Jurist – Digitale Sentralbankpenger

Jurist – Digitale Sentralbankpenger
Søknadsfristen på stillingen er dessverre utløpt og det er derfor ikke lenger mulig å søke. Ta gjerne en titt på våre andre ledige stillinger eller kontakt oss på adm@capus.no.

Nøkkelinformasjon

Stillingstittel:
Jurist - Digitale Sentralbankpenger
Arbeidsgiver:
NORGES BANK
Sted:
OSLO
Søknadsfrist:
Utløpt

Kontakt konsulent

Kristine Sandstå

Partner

Celine Løyning Aasheim

Senior Rådgiver

Ingrid K. Rogne

Fungerende Leder NBA Legal

De siste årene har det skjedd store endringer i måten vi betaler på, og ny betalingsteknologi og nye aktører kommer stadig til. I løpet av de neste årene skal Norges Bank gjøre seg klar til eventuelt å kunne innføre digitale sentralbankerpenger (DSP). Det kan bli nødvendig for at det også i fremtiden skal oppleves som sikkert, effektivt og attraktivt å betale med norske kroner. Norges Bank skal fremover blant annet etablere og teste mulige tekniske løsninger for en eventuell innføring av DSP i Norge.

 
Vi søker etter en faglig sterk jurist for ansettelse i sentralbankens juridiske avdeling. Sentralbankens jurister har ansvar for rådgivning og saksbehandling på hele sentralbankvirksomhetens område. Den som ansettes skal særlig bistå i arbeidet med DSP, i juridiske spørsmål som gjelder betalingssystemer, og i tillegg jobbe med aktuelle saker med stor samfunnsinteresse. Det er gode muligheter for faglig utvikling innenfor spennende og høyt prioriterte fagområder.

Arbeidsoppgaver

 • Juridisk utredning og saksbehandling
 • Juridisk rådgivning til sentralbankens fagavdelinger
 • Juridisk rådgivning og forhandling i forbindelse med bankens anskaffelser og avtaleinngåelser 
 • Juridisk rådgivning knyttet til oppfølgning overfor sentralbankens kontraktsmotparter
 • Regelverksarbeid innenfor sentralbankens ansvarsområder, bl.a. høringsuttalelser, forskrifter, rundskriv og internt regelverk
   

Kvalifikasjoner

 • Juridisk embetseksamen/Master i rettsvitenskap med gode resultater
 • 2-4 års arbeidserfaring fra relevant virksomhet, gjerne advokatvirksomhet. Jurister med kortere erfaring, men med spesiell kunnskap eller interesse for rettsområdene nevnt nedenfor, kan også søke
 • Den som søker bør ha erfaring med teknologi- og IKT-rett. Det er også ønskelig at du har god innsikt i forvaltningsrett (inkludert offentleglova) og anskaffelsesrett
 • Erfaring med sikkerhetsloven, finansregulering, fintech-regulering eller alminnelig kontraktsrett er en fordel


Spesielle krav
For stillingen kreves tilfredsstillende vandel, ordnet privatøkonomi og sikkerhetsgodkjenning etter Norges Banks regelverk. Politiattest kreves fremlagt. Utdanning og arbeidserfaring vil bli verifisert. Den som ansettes må i tillegg kunne sikkerhetsklareres på nivå HEMMELIG etter sikkerhetsloven.
 

Personlige egenskaper

 • Selvstendig og målrettet
 • Serviceinnstilt
 • Høy integritet og etisk standard
 • Ryddig, grundig og planmessig
 • Gode analytiske egenskaper
 • Gode samarbeids- og kommunikasjonsevner
 • Meget god formuleringsevne, både på norsk og engelsk

Vi tilbyr

Vi tilbyr en selvstendig stilling med mye ansvar i en virksomhet med et viktig samfunnsoppdrag. Engasjerte og faglig dyktige kolleger skaper et inkluderende og godt arbeidsmiljø med mye samarbeid og kunnskapsdeling. Det er gode muligheter for faglig og personlig utvikling.

Norges Bank har gode ordninger for sine ansatte, blant annet mange sosiale tilbud og et stort idrettslag. Vi tilbyr konkurransedyktige betingelser og gode pensjons- og forsikringsordninger. 
 

Kontakt

For mer informasjon, ta gjerne kontakt (uforpliktende og fortrolig) med vår rekrutteringspartner, Capus; Celine Løyning Aasheim på tlf. 472 46 886, eller Kristine Sandstå på tlf. 977 29 641.


Norges Bank er underlagt offentlighetsloven og søkerlisten til stillingen er offentlig. Dersom en søker ønsker å bli unntatt offentlighet må dette begrunnes. Vi gjør oppmerksom på at en søker kan bli offentliggjort selv om søkeren har bedt om å bli unntatt offentlighet. Les mer på våre hjemmesider.

Om arbeidsgiveren

Norges Bank er landets sentralbank. Norges Bank skal fremme økonomisk stabilitet og forvalter store verdier på vegne av fellesskapet. Banken har to virksomhetsområder. Sentralbankvirksomheten (SBV) har ansvaret for utøvelse av pengepolitikken, finansiell stabilitet, markedsoperasjoner og forvaltning av valutareservene. Norges Bank Investment Management (NBIM) har ansvar for å forvalte Statens pensjonsfond utland (SPU).

Våre konsulenter

Kristine Sandstå

Partner

Celine Løyning Aasheim
Senior Rådgiver
Ingrid K. Rogne
Fungerende Leder NBA Legal