Vil du være med på å bygge samfunnet på sikker grunn? NGI søker leder for digitale tjenester!

Vil du være med på å bygge samfunnet på sikker grunn? NGI søker leder for digitale tjenester!
Unfortunately, it is no longer possible to apply for the position as we have found the right candidate. Please feel free to check out our other available positions or contact us at adm@capus.no.

Key information

Job title:
Leder for digitale tjenester
Employer:
STIFTELSEN NORGES GEOTEKNISKE INSTITUTT
Place:
OSLO
Application deadline:
Løst

Contact consultant

Maria Caroline Skrede

Rådgiver Research og Analyse
NGI – Norges Geotekniske Institutt – er et uavhengig, internasjonalt senter for forskning og rådgivning innen ingeniørrelaterte geofag, der vi integrerer kunnskap mellom geoteknikk, geologi og geofysikk. Vår forskning gir kunnskap som styrker norsk næringsliv til å løse noen av de viktigste utfordringene som verden står overfor innenfor klima, miljø, energi og naturfarer.

Siden opprettelsen av NGI på starten av 1950-tallet har vi tiltrukket oss dedikerte fagfolk og eksperter på bruk av geomaterialer som byggegrunn og byggemateriale, skredproblematikk og forurensning av grunnen. Utvikling og anvendelse av ny teknologi står helt sentralt i vår virksomhet for å finne bærekraftige løsninger og sikre at vi bygger et samfunn på sikker grunn. Vår ekspertise og løsninger er kjent og etterspurt i store deler av verden.

Avdelingen for digitale tjenester har ansvar for å levere infrastruktur, skytjenester, programvare og arbeidsverktøy til NGIs ansatte i Oslo, Trondheim, Houston og Perth.  
IT-driften ved NGI har de siste årene vært gjennom en stor endringsprosess hvor vi har gått fra å drifte alt selv til å bruke profesjonelle tredjeparts leverandører til drift av servere, klientmaskiner, nettverk og lagring. 

Som leder for avdelingen vil du ha ansvaret for personal, budsjettering og den strategiske retningen av avdelingen. I samarbeid med markedsområdene vil du utvikle og opprettholde veikart for teknologi. Ditt fokus vil være på å fremme innovasjon og bruk av nye løsninger, spesielt innen områder som sky-løsninger, HPC, maskinlæring, og Open Science. Videre vil du sørge for at FAIR-prinsipper for deling og bruk av data blir overholdt. En viktig del av rollen er å bygge og vedlikeholde sterke relasjoner med både interne og eksterne samarbeidspartnere for å støtte avdelingens målsetninger. Samtidig vil du holde deg oppdatert på teknologiske trender og sikre en kultur for kontinuerlig læring og utvikling innen avdelingen. 

Ønsket kompetanse og erfaring:
  • Relevant høyere utdannelse på masternivå
  • Relevant erfaring fra ledelse av IT-drift inkludert ulike teknologier og driftsmodeller
  • Erfaring med IT-anskaffelser og leverandørstyring
  • Erfaring fra personalledelse av høyt kompetente medarbeidere
  • Erfaring fra endringsledelse og samspill mellom mennesker, organisasjon og teknologi
Personlige egenskaper:
  • Gode analytiske og strategiske evner
  • Nysgjerrig på å forstå andre fagområder
  • Evne til å motivere og inspirere
  • Utpreget serviceorientert tankesett og væremåte
Hos oss får du:
  • Lede og forme en strategisk viktig utvikling av avdelingens  ansvarsområde
  • Bidra til at NGI kan utvikle løsninger som er viktige for samfunnet og miljøet
  • Stor påvirkningskraft, stort handlingsrom og korte beslutningsveier
  • Bidra til innovasjon og digitalisering
  • Et innovativt og internasjonalt ledende vitenskapelig fagmiljø
  • Konkurransedyktige betingelser og stor grad av faglig kompetanseutvikling

About the employer

NGI er organisert som en privat stiftelse med hovedkontor og laboratorier i Oslo, avdelingskontor i Trondheim, forskningsstasjon for snøskred på Strynefjellet, og utenlandskontorer i Houston, Texas, USA, og i Perth, Western Australia, i tillegg til samarbeidsavtaler med veletablerte selskap og institusjoner i store deler av verden.

Som en av hovedpartnerne støtter NGI Ingeniører Uten Grenser (IUG) økonomisk og gjennom å bidra med ingeniørkompetanse til IUGs oppdrag for norske bistandsorganisasjoner.

Our consultants

Jonas Rambæk

Partner

Maria Caroline Skrede

Rådgiver Research og Analyse