Nøkkelinformasjon
Stillingstittel:
Arbeidsgiver:
Sted:
Søknadsfrist:
Kontakt konsulent
Eva Helene Mjelde
Assisterende fakultetsdirektør
Som HR-sjef ved Det matematisk- naturvitenskapelige fakultet (MN) får du en sentral lederrolle ved en av Norges mest anerkjente kunnskapsorganisasjoner innen realfag og teknologi.
Fakultetet er internasjonalt ledende innen flere forskningsområder, med framtidsrettet utdanning og innovasjoner innen et bredt spekter av realfag og teknologi. Virksomheten har 1100 vitenskapelig ansatte, 450 teknisk-/administrativt ansatte, 800 doktorgradskandidater og 6000 studenter, med en omsetning på nær 2 milliarder NOK. Hos oss vil du få mange dyktige kollegaer i en kompetanserik fakultetsadministrasjon med ca. 100 medarbeidere med forvaltningsoppgaver innen økonomi, HR, utdanning, forskning og kommunikasjon.
Som HR-sjef har du personalansvar for HR-seksjonens ansatte som for tiden omfatter 12 engasjerte medarbeidere med stor spisskompetanse innenfor sine fagfelt. Seksjonens fagansvar omfatter hele bredden av oppgaver innen HR og personaladministrasjon, herunder også kompetanseutvikling- og opplæringstilbud, arbeid for å fremme likestilling og mangfold, samt karriereveiledning.
HR-sjefen rapporterer til fakultetsdirektør og inngår i fakultetsdirektørens ledergruppe. Som del av ledergruppen vil du bidra aktivt til at gruppen utgjør et samlet lag som fremmer samarbeid, utvikling og smidig oppgaveløsning på tvers av fakultetsadministrasjonens fagseksjoner.
Vi ser etter deg som har bred og solid kompetanse og erfaring innen HR-feltet, og som trives med både strategiske problemstillinger og operative oppgaver. Du vil ha en nøkkelrolle blant annet i å bidra til videre organisasjons-, kultur- og arbeidsmiljøutvikling.
Ansvarsområder og arbeidsoppgaver
- Videreutvikle og operasjonalisere strategier og handlingsplaner innen HR - området
- Fagansvar for seksjonens arbeid og leveranser innen HR, personalforvaltning og HMS
- Personalledelse og oppfølging av seksjonens ansatte, med vekt på kompetanseutvikling og kontinuerlig forbedring av arbeidsprosesser og rutiner
- Rådgivning og lederstøtte til fakultetsledelsen, samt til ledere ved institutter og sentre
- Bistå fakultetsledelsen i ivaretakelsen av det overordnede HMS-ansvaret
- Bistå fakultetsledelsen og instituttene i arbeidet med organisasjons-, kultur- og arbeidsmiljøutvikling
- Ivareta arbeidsgiverrollen, medbestemmelse og samarbeid med arbeidstakerorganisasjoner og vernetjenesten
- Koordinere gjennomføring av lønnsforhandlinger
- Bistå i konflikthåndtering og i vanskelige personalsaker
- Ivareta lederfunksjonen for fakultetets ansettelsesråd
Andre oppgaver innen fakultetsadministrasjonens ansvarsområde kan bli tillagt stillingen.
Kvalifikasjonskrav
- Relevant høyere utdanning på minimum bachelornivå, gjerne på masternivå. Realkompetanse kan kompensere for utdanningskravet
- Relevant og solid ledererfaring fra større organisasjoner og god kjennskap til bredden av HR-området
- Erfaring fra offentlig forvaltning og kompetanse innen offentlig regel- og avtaleverk
- Erfaring fra samarbeid med tillitsvalgte
- Erfaring med ledelse av utviklings- og endringsarbeid
- Gode digitale ferdigheter
- Svært gode kommunikasjonsferdigheter muntlig og skriftlig og gode språkkunnskaper i norsk og engelsk
Ønskelige kompetanse
Det er en fordel med
- god forståelse av UH-sektorens organisasjonsstruktur og egenart
- relevant erfaring fra universitets- og høgskolesektoren og/eller akademisk arbeidskontekst
- prosjektledererfaring
Personlige egenskaper
Vi ser etter deg som
- har evne til å navigere i en stor og kompleks organisasjon, og som har god forståelse for fagområdene du skal lede
- er utpreget samarbeidsorientert og som motiveres av å spille andre gode
- har god evne til relasjonsbygging og gode samarbeidsevner på tvers av fagmiljø og nivåer i organisasjonen
- er utviklings- og løsningsfokusert med interesse for komplekse problemstillinger
- har evne til nytenkning og engasjement for kontinuerlig forbedring
- jobber strukturert og analytisk
- har god rolleforståelse
Vi tilbyr
- lønn som seksjonssjef, stillingskode 1211 fastsettes etter individuell vurdering innenfor et spenn mellom kr 870 900 og kr 1 025 200, avhengig av kompetanse og ansiennitet
- hyggelig og kompetanserikt arbeidsmiljø
- fleksibel arbeidstid og gode velferdsordninger
- trening i arbeidstiden
- god pensjonsordning og gunstig lån i Statens Pensjonskasse
Søknaden skal inneholder
- Søknadsbrev
- CV
- Vtnemål
- Attester
- Liste med 2-3 referanser (navn, tilknytning til søker, epostadresse og telefonnummer)
Andre opplysninger
Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju.
I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.
Inkludering og mangfold er en styrke. UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.
Videre ønsker vi medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.
Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.
Kontaktinformasjon
Assisterende fakultetsdirektør Eva Helene Mjelde telefon 90 01 55 85, epost: e.h.mjelde@mn.uio.no
For spørsmål knyttet til rekrutteringssystemet, vennligst kontakt HR seniorrådgiver Torunn Standal Guttormsen, telefon 22854272, epost: t.s.guttormsen@mn.uio.no
Om arbeidsgiveren
Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og utdanningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 500 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør. Det matematisk-naturvitenskapelige fakultets (MN) ambisjon er å være blant Europas ledende miljøer innen forskning, utdanning og innovasjon. Vi har en lang og stolt tradisjon innen forskning og utdanning i de klassiske realfagene. Forskningen spenner over et vidt spekter av fagområder innen alle naturvitenskapene og teknologi. Fakultet har mange gode forskningsmiljøer og dyktige enkeltforskere, hvorav flere er i forskningsfronten innen sine fag internasjonalt. Fakultetet jobber kontinuerlig med å legge til rette for innovasjon fra forskningen. Bærekraft er grunnlaget for fakultetets aktivitet og en satsning innen bærekraft står helt sentralt. Fakultetet består av 10 institutter, 14 senter, 800 doktorgradskandidater, 1100 vitenskapelig ansatte, 450 teknisk-/administrativt ansatte og 6000 studenter. Fakultetsadministrasjonen bistår enhetene ved fakultetet i den daglige drift og har samtidig et overordnet koordineringsansvar for fakultetet som helhet. Administrasjonen har rundt 100 ansatte fordelt på fem seksjoner – studier, forskning, kommunikasjon, HR og økonomi.