Her er 5 grunner til å bytte jobb – og hvordan Capus kan hjelpe deg

Går jobben på autopilot, med dalende motivasjon? Savner du nye utfordringer? Har ambisjonene og målet med karrieren endret seg etter at du fikk din nåværende jobb? Da er det kanskje på tide å se seg om etter noe nytt.

  • Dato publisert: 22.03.2023

5 grunner til å bytte jobb 

1. Du ønsker en mer fleksibel arbeidsplass 

Den digitale utviklingen når det gjelder samarbeid, kommunikasjon og effektivitet har skutt i været etter koronaen, og mange arbeidstakere forventer en friere hverdag hvor de kan bestemme hvor og når de vil jobbe selv. Dette er både en utfordring og et gode for mange arbeidsplasser, og du som arbeidstaker forventer en viss fleksibilitet. 

2. Du kjeder deg og teller ned dagene til helger og ferier 

Du opplever at arbeidsoppgavene er satt og du gjør det samme om og om igjen. Dette gjør at du teller ned til helger og ferier slik at du slipper å løpe i det samme hamsterhjulet. 

3. Du ønsker et karriereløft 

Du ønsker en jobb med mer handlingsfrihet, få lov til å tenke utenfor boksen og få muligheten til faglig og personlig utvikling slik at du kan vokse både på det personlige plan og vokse i rollen. 

4. Du er misfornøyd med lønna  

Du har kanskje stått fast på den samme lønna lenge og opplever at andre i ditt yrke drar i fra. 

5. Dårlig ledelse

Du og ledelsen er ikke på samme bølgelengde, noe som gjør samarbeidet om de daglige oppgavene litt vanskeligere enn du hadde ønsket. 

Ta grep! 

Kjenner du deg igjen i en eller flere av disse punktene bør du ta grep i din egen hverdag. Du bør starte med en prat med nærmeste leder – de fleste ledere vil gjerne høre hvordan arbeidstaker opplever hverdagen og sammen kan dere finne en god løsning på problemene. 

Opplever du likevel at denne dialogen ikke bringer deg videre, er det lurt å se seg om etter noe annet. 

Rekrutteringsrådgivere Monica Hatle-Larssen og Axel Aasen i Capus jobber daglig med å finne de perfekte kandidatene til ledige stillinger for offentlige og private virksomheter. De er svært godt kjent med problemstillingene som kan dukke opp hos arbeidstakere som har begynt å snuse på ny jobb.  

I prosessen mot en ny jobb er det to ting som gjelder: At du er synlig på arbeidsmarkedet slik at andre kan finne deg, og at du selv aktivt leter etter andre muligheter 

Enkle grep for å bli mer synlig 

Axel anbefaler jobbsøkere å holde profilen på LinkedIn oppdatert. 

– Da er det lettere for oss, og andre som driver med rekruttering å finne deg. Det kan også være lurt å takke ja til å være en del av Capus’ database over kandidater, sier han. 

– Det bidrar til at vi har tilgang på profilen din og det er lettere å matche deg opp mot relevante stillinger. For å holde din profil på LinkedIn oppdatert bør du legge inn din arbeidserfaring og en liten beskrivelse av hva du har gjort, gjerne med noen nøkkelord som beskriver hva du kan. 

Tenke utenfor boksen 

Noen ganger kan det å endre bransje øke din kompetanse i en annen bransje. Du får en bredere kunnskap og erfaring, samtidig som du utvikler deg både faglig og personlig.  

Du føler du kjenner bedriften du jobber for litt for godt? Hva med å bruke denne kunnskapen og selvsikkerheten til å gjøre en enda bedre jobb for en annen bedrift?  

Våre rådgivere har god erfaring med å se hvordan man kan bruke erfaringen fra nåværende stilling inn i en annen stilling. Enten det er i samme fagområde eller om det er noe nytt.  

Monica anbefaler å ikke være redd for å søke på en stilling selv om du ikke treffer alle kriteriene.  

– En samtale om en stilling kan både føre til at du blir mer bevisst på hva du er god på, og hvor du vil. Det handler rett og slett om å definere de kompetansene du har og klare å oversette de til noe annet. Da vil du også stille sterkere i konkurransen om en ny jobb, sier Monica. 

Monica og Axel anbefaler å ikke vente med å se deg om etter ny jobb. Noen ganger kan det ta litt tid å finne drømmejobben. Begynner du å lete før du har din nåværende jobb opp til halsen, vil det føre til at du tar bedre beslutninger. Du tar ikke den første og beste jobben fordi du er drittlei, men du bytter jobb fordi alternativet er så mye bedre. 

På capus.no finner du mange ledige stillinger og våre rådgivere er alltid åpne for en liten prat. 

Kapre drømmejobben? Ta kontakt med:

Axel Aasen

Rådgiver Research & Analyse