Er du Nedre Romerikes nye brann- og redningssjef?

Er du Nedre Romerikes nye brann- og redningssjef?
Det er dessverre ikke mulig å søke på stillingen lenger da vi har funnet rett kandidat. Ta gjerne en titt på våre andre ledige stillinger eller kontakt oss på adm@capus.no.

Nøkkelinformasjon

Stillingstittel:
Brann og redningssjef
Arbeidsgiver:
NEDRE ROMERIKE BRANN- OG REDNINGSVESEN IKS
Sted:
LØRENSKOG
Søknadsfrist:
Løst

Kontakt konsulent

Jan Rune Dimmen

Rådgiver Research og Analyse
Vi søker en strategisk og erfaren leder med operativ forståelse. Organisasjonen er organisert i tre ulike avdelinger: operativ avdeling, forebyggende avdeling og stabsavdeling. Disse er igjen delt inn i ulike seksjoner. Oppgavene og kulturen er forskjellige i de tre avdelingene, hvilket krever fleksibilitet og evne til å tilpasse lederskapet til omgivelsene. Et nøkkelord vil være relasjonsledelse.
Brann – og redningssjefen må ha evne til å bygge tillit både hos ansatte og eiere. Det krever gode strategiske evner og kommunal innsikt. Vedkommende har ansvaret for å bidra til en god relasjon til alle eierkommunene og det interkommunale eierstyringssekretariatet


Arbeidsoppgaver

Stillingen har overordnet ansvar for driften av NRBR, herunder personal-, fag- og budsjettansvar. Brannsjefen samarbeider tett med sine avdelingsledere som utgjør ledergruppa. Vedkommende skal sørge for at organisasjonen holder et høyt faglig nivå, og kan utføre oppgaver i tråd med eiernes forventninger.
Vedkommende har ansvaret for å sikre god og forsvarlig drift samtidig som brann- og redningsetaten må oppdatere seg for å være godt forberedt på endringer styrt av samfunnsendringer og andre ytre påvirkninger.  


Kvalifikasjoner

Du må ha:
  • Oppfylt krav i forskrift som innebærer:
    • Ha gjennomført yrkesutdanning i forebyggende brannvern og kurs i overordnet vaktberedskap og innsatsledelse, eller kvalifikasjoner som gjør at det er mulig å gjennomføre dette innen 2 år
    • Ha relevant høyskole- eller universitetsutdannelse på masternivå
      • Eventuelt kvalifikasjoner som leder av brann- og redningsvesen i ansvarsområde med inntil 50 000 innbyggere, og minst fem års erfaring som leder av brann- og redningsvesen
  • Ledererfaring fra komplekse organisasjoner
  • Erfaring med planleggings- og styringsverktøy, mål- og resultatstyring, HMS-arbeid og budsjettstyring

Vi ønsker at du har:
  • Ledererfaring innen sikkerhet, beredskap eller operativ virksomhet
  • Erfaring med offentlig sektor og interkommunalt samarbeid
  • Erfaring med politiske prosesser
  • Erfaring med partssamarbeid

Personlige egenskaper:
  • God muntlig og skriftlig formidlingsevne på norsk og engelsk
  • Gode kommunikasjonsevner, både muntlig og skriftlig
  • Inkluderende, motiverende og lyttende
  • Løsningsorientert, besluttsom og trygg
  • Personlig egnethet blir vektlagt

Selskapet verdier er: TILLIT – RESPEKT – FELLESSKAP. Disse skal gjenkjennes i utføring av oppgaver både internt og eksternt.

Ved ansettelser legger vi vekt på at arbeidsplassene i NRBR skal preges av mangfold, og at våre ansatte skal gjenspeile regionens befolkning. Vi oppfordrer derfor alle som er kvalifisert til å søke jobb hos oss.

Det er et krav om at plettfri vandel og politiattest må fremlegges før eventuell ansettelse.

Vi gjør oppmerksom på at prosessen gjennomføres i samsvar med Offentlighetsloven.

Søknadsfrist: 1. november

For spørsmål om stillingen kontakt vår rekrutteringspartner Capus/ V Steinar Nilsen (991 00 436) eller Jan Rune Dimmen (994 09 622)
 

Om arbeidsgiveren

Nedre Romerike brann- og redningsvesen IKS (NRBR) er et veldrevet og framtidsrettet IKS-selskap som dekker kommunene Lillestrøm, Rælingen, Lørenskog, Nittedal og Aurskog-Høland, fordelt på syv brannstasjoner. Selskapet har i overkant av 200 ansatte og driftsbudsjett på 208 millioner kroner.

NRBR har ansvaret for brann- og redningsberedskap, brannforebyggende arbeid samt feiertjenesten i de nevnte kommunene. Fra årsskiftet 2023 vil Gjerdum kommune også være deleier.

Våre konsulenter

Steinar Nilsen
Partner

Jan Rune Dimmen

Rådgiver Research og Analyse