Avdelingsdirektør avdeling for alvorlige hendelser og IKT-tilsyn

Avdelingsdirektør avdeling for alvorlige hendelser og IKT-tilsyn
Det er dessverre ikke mulig å søke på stillingen lenger da vi har funnet rett kandidat. Ta gjerne en titt på våre andre ledige stillinger eller kontakt oss på adm@capus.no.

Nøkkelinformasjon

Stillingstittel:
2021/09- Avdelingsdirektør (fast stilling), lege
Arbeidgiver:
Statens Helsetilsyn
Sted:
OSLO
Søknadsfrist:
Løst

Ønsker du å bidra til bedre pasientsikkerhet gjennom å arbeide med tilsyn med alvorlige hendelser i helse- og omsorgstjenesten? 

Vi søker en engasjert avdelingsdirektør som vil lede avdeling for alvorlige hendelser og IKT-tilsyn. Den som ansettes skal aktivt bidra til at Statens helsetilsyn blir mer synlig, oppnår et forsterket strategisk samarbeid med relevante aktører, og medvirke til utvikling av tilsynets faglige overordnete rolle overfor statsforvalterne. 

Stillingen er forankret i avdeling for alvorlige hendelser og IKT-tilsyn. Avdelingsdirektøren sitter i ledergruppen i Statens helsetilsyn.

Arbeidsoppgaver

 • Lede avdelingen og ha fag- og personalansvar, samt budsjett- og resultatansvar
 • Avdelingen har ansvaret for å ta i mot og følge opp varsler om alvorlige hendelser i helse- og omsorgstjenesten
 • Tilsyn med IKT i tjenestene, humant materiale, NIS-direktivet, og medisinsk utstyr
 • Metodeutvikling og brukerinvolvering
 • Ansvar for streikeovervåking ved lovlige arbeidskonflikter som påvirker helse- og omsorgstjenesten

Andre arbeidsoppgaver innen fagområdet kan bli tillagt stillingen.

Kvalifikasjoner
For å lykkes som vår avdelingsdirektør må du ha:

 • Autorisasjon som lege, fortrinnsvis med spesialitetsutdanning og bred erfaring fra spesialisthelsetjenesten
 • Ledererfaring med budsjett-, personal- og fagansvar
 • God kjennskap til oppbyggingen av helsetjenestene
 • Kjennskap til og interesse og forståelse for spørsmål knyttet til rettssikkerhet, og statlig tilsyn
 • Erfaring fra eller god innsikt i offentlig forvaltning og virkemiddelapparatet, fortrinnsvis innen helsesektoren
 • Erfaring med mediekontakt og formidlingsarbeid
 • Gode kommunikasjonsevner både muntlig og skriftlig

Vi ønsker også at du har:

 • Erfaring som leder fra klinisk virksomhet
 • Erfaring fra statlig forvaltning
 • Formell lederutdanning vil være en fordel

Personlige egenskaper
Vi søker etter en samfunnsengasjert, målrettet og utadvendt leder som støtter nye ideer, og som trives med endringer. For å lykkes i stillingen må du ha god evne til strategisk tenking, og til å drive frem fornyelse og utviklingsprosesser. Som avdelingsdirektør må du evne å representere Statens helsetilsyn overfor et bredt felt av samarbeidspartnere innen offentlig forvaltning, forsknings- og fagmiljøer og organisasjoner. Du er overbevisende i din formidling, trygg og selvsikker, og komfortabel under presentasjoner og i formelle situasjoner. Vi ser etter deg som kan skape og utvikle gode relasjoner, samt skape oppslutning om felles mål og verdier. Som leder i Statens helsetilsyn må du ha gode lederegenskaper og evne til å utvikle kompetanse innenfor organisasjonen og bygge nettverk. Du er team-orientert, og har en motiverende og inspirerende lederstil. Hvis du i tillegg er systematisk og velorganisert er det kanskje nettopp deg vi ser etter!

Personlig egnethet vil bli tillagt stor vekt.

Vi tilbyr

 • Lønn etter avtale
 • Fra lønnen blir det trukket 2 % lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse
 • Statens helsetilsyn har egen kantine, og trimrom som det er mulighet til å benytte en time per uke i arbeidstiden

Hos Statens helsetilsyn får du kolleger som er stolte av jobben sin og utfører den med stort engasjement. Vi ønsker deg velkommen inn i et faglig sterkt, dynamisk og hyggelig arbeidsmiljø. 

Den statlige arbeidsstokken skal i størst mulig grad speile mangfoldet i befolkningen. Målet er derfor å oppnå en balansert sammensetning når det gjelder alder, kjønn og kulturell bakgrunn, og at det blir lagt til rette for personer med nedsatt funksjonsevne. Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju. Vi oppfordrer søkere til å krysse av i jobbportalen dersom de har funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn. Avkrysningene i jobbsøkerportalen danner grunnlag for anonymisert statistikk som alle statlige virksomheter rapporterer i sine årsrapporter.

Vitnemål og attester skal vedlegges søknaden. Originaler/bekreftete kopier tas med ved intervju.

Opplysninger om søkeren kan bli gjort offentliggjort selv om søkeren har bedt om å ikke bli ført opp på søkerlisten jf. offentleglova § 25.

 

Om arbeidsgiveren

Statens helsetilsyn har det overordnede ansvaret for det faglige tilsynet med sosiale tjenester i Nav, barneverns-, helse- og omsorgstjenestene. Statens helsetilsyn skal utvikle tilsynsvirksomheten og drive kompetanseoppbygging. Videre skal vi medvirke til at erfaringer fra tilsyn blir gjort tilgjengelig for de politiske oppdragsgiverne våre, de som har ansvar for tjenestene og personellet der, brukere av tjenestene og befolkningen.

Våre konsulenter