Stortinget søker seniorrådgiver IT-sikkerhetsstyring

Stortinget søker seniorrådgiver IT-sikkerhetsstyring
Det er dessverre ikke mulig å søke på stillingen lenger da vi har funnet rett kandidat. Ta gjerne en titt på våre andre ledige stillinger eller kontakt oss på adm@capus.no.

Nyckelinformation

Jobbtitel:
Seniorrådgiver IT-sikkerhetsstyring
Arbetsgivare:
Stortingets Administrasjon
Plats:
Oslo
Ansökningstiden:
Løst

Stortinget er en spennende virksomhet med et krevende trusselbilde og stor utvikling innen sikkerhetsområdet. Flere alvorlige angrep mot våre løsninger det siste året har gitt en forsterket fokus på IT-sikkerhet, og stillingen gir gode muligheter for å være med å skape reelle og betydningsfulle forbedringer. Stillingen vil inngå i et dedikert team av høyt kompetent IT- og sikkerhetspersonell.

Vi ser etter en dyktig og allsidig person til stillingen som rådgiver for IT-sikkerhetsstyring. Du er faglig dyktig, kunnskapsrik og har en sterk interesse for styring av IT-sikkerhet og risiko, samt for opplæring og bevisstgjøring innen IT-sikkerhet/informasjonssikkerhet.

Arbeids- og ansvarsområde

Som rådgiver for IT-sikkerhetsstyring vil du få medansvar for å utvikle, forbedre og operasjonalisere våre styringssystemer for IT-sikkerhet/informasjonssikkerhet og risiko. Du vil fasilitere risikoanalyser for virksomheten og rapportere på risiko, tiltak og etterlevelse. Rollen krever utstrakt samarbeid med IT-avdelingen, prosjekter og virksomheten for øvrig.

Arbeidsoppgaver:

 • videreutvikle, forvalte og operasjonalisere styringssystem for IT-sikkerhet/informasjonssikkerhet og risiko
 • bidra til videreutvikling og forvaltning av metodikk for risikostyring
 • gjennomføre/fasilitere risikoanalyser og annet risikoarbeid
 • rapportere på risiko, tiltak og etterlevelse
 • gi råd til virksomheten i IT-risikospørsmål
 • delta i planlegging og gjennomføring av opplærings- og bevisstgjøringsaktiviterer for IT-sikkerhet
 • planlegge, gjennomføre og følge opp revisjoner av leverandører

Kvalifikasjoner

Det kreves:

 • utdanning innen IT, sikkerhet eller risiko fra høyskole/universitet. Særlig relevant erfaring eller relevante sertifiseringer kan kompensere for utdanningskravet.
 • arbeidsspråket vårt er norsk, og det kreves derfor meget god skriftlig og muntlig fremstillingsevne. I tillegg må du ha gode engelskkunnskaper.

Den som ansettes, må kunne sikkerhetsklareres for nivå hemmelig. 
 
Den som ansettes, må ha allsidig og bred kompetanse innen IT-sikkerhet og risiko, inkludert god teknisk forståelse, og skal ha erfaring innen ett eller flere av følgende områder:

 • etablering og operasjonalisering av styringssystem for informasjonssikkerhet eller risiko
 • fasilitering av risikoarbeid

 
I tillegg er det nyttig om du har erfaring innen følgende områder:

 • opplæring og bevisstgjøring innen IT-sikkerhet/informasjonssikkerhet
 • sertifisering eller praktisk erfaring med relevante rammeverk som NSMs grunnprinsipper, ISO27000 og ISO31000

 
Personlige egenskaper

Vi søker deg som:

 • har evne til å omsette teoretiske rammeverk og metoder til praktisk nytte for Stortinget
 • er selvstendig og har sterk gjennomføringskraft
 • er nysgjerrig, læringsvillig og initiativrik
 • har evne og vilje til å samarbeide og dele av egen kunnskap
 • klarer å se mange oppgaver i sammenheng

Vi tilbyr

Stillingen inneholder varierte og spennende arbeidsoppgaver med stor grad av frihet og muligheter for personlig utvikling. Vi kan tilby et godt arbeidsmiljø og en unik arbeidsplass sentralt i Oslo sentrum.  Stillingen lønnes som seniorrådgiver for tiden kr 665 700–896 500,- per år avhengig av kvalifikasjoner og erfaring. Fra lønnen trekkes 2 % til innskudd i Statens pensjonskasse. For stillingen gjelder seks måneders prøvetid.

Stortinget er opptatt av mangfold, og ønsker å være en arbeidsplass som speiler befolkningen. Vi oppfordrer derfor alle kvalifiserte kandidater til å søke. Stortinget legger arbeidsforholdene til rette for personer med nedsatt funksjonsevne.

I samsvar med offentleglova kan en søker offentliggjøres selv om han/hun har bedt om ikke å bli oppført på søkerlisten. Vedkommende vil i så fall bli varslet og gitt anledning til å trekke søknaden.

Søknad, CV og attester/vitnemål skal fortrinnsvis sendes elektronisk via siden "Søk stillingen" innen  25. januar 2022. Før søknadsfristens utløp kan attester og vitnemål eventuelt sendes per post til Stortinget, postboks 1700 Sentrum, 0026 Oslo. Merk konvolutten med HR-seksjonen og stillingens tittel. Attester og vitnemål returneres ikke.

Her er lenke til vår personvernerklæring. Personvernerklæringen gir deg informasjon om hvordan Stortinget behandler dine personopplysninger når du søker jobb hos oss.

Om arbeidsgiveren

Stortingets administrasjon har som formål å organisere og utvikle det parlamentariske arbeidet, og legge til rette for at stortingsrepresentantene kan ivareta sine verv. Vi formidler kunnskap om folkestyret og Stortingets virksomhet, og vi tar vare på Stortingets bygninger, historiske verdier og kunst.

Stortingets administrasjon er organisert i 7 avdelinger og har rundt 490 medarbeidere.

Våre verdier er «hjelpsom, ansvarlig, pålitelig og åpen».

Våra konsulter

Frode Lilledahl
Fungerende Teamleder IT-sikkerhet Stortinget