No more ghosting!

I disse dager er det mange spøkelser ute på farten. Også i de sosiale mediene til mange rekrutteringsbyråer. Hvorfor det? Jo, fordi vi vil ha slutt på at jobbsøkere føler seg utsatt for «ghosting».

  • Forfatter: Kenneth Kvalvik
  • Dato publisert: 31.10.2022
Stillbilde fra vår "No more ghosting"-kampanje.

Hva er så «ghosting»? Begrepet brukes ofte om venner eller romantiske relasjoner som plutselig forsvinner – uten å gi lyd fra seg. Dessverre er det også tilfelle for mange jobbsøkere. «Jeg sendte en søknad, men hørte aldri noe tilbake.» Det har vi hørt altfor ofte – og det vil vi ha slutt på.

Så i disse Halloween-tider, når spøkelsene er ute i gatene, skal vi minne både oss selv og alle andre som jobber med rekruttering om at «ghosting» av kandidater er en uting. Jobbsøkere har gjort en innsats. De har skrevet en søknad og de har vært på jobbintervju. De har vist interesse for din bedrift. Da skulle det bare mangle at de får et godt svar fra deg som rekrutterer, selv om de ikke var aktuelle for den ledige stillingen.

Selv om du ikke var riktig kandidat for denne stillingen, så kan det jo godt hende at du er helt perfekt for neste rekruttering. Det vet vi i Capus svært godt. Derfor vil vi veldig gjerne beholde deg i vår kandidatbase. Vi gir deg beskjed også når en annen får tilbud om stillingen. Kanskje er jobben som er perfekt for deg rett rundt hjørnet?

Likevel kan det nok glippe også for oss, i en travel hverdag. Hører du ikke noe fra oss i rimelig tid? Da bør du pirke oss på skuldrene, sende oss en SMS, en e-post eller ringe oss. For heller ikke vi skal «ghoste» noen.

Sjekk ut vår «No more ghosting»-kampanje her

Ha en gøyal Halloween! 👻