Vi søker seniorrådgiver/rådgiver til vår referentseksjon

Vi søker seniorrådgiver/rådgiver til vår referentseksjon
Det er dessverre ikke mulig å søke på stillingen lenger da vi har funnet rett kandidat. Ta gjerne en titt på våre andre ledige stillinger eller kontakt oss på adm@capus.no.

Key information

Job title:
rådgiver/seniorrådgiver
Employer:
Stortinget
Place:
OSLO
Application deadline:
Løst

I referentseksjonen er det en ledig stilling som seniorrådgiver/rådgiver. Seksjonen er en del av kunnskaps- og dokumentasjonsavdelingen på Stortinget og har for tiden 23 medarbeidere. 

Seksjonen har ansvaret for å utarbeide og tilgjengeliggjøre referater fra blant annet plenumsmøtene i Stortinget i samsvar med Grunnloven § 84. I tillegg sendes representanter fra seksjonen for å referere fra enkelte åpne og lukkede høringer, fra den utvidete utenriks- og forsvarskomité, Europautvalget og den årlige hovedsesjonen i Nordisk råd. Resultatet skal være dokumenter som ivaretar og tilgjengeliggjør viktige øyeblikk i Norges historie.

Seksjonen jobber med digitalisering av arbeidsprosessene internt i seksjonen og i Stortingets administrasjon som helhet. 

Referatene fra debattene publiseres på stortinget.no, der video-opptak er koblet opp mot hvert enkelt innlegg. Talernes ord blir gjengitt og deretter grundig revidert, kvalitetssikret og korrekturlest før de til slutt publiseres i trykt versjon.

Dokumentene skal være tro mot taleren og samtidig ivareta korrekt skriftlig norsk, både på bokmål og nynorsk. En rettesnor i referentseksjonen er at man skal redigere så lite som mulig, men så mye som nødvendig. 

Arbeidsoppgaver

 • bidra til den digitale utviklingen i seksjonen 
 • ha overordnet ansvar for å drive utviklingen av det språkteknologiske arbeidet i seksjonen, i tillegg til å være sentral i arbeidet med digitaliseringen av den parlamentariske dokumentproduksjonen 
 • sette i drift og videreutvikle ny talegjenkjenningsteknologi utviklet for bruk i referatproduksjonen
 • ha ansvar for oppfølging av drift og leverandør 
 • skrive referat fra stortingsmøter og høringer for publisering på stortinget.no
 • utføre arbeidsoppgaver knyttet til avdelingens mange ansvarsområder

Stillingen inngår i seksjonens vaktordning. 

Kvalifikasjoner

Det kreves

 • høyere språkteknologisk utdannelse. For ansettelse som seniorrådgiver kreves det mastergrad eller tilsvarende innen datalingvistikk. For ansettelse som rådgiver kreves det bachelorgrad. 
 • høy kompetanse i bokmål og nynorsk 
 • erfaring med definerte formkrav i tekst
 • god innsikt i og praktisk erfaring fra tekstbehandling i Word 

Den som ansettes, må kunne sikkerhetsklareres på nivå konfidensielt.

Det er en fordel med

 • erfaring med maler og stiler i Office-pakken
 • god innsikt i de øvrige mest brukte Microsoft Office-programmene, dvs. Excel, PowerPoint, Teams og Outlook. Nødvendig opplæring vil bli gitt.
 • god innsikt i norsk politikk og samfunnsforhold og evne til å sette seg inn i ulike politiske standpunkter   

Personlige egenskaper

Vi søker deg som er fleksibel, nøyaktig, har stor arbeidskapasitet og innsikt i Stortingets rolle i det norske demokratiet. Det er viktig at du evner å arbeide systematisk og effektivt i et miljø med høyt tempo. Du må kunne ta ansvar for, og bidra til, deling av kompetanse for å ivareta et godt fagmiljø og bidra til utvikling og tilpasning av seksjonens arbeid til nye rutiner og ny teknologi. Det er viktig at du kan engasjere og være kunnskapssøkende. Du har gode samarbeids- og kommunikasjonsevner samtidig som du liker å arbeide selvstendig.  

Vi tilbyr

Stortinget kan tilby en spennende stilling i et godt arbeidsmiljø, med en unik arbeidsplass sentralt i Oslo sentrum. Stillingen lønnes som seniorrådgiver, avhengig av kvalifikasjoner og erfaring, for tiden i spennet 604 700–702 100 kroner, alternativt som rådgiver, avhengig av kvalifikasjoner og erfaring, for tiden i spennet 534 400–637 900 kroner. Fra lønnen trekkes 2% til innskudd i Statens pensjonskasse. For stillingen gjelder seks måneders prøvetid. 

Stortinget er opptatt av mangfold, og ønsker å være en arbeidsplass som speiler befolkningen. Vi oppfordrer derfor alle kvalifiserte kandidater til å søke. Stortinget legger arbeidsforholdene til rette for personer med nedsatt funksjonsevne. 

I samsvar med offentlighetsloven kan navnet på en søker offentliggjøres selv om han/hun har bedt om å ikke bli oppført på søkerlisten. Vedkommende vil i så fall bli varslet og gitt anledning til å trekke søknaden. 

Spørsmål om stillingen kan rettes til seksjonsleder Mette Solberg Ohlgren, telefon 932 82 638.

Søknad, CV og attester/vitnemål skal fortrinnsvis sendes elektronisk via denne siden "Søk stillingen" innen 24. mars 2022. Før søknadsfristens utløp kan attester og vitnemål eventuelt sendes per post til Stortinget, postboks 1700 Sentrum, 0026 Oslo. Merk konvolutten med HR-seksjonen og stillingens tittel. Attester og vitnemål returneres ikke.

Her er lenke til vår personvernerklæring. Personvernerklæringen gir deg informasjon om hvordan Stortinget behandler dine personopplysninger når du søker jobb hos oss.

Om arbeidsgiveren

Stortingets administrasjon har som formål å organisere og utvikle det parlamentariske arbeidet, og legge til rette for at stortingsrepresentantene kan ivareta sine verv. Vi formidler kunnskap om folkestyret og Stortingets virksomhet, og vi tar vare på Stortingets bygninger, historiske verdier og kunst.

Stortingets administrasjon er organisert i 7 avdelinger og har rundt 500 medarbeidere.

Våre verdier er «hjelpsom, ansvarlig, pålitelig og åpen».

Our consultants

Mette Solberg Ohlgren
seksjonsleder