NND utvikler en moderne IT-plattform og ser derfor etter en engasjert IT-arkitekt!

NND utvikler en moderne IT-plattform og ser derfor etter en engasjert IT-arkitekt!
Unfortunately, it is no longer possible to apply for the position as we have found the right candidate. Please feel free to check out our other available positions or contact us at adm@capus.no.

Key information

Job title:
Seniorrådgiver IT-arkitekt
Employer:
NORSK NUKLEÆR DEKOMMISJONERING
Place:
HALDEN
Application deadline:
Løst

Contact consultant

Ellen Skedsmo Wilter

Seniorrådgiver/Prosjektleder

Maria Caroline Skrede

Rådgiver Research og Analyse

NNDs verdier – trygg, troverdig og ansvarlig

Norsk nukleær dekommisjonering (NND) har en viktig rolle i dekommisjonering av norsk nukleær virksomhet og skal rydde opp etter norsk atomvirksomhet på en sikker og kostnadseffektiv måte. Organisasjonen er i sterk utvikling og vi søker nå en dyktig IT-arkitekt til å styrke laget.

NND har svært liten teknisk gjeld og utvikler i disse dager en spennende og moderne IT-teknisk plattform der alt er nytt. Som vår nye IT-arkitekt kommer du inn på et tidlig stadium og får være med på å forme hvordan vi skal arbeide med drift og forvaltning av NNDs plattformer.

Sammen med dedikerte og kompetente kollegaer er du sentral i å levere IT-tjenester til hele organisasjonen og støtte oppunder NNDs virksomhetsmål: NND skal benytte IT som et strategisk verktøy for å løse sitt samfunnsoppdrag gjennom leveranse av sikre, mobile, brukervennlige og kostnadseffektive IT-løsninger og organisering som støtter virksomhetens prosesser”.

Stillingen er plassert i IT-avdelingen som består av rundt 10 medarbeidere som rapporterer til avdelingsleder IT. Vi har høye krav til sikkerhet, og plattformen vår skal behandle og sikre verdier som er underlagt sikkerhetsloven.

Stillingens formål – viktigste arbeidsmål:

IT-arkitekten skal bidra til at NNDs IT-løsninger er helhetlige, funksjonelle, følger god internasjonal praksis og er brukervennlige.

Ansvarsområder:

IT-arkitekten har ansvaret for å forvalte målarkitektur for IT i NND. Stillingen krever tett samspill mellom NNDs drift og forvaltning av infrastruktur og med NNDs leverandører av applikasjoner. IT-arkitekten vil arbeide sammen med IT-sikkerhetsarkitekt, IT-leder og øvrige IT-ansatte for å levere på avdelingens mål.

Arbeidsoppgaver:

  • Ansvar for oppsett, dokumentering og forvalting av dokumentasjon av IT-arkitektur
  • Lede arkitekturforum med hensikt å sikre at målarkitektur for IT ivaretas i NND
  • Ansvar for å forvalte målarkitektur for IT
  • Deltakelse i arbeid med kravspesifikasjoner og anskaffelser med fokus på krav til IT-arkitektur
  • Revisjoner og oppfølging av funksjonalitet og IT-arkitektur hos NNDs leverandører
  • Støtte til NNDs systemeiere med hensyn til ny- og videreutvikling av NNDs IT-løsninger
     
Kompetansekrav knyttet til stillingen:

Formalkompetanse (utdanning/kurs/sertifisering):

  • Bachelor-/mastergrad eller tilsvarende innen relevant fagområde. Relevant erfaring kan kompensere for manglende utdanning
     

Ferdigheter/realkompetanse:

  • Dokumentert erfaring som IT-arkitekt
  • God kunnskap om rammeverk innen IT arkitektur som TOGAF, ITIL med flere
  • Ønskelig med kjennskap til ett eller flere rammeverk innen IT-sikkerhet, eksempelvis ISO2700x, CIS, NIST, NSM grunnprinsipper e.l.
  • Ønskelig med noe kjennskap til relevante lover og forskrifter, som f.eks. Sikkerhetsloven
  • Ønskelig med erfaring fra prosjektarbeid
  • Norsk som førstespråk, beherske engelsk muntlig og skriftlig
     
Personlige egenskaper:
  • Gode samarbeidsevner
  • Gode analytiske ferdigheter
  • Gode kommunikasjonsevner
Vi tilbyr:

NND er en virksomhet i stadig utvikling med et godt arbeidsmiljø, hyggelige kolleger og et viktig samfunnsoppdrag. Det er gode utviklingsmuligheter og aktuelle problemstillinger.

  • En spennende virksomhet med et viktig samfunnsoppdrag og en pågående organisasjonsmessig utvikling
  • En utfordrende og engasjerende arbeidsplass for deg som vil være en strategisk samarbeidspartner for at virksomheten skal nå sine mål
  • Fleksibel arbeidstid og ordninger for trening
  • Lønnen ved NND følger Statens lønnsregulativ og beregnes ut ifra relevans, nivå og lengde på utdanning og erfaring. Medlemskap i Statens pensjonskasse
  • Hovedarbeidssted er NNDs lokaler i Halden eller på Kjeller. Noe reisevirksomhet må påregnes
     

Vi benytter bakgrunnssjekk som en del av vår rekrutteringsprosess, og det er en forutsetning for stillingen at arbeidstaker har gjennomgått bakgrunnssjekk uten anmerkninger.

NND er underlagt sikkerhetsloven og kandidaten må kunne sikkerhetsklareres og autoriseres.

NND praktiserer et inkluderende arbeidsliv og følger opp regjeringens inkluderingsdugnad. Vi ønsker kvalifiserte kandidater velkommen til å søke uavhengig av kjønn, alder, redusert funksjonsevne, ulik nasjonal eller etnisk bakgrunn, og kandidater som av ulike årsaker ikke kan dokumentere en sammenhengende yrkeskarriere.

Alle henvendelser behandles konfidensielt inntil søknadsfristens utløp. Deretter vil det bli satt opp offentlige søkerlister. Dersom en søker ønsker å reservere seg fra en offentlig søkerliste, må dette begrunnes. Søkeren blir varslet dersom ønsket om reservasjon ikke blir tatt til følge.

Noe for deg?
Dersom du har spørsmål eller vil vite mer om stillingen kan du ta kontakt med Ole Jakob Ottestad +47 995 76 976 eller vår rekrutteringspartner Capus v/ Jonas Rambæk +47 932 42 133 eller Ellen Wilter +47 488 97 845.

About the employer

Norsk nukleær dekommisjonering (NND) er en statlig etat etablert i 2018 og underlagt Nærings- og fiskeridepartementet.
NND har en av vår tids mest komplekse samfunnsoppgaver. I 2019 ble den siste norske atomreaktoren stengt, og vår oppgave er å avvikle de norske atomanleggene og håndtere alt menneskeskapt radioaktivt avfall på en sikker måte. I tillegg er NND en fagetat på det nukleære området som gir uavhengige råd til regjeringen.

Gjennom å utføre jobben i henhold til internasjonal «beste praksis» og ivareta høye krav til helse, miljø og sikkerhet, er vårt mål å fullføre oppgavene på en måte som sikrer tillit i samfunnet og befolkningen. Oppgavene er komplekse, og deler av jobben kan forventes å bli utfordrende. Virksomheten har derfor betydelig offentlig interesse og behovet for relasjonsbygging og bred medvirkning med myndigheter og andre aktører er stort.

Det er Institutt for Energiteknikk (IFE) som i dag er konsesjonsinnehaver og eier av de norske atomanleggene, men med tiden skal NND overta eierskap for atomanleggene. IFE og NND jobber allerede i dag tett sammen om å håndtere oppryddingen etter atomvirksomheten. IFE er et uavhengig forskningsinstitutt lokalisert på Kjeller og i Halden.

Our consultants

Jonas Rambæk

Partner

Ellen Skedsmo Wilter

Seniorrådgiver/Prosjektleder

Maria Caroline Skrede

Rådgiver Research og Analyse