Norsk nukleær dekommisjonering søker fagansvarlig oppbevaring!

Norsk nukleær dekommisjonering søker fagansvarlig oppbevaring!
Det er dessverre ikke mulig å søke på stillingen lenger da vi har funnet rett kandidat. Ta gjerne en titt på våre andre ledige stillinger eller kontakt oss på adm@capus.no.

Nøkkelinformasjon

Stillingstittel:
Fagansvarlig oppbevaring
Arbeidsgiver:
NORSK NUKLEÆR DEKOMMISJONERING
Sted:
HALDEN
Søknadsfrist:
Løst

Kontakt konsulent

Terese Landsrød Vildalen

Rådgiver Research og Analyse

Nils Bøhmer

Sektordirektør teknisk
Vil du bli med på samfunnsoppdraget og bidra til å styrke teknisk sektor hos Norsk nukleær dekommisjonering? Vi søker fagansvarlig oppbevaring!

NNDs verdier – trygg, troverdig, ansvarlig

Vi søker fagansvarlig oppbevaring til teknisk sektor. Denne sektoren har ansvaret for utvikling og utredning av nye infrastrukturer som er nødvendig for å sikre en trygg avvikling av de norske atomanleggene, samt sikre den endelige deponering av det radioaktive avfallet i Norge. Det vil opprettes en avdeling Konstruksjon, hvor denne stillingen vil høre til.

Norsk nukleær dekommisjonering (NND) er en statlig etat, etablert i 2018 og underlagt Nærings- og fiskeridepartementet. NND står overfor en spennende fase og er en organisasjon i utvikling og vekst, med en fremtidig virksomhetsoverføring av IFE sin nukleære organisasjon til NND.
Som ansatt i NND, vil du være en naturlig del av et større kompetansemiljø hos NND og Institutt for energiteknikk (IFE).

Vi søker deg som har gode evner til å skape et positivt miljø for de rundt deg, drives av godt samarbeid, og trives i en hverdag med høyt tempo i spennende prosjekter. Stillingen rapporterer direkte til avdelingsleder Konstruksjon når denne er opprettet, etter planen i 2023.

Stillingens formål - viktigste arbeidsmål:
  • Kravstillende innenfor oppbevaring av radioaktivt avfall og brukt brensel
  • Kravsette og kvalitetssikre avfallsplaner for alt avfall fra produsenter.
  • Identifisere, lage og oppdatere behandlings- og mottakskriterier for handtering av alt radioaktivt avfall
  • Kvalitetssikre at NND sine avfallssystemer blir implementert
  • Tett samarbeid med Avdeling Dekommisjonering

Ansvarsområde(r)
  • Kravsette og kvalitetssikre avfallsplaner for alt avfall fra produsenter
  • Identifisere, lage og oppdatere behandlings- og mottakskriterier for handtering av alt radioaktivt avfall

Arbeidsoppgaver:
  • Fagansvar oppbevaring radioaktivt avfall og brukt brensel
  • Økonomioppfølging og rapportering
  • Tilbudsledelse og kontraktsoppfølging
  • Prosesseier
  • Sikre god saksbehandling


Kompetansekrav knyttet til stillingen:
Høyskole-/universitetsutdanning på bachelor-/masternivå, gjerne innen bygg og anlegg, fysikk, kjemi, geologi, industrivirksomhet eller annen relevant retning innen realfag/naturvitenskap.
NND ser for seg at aktuelle kandidater har kompetanse innen sektorens virkeområder, herunder kunnskap og erfaring med sikkerhet og/eller atomsikkerhet.
Du må ha god skriftlig og muntlig framstillingsevne på norsk/skandinavisk og engelsk.

Formalkompetanse (utdanning/kurs/sertifisering):
Høyere naturvitenskaplig/teknisk utdanning, relevant yrkeserfaring avfall evt. nukleær kompetanse. Ved manglende påkrevd kompetanse, vil NND sørge for relevant opplæring.

Ferdigheter/realkompetanse:
  • Erfaring fra relevante prosjekter
  • Erfaring med rollene som prosjekteier og/eller prosjektleder
  • Kunnskap om prosjektmodeller og oppbygging, økonomistyring og kontraktsadministrasjon


Personlige egenskaper:
  • Strategisk og analytisk tilnærming, evne til å se helhet
  • Robust og trygg I krevende situasjoner og prosesser
  • Du har god evne til relasjonsbygging og samarbeid
  • God gjennomføringsevne og handlekraft
Vi benytter bakgrunnssjekk som en del av vår rekrutteringsprosess, og det er en forutsetning for stillingen at arbeidstaker har gjennomgått bakgrunnssjekk uten anmerkninger.
NND er underlagt sikkerhetsloven og kandidaten må kunne sikkerhetsklareres og autoriseres.


Vi tilbyr

NND er en virksomhet i stadig utvikling med et godt arbeidsmiljø, hyggelige kolleger og et viktig samfunnsoppdrag. Det er gode utviklingsmuligheter og aktuelle problemstillinger.
  • En spennende virksomhet med et viktig samfunnsoppdrag og en pågående organisasjonsmessig utvikling
  • En utfordrende og engasjerende arbeidsplass for deg som vil være en strategisk samarbeidspartner for at virksomheten skal nå sine mål
  • Fleksibel arbeidstid og ordninger for trening
  • Pensjonsordning med 2% innskudd til Statens Pensjonskasse
  • Stillingen lønnes som rådgiver (lønnstrinn 52 kr 485 800,- til lønnstrinn 60 kr 553 500,-) eller seniorrådgiver (lønnstrinn 60 kr 553 500,- til lønnstrinn 74 kr 714 000,-) per år avhengig av kvalifikasjoner og erfaring
  • Arbeidssted: Halden

Arbeidsted vil være Halden, men det må påregnes jevnlig tilstedeværelse på Kjeller. Også annen reisevirksomhet må påregnes.

NND praktiserer et inkluderende arbeidsliv og følger opp regjeringens inkluderingsdugnad. Vi ønsker kvalifiserte kandidater velkommen til å søke uavhengig av kjønn, alder, redusert funksjonsevne, ulik nasjonal eller etnisk bakgrunn, og kandidater som av ulike årsaker ikke kan dokumentere en sammenhengende yrkeskarriere.
Alle henvendelser behandles konfidensielt inntil søknadsfristens utløp. Deretter vil det bli satt opp offentlige søkerlister. Dersom en søker ønsker å reservere seg fra en offentlig søkerliste, må dette begrunnes. Søkeren blir varslet dersom ønsket om reservasjon ikke blir tatt til følge.
 

Om arbeidsgiveren

Norsk nukleær dekommisjonering (NND) er en statlig etat, etablert i 2018 og underlagt Nærings- og fiskeridepartementet

NND har en av vår tids mest komplekse samfunnsoppgaver. I 2019 ble den siste norske atomreaktoren stengt, og vår oppgave er å avvikle de norske atomanleggene og håndtere alt menneskeskapt radioaktivt avfall på en sikker måte. I tillegg er NND en fagetat på det nukleære området som gir uavhengige råd til regjeringen.

Gjennom å utføre jobben i henhold til internasjonal «best practice» og ivareta høye krav til helse, miljø og sikkerhet, er vårt mål å fullføre oppgavene på en måte som sikrer tillit i samfunnet og befolkningen.

Oppgavene er komplekse, og deler av jobben kan forventes å bli utfordrende. Virksomheten har derfor betydelig offentlig interesse og behovet for relasjonsbygging og bred medvirkning med myndigheter og andre aktører er stort.

Det er Institutt for Energiteknikk (IFE) som i dag er konsesjonsinnehaver og eier av de norske atomanleggene, men med tiden skal NND overta eierskap for atomanleggene, målet er 1.1.2024. IFE og NND jobber allerede i dag tett sammen om å håndtere oppryddingen etter atomvirksomheten. IFE er et uavhengig forskningsinstitutt lokalisert på Kjeller og i Halden.

Våre konsulenter

Steinar Nilsen
Partner
Terese Landsrød Vildalen
Rådgiver Research og Analyse
Nils Bøhmer
Sektordirektør teknisk