Vil du jobbe i Brussel for å medvirke til gode rammebetingelser for Norge og det grønne skiftet?

Vil du jobbe i Brussel for å medvirke til gode rammebetingelser for Norge og det grønne skiftet?
The application deadline for this position has unfortunately expired, and it is therefore no longer possible to apply. Please feel free to check out our other available positions or contact us at adm@capus.no.

Key information

Job title:
Rådgiver rammebetingelser kraftsystem
Employer:
Statnett SF
Place:
OSLO
Application deadline:
Utløpt

Contact consultant

Arne H. Underdal-Loktu

Partner

Karina Dørheim

Research Analyst

Europa står midt i det grønne skiftet, der elektrifisering og utbygging av fornybar kraft er høyt på agendaen i alle land. Norge har siden 1960 vært en del av et internasjonalt kraftsystem og koblingen til Europa er etter det blitt gradvis sterkere. Nå er Norge direkte koblet til Sverige, Danmark, Finland, Nederland, Tyskland og England. Som EØS-land er Norge del av det europeiske kraftmarkedet. Dette betyr at Norge berøres sterkt av utviklingen i Norden og Europa, både når det gjelder endringer i kraftsystemet og kraftmarkedet, men også når det skjer endringer i energipolitikk og regelverk.

Avdelingen Rammebetingelser i Norge og Europa i forretningsområdet Kraftsystem og Marked har ansvar for å overvåke, analysere og påvirke rammebetingelser i Norge, Norden og Europa, samt å koordinere Statnetts internasjonale arbeid. Avdelingen har medarbeidere både i Oslo og Brussel.

Nå styrker vi vår tilstedeværelse i Brussel og søker ny medarbeider til Statnetts Brusselkontor. Vi ønsker oss deg som har omtrent syv års arbeidserfaring, har et engasjement for det grønne skiftet, er internasjonalt orientert og helst med en faglig bakgrunn fra energisektoren. Arbeidssted vil i de første to årene være Brussel, med mulighet for forlengelse. I det daglige vil du arbeide sammen med leder av brusselkontoret. Du vil rapportere til Direktør Rammebetingelser Norge og Europa. 

Arbeidsoppgaver

Som Rådgiver rammebetingelser kraftsystem vil du overvåke, analysere og rapportere om europeisk energipolitikk og regelverk, og hvilke konsekvenser det har eller kan få for Statnett og det norske kraftsystemet. Ved å være på plass i hjertet av europeisk beslutningstaking, skal du bistå i bygging av nettverk og samhandling med andre aktører i Brussel. Du kommer også til å delta i relevante TSO-samarbeidsorganer som arbeidsgrupper innenfor ENTSO-E. Videre vil du arbeide for å påvirke prosesser og rammebetingelser som har betydning for Statnett og det norske kraftsystemet. 

Kvalifikasjoner

Vi ser etter deg som har relevant høyere utdannelse, gjerne innen kraft og energi, og omtrent syv års arbeidserfaring. Det er en fordel om du har kjennskap til kraftsystemet, kraftmarkedet og rammebetingelser for kraftbransjen. Du har flytende kommunikasjonsevner både på norsk og engelsk. 

Personlige egenskaper 

Vi ser etter deg som har gode kommunikasjons- og samarbeidsevner på tvers av landegrenser og språk. Du er videre utadvendt og er flink til å bygge og pleie nettverk. Du er ryddig, analytisk og strukturert i din fremgangsmåte. Ikke minst er du internasjonalt orientert, ambisiøs og full av stå-på-vilje.

Vi tilbyr 

  • Du blir en del av et team med god fagkompetanse og som støtter hverandre og jobber godt sammen
  • Du får anledning til selvstendig arbeid og bygge kontakt og relasjoner i et internasjonalt miljø
  • Du får være med å forme Statnetts europeiske innsats og hvordan vi best mulig skal jobbe sammen med resten av selskapet
  • Muligheter til å jobbe med kritisk samfunnsoppgave og mot det grønne skiftet
  • Relokalisering- og bokostnader dekkes av Statnett
  • Konkurransedyktig lønn

About the employer

Vårt oppdrag er å sikre strømforsyningen i Norge døgnet rundt hele året. Det gjør vi ved å utvikle og drifte strømnettet slik at det møter alle krav fra samfunnet rundt oss. Vi leverer et robust og effektivt strømnett som er avgjørende for at vi når Norges klimamål, og bærekraftig verdiskaping for våre kunder og samfunnet.

Statnett er sentral i den grønne omstillingen i dag og for kommende generasjoner. Sikker og robust strømforsyning skaper grobunn for gode liv og bærekraftig verdiskaping.

Our consultants

Arne H. Underdal-Loktu

Partner

Karina Dørheim

Research Analyst