Ønsker du en lederstilling innen IT, i et konsern med stor samfunnsmessig betydning og med gode utviklingsmuligheter?

Ønsker du en lederstilling innen IT, i et konsern med stor samfunnsmessig betydning og med gode utviklingsmuligheter?
Unfortunately, it is no longer possible to apply for the position as we have found the right candidate. Please feel free to check out our other available positions or contact us at adm@capus.no.

Key information

Job title:
Direktør for IT-arkitektur
Employer:
OBOS BBL
Place:
OSLO
Application deadline:
Løst

Contact consultant

Maria Caroline Skrede

Rådgiver Research og Analyse
OBOS søker direktør for IT-arkitektur   

Noe av det største og viktigste du gjør i løpet av livet er å kjøpe bolig. I OBOS bygger vi løsninger for at medlemmene våre skal få hjelp til å gjøre akkurat det! IT-arkitektene våre er eksperter på å designe og implementere systemer og løsninger som er trygge, effektive og som støtter opp om OBOS’ mål og vekststrategi. Nå søker vi ny leder for avdeling Konsernarkitektur og ser etter en ambisiøs fagperson som skal hjelpe oss å videreutvikle arkitekturfunksjonen i OBOS. 

Som leder for Konsernarkitektur vil du være med på å sette retning for det helhetlige arbeidet med IT-arkitektur og integrasjoner på tvers av løsninger og domener i OBOS. Målet er at arkitektene skal komme enda tettere på leveransene og teamene og bidra med sparring og rådgiving for å ta gode teknologibeslutninger på kort og lang sikt.

Direktør for IT-arkitektur rapporterer til Konserndirektør IT og digital, og er en del av IT og digitals ledergruppe og har lederansvar for avdeling Konsernarkitektur. Avdelingen har 17 ansatte og består pt av fagområdene Virksomhetsarkitektur, Løsningsarkitektur, Prosjekt- og porteføljestyring og IT Business partner. Avdelingen er en av seks avdelinger i teknologidivisjonen IT og Digital og består av 130 kompetente og dyktige ansatte. 

Vi ser etter en trygg leder som er komfortabel med å ha en bred kontaktflate mot en kompleks organisasjon, en type som liker å være en brobygger mellom forretning og teknologi og som ser verdien i kontinuerlig organisasjonsutvikling og -forbedring. Du er en leder som våger å utfordre med nye perspektiver, kreative ideer og som brenner for team-baserte arbeidsformer og en tillitsbasert kompetansekultur.    

Viktigste ansvarsområder og arbeidsoppgaver:  
  • Strategisk ansvar for det helhetlige arbeidet med IT-arkitektur og integrasjoner
  • Være en fasilitator for og bidragsyter til videreutviklingen av smidig praksis inkl mer tverrfaglige team og domene-/produktorganisering    
  • Personalansvar for teamlederne i avdelingen (pt fire teamledere)  
  • Bidra til arbeidet med målbilder knyttet til digitalisering generelt og for arkitektur, sky og integrasjoner spesielt  
  • Ta en pådriverrolle for kompetansebygging og deling innenfor ny teknologi   
  • Videreutvikle fagmiljøene for virksomhetsarkitektur, løsningsarkitektur, IT Business Partner og prosjektledelse  
  • Bidra til at teknologimiljøet i OBOS blir bedre kjent og er et attraktivt arbeidsmiljø  
  • Ansvarlig for portefølje- og arkitekturstyringsprosesser (inkl. arkitekturråd og porteføljestyret)  
  • Eierskap og oppfølging av leverandører og kontrakter innenfor avdelingens områder  

Dine kvalifikasjoner:  
  • Du har utdannelse (innen IT eller annet relevant fagfelt) på universitets- eller høyskolenivå  
  • Du har noen års erfaring med personalledelse  
  • Du liker å jobbe smidig i tverrfaglige team og være en brobygger mellom forretning og teknologi  
  • Du har god formidlingsevne og kommuniserer godt med både brukere, leverandører, kunder og teknologer 
  • Du har forståelse for kompliserte verdikjeder på tvers av systemer  
  • Om du har kjennskap til arkitekturrammeverk, forretningsprosesser og modellering er det et godt utgangspunkt 
  • Erfaring større og komplekse virksomheter og organisasjoner er en fordel
  • Det er en fordel at du har erfaring med/interesse for bruk av sky-teknologi, fortrinnsvis Azure  
Din rolle innebærer også kontinuerlig videreutvikling av en kultur for forbedring, der verdier som åpenhet, tillit og samarbeid praktiseres. Din strukturerte og analytiske tilnærming kommer til nytte i arbeidet og er med på å effektivisere IT-arkitektur og integrasjoner. Samtidig legger du til rette for et positivt arbeidsmiljø ved å tilføre det en dose humor og positiv energi. Du har evnen til å utfordre det etablerte og ser løsninger som kan adressere både eldre og nye utfordringer. Din tilstedeværelse i teamet er med på å forme et miljø preget av samarbeid, effektivitet og kreativitet, hvor alle arbeider mot felles mål og levere resultater.

Vi tilbyr:
OBOS er Norges største kompetansehus innen eiendom. Hos oss får du mulighet til å utvikle din kompetanse og oppfylle din karrieredrøm. En jobb hos oss er en jobb med mening, samfunnsengasjementet, hjertet OBOS har for byene våre, er noe av det som gjør ansatte stolte av å jobbe her. Det er stadig interessante og utfordrende arbeidsoppgaver. Et hyggelig og innovativt miljø med høyt faglig nivå, gir deg gode muligheter til å forme din egen hverdag. Vi er opptatt av inkludering og mangfold som en styrke. Vi ønsker medarbeidere med ulik bakgrunn, kjønn, alder, livssituasjon og perspektiver, slik at vi kan levere enda bedre tjenester og produkter vil våre medlemmer og kunder. I tillegg har vi gode ordninger. OBOS investerer i egne ansatte og tilbyr goder som fleksitid, sommertid, gode pensjons- og forsikringsordninger samt firmahytter i inn- og utland.

About the employer

OBOS er en av de største boligbyggerne i Norge og Sverige, og er den største i Norge. OBOS er en medlemsorganisasjon med 535 000 medlemmer i Norge og Sverige og overskuddet beholdes i virksomheten og benyttes til å oppfylle formålet, som er å tilby medlemmene bolig. Helt siden 1929 har vi skaffet våre medlemmer bolig, samt forvaltet disse på en trygg måte.

OBOS har over 2700 ansatte og driver utvikling, produksjon og salg av eiendom og bolig. Vi har i tillegg virksomhet innenfor eiendomsforvaltning, rådgivning, digitale tjenester, bankvirksomhet, eiendomsmegling, næringseiendom, samt aksjeinvesteringer innenfor sektorene bygg, eiendom og anlegg. OBOS skal bidra til et mer bærekraftig samfunn. Medlemmene har besluttet at inntil 10 prosent av overskuddet etter skatt skal benyttes til samfunnsnyttige tiltak. Hovedkontoret er i Oslo.

Our consultants

Jonas Rambæk

Partner

Maria Caroline Skrede

Rådgiver Research og Analyse