Bli med å bygge kollektivtransport for fremtiden – i en av Norges mest bærekraftige bedrifter!

Bli med å bygge kollektivtransport for fremtiden – i en av Norges mest bærekraftige bedrifter!

Nyckelinformation

Jobbtitel:
Kategoriansvarlig strategisk innkjøper
Arbetsgivare:
Sporveien AS
Stad:
OSLO
Ansökningstid:
16.01.2023
Kollektivtransporten er i vekst, og gjennom Oslopakke 3 investeres det 40 milliarder de neste 20 årene for å ivareta fremtidens behov for miljøvennlig mobilitet. Sporveiens samfunnsoppdrag er å skape mer kollektivtrafikk for pengene. Nå har du muligheten til å være med å bygge infrastruktur og kollektivtransport for fremtiden!

Sporveiens innkjøp og logistikkenhet er på en spennende reise, og til vårt strategiske innkjøpsteam søker vi nå en forretningsdrevet kategoriansvarlig innkjøper. Hos oss skal du bidra til å bygge og implementere kategoriledelse i innkjøpsorganisasjonen, finne kostnadseffektive løsninger, og være med å påvirke beste praksis for kategoriledelse. Vi har store ambisjoner, her blir du en viktig del av et kompetent og engasjert team som aktivt jobber med å forbedre og effektivisere Sporveiens konserninnkjøp.

Viktige oppgaver og ansvar  
Sporveien er en organisasjon med mye kompetanse og sterke fagmiljøer. En viktig del av jobben vår er å bygge på dette, involvere og bidra med innsikt og entusiasme, ta initiativ og lede team og prosjekter - slik at vi sammen kan skape resultater.
Vi har også ansvar for å gjennomføre forhandlinger, inngå avtaler og implementere disse. Som en viktig del av teamet skal du bidra til forbedring av innkjøpsprosesser, jobbe med leverandøroppfølging, og være tett på markedet. Innkjøp og logistikk enheten har et felles ansvar for å bidra til etterlevelse av konsernets interne retningslinjer for innkjøp, prosedyrer og rutiner, inkludert LOA / FOA. Hos oss vil du:
 • lede og utvikle egne innkjøpskategorier og nå mål om besparelser og forbedringer 
 • sammen med teamet utvikle strategier, kategorihandlingsplaner og mål 
 • ha ansvar for å drive forbedringsarbeidet i egen kategori sammen med et tverrfaglig kategoriteam 

I Sporveien legger vi vekt på trivsel, mangfold og humor. Her får du muligheten til å jobbe for en samfunnskritisk virksomhet med stor betydning for miljøet, bylivet og folks hverdag. Vi ønsker å tilrettelegge for et grønnere og mer bærekraftig samfunn.  
Vi tilbyr også: 
 • En variert og spennende arbeidshverdag med stor kontaktflate og utfordrende oppgaver 
 • Et sterkt fagmiljø med gode muligheter for videreutvikling og kompetanseheving 
 • Konkurransedyktig lønn, og ryddige og gode arbeidsvilkår
 • Mulighet til å påvirke prosesser, skape verdier og oppnå synlige resultater 
 • Treningsrom på jobb, et aktivt foreningsliv blant de ansatte med bl.a. UNG35 talentprogram, bedriftsidrettslag, korps, og turgruppe
 • Sentrale lokaler i Oslo, og fribillett på reiser med trikk, t-bane og buss i Oslo (sone 1 og 2) 
 
Hvem er du? 
Vi ser frem til å ta imot en ny kollega som har driv og pågangsmot, som trives med å bygge relasjoner og dele erfaringer, og som ser positivt på oppgavene og mulighetene vi som ligger foran oss.
Godt samarbeid er avgjørende, men du vil også i stor grad jobbe individuelt med egne ansvarsområder. Det er derfor viktig at du er selvstendig, serviceorientert, og motiveres av å ha innflytelse på egne oppgaver, gjøre en forskjell og nå mål.  
Vi ser for oss at du også har: 
 • Høyere relevant utdanning, gjerne innen økonomi, bygg- og ingeniørfag, prosjektledelse, forretningsutvikling eller innkjøp og logistikk 
 • Erfaring fra strategisk innkjøpsarbeid, og gjerne fra kategoriledelse og prosjektledelse 
 • Teknisk kompetanse på relevante digitale verktøy er ønskelig (f.eks Office 365, Excel, Doffin, Achilles / TransQ, spend analytics og konkurransegjennomføringsverktøy (KGV), S2C-løsning) 
 • Du kommuniserer godt i et av de skandinaviske språkene og behersker engelsk muntlig og skriftlig 
 
Stillingen rapporterer til Innkjøpsdirektør, Nils-Georg Engebretsen. 
 
Kjenner du deg igjen i flere av disse punktene kan du være vår nye kollega!    
 
Søknadsfrist: 15.01.2022 
 
Dersom du har noen spørsmål knyttet til stillingen, er du velkommen til å kontakte Capus v/ Erling Lampe (991 60 110) eller Emilia Lundahl Otterhals (480 38 088). 
 

Om arbeidsgiveren

Sporveien er Norges største leverandør av kollektivtransport målt i antall reiser. I datterselskapene Sporveien trikken, Sporveien T-Banen og Unibuss ble det i 2021 gjennomført mer enn 156 millioner enkeltreiser.

Konsernet har omlag 3730 ansatte og omsetter årlig for 4,7 milliarder kroner. Sporveien eier, forvalter, drifter, bygger ut og vedlikeholder infrastruktur som benyttes til T-bane og trikk, og forvalter en betydelig eiendomsmasse. Konsernet har også ansvar for vedlikehold av trikker og T-banevogner. Sporveien eier i tillegg datterselskapene Bussanlegg og Sporveien Media. Sporveien er eid 100 prosent av Oslo Kommune.

Våra konsulter

Sök tjänsten