsrettigheter på ca. 530 milliarder kroner for rundt 1 400 virksomheter og over én million medlemmer. Vi har ca. 400 ansatte og holder til i moderne lokaler på Skøyen i Oslo. Virksomheten er organisert i fire forretningsområder og fem støtte-/stabsområder.

Vi er på vei inn i en omfattende reformperiode med flere krevende og store utviklingsprosjekter. IT er et sentralt virkemiddel i den videre utviklingen av virksomheten. Reformarbeidet omfatter hele organisasjonen og krever tett samhandling mellom IT-området og forretningsområdene.

Våre konsulenter