NVE søker erfaren informasjonsarkitekt

NVE søker erfaren informasjonsarkitekt
The application deadline for this position has unfortunately expired, and it is therefore no longer possible to apply. Please feel free to check out our other available positions or contact us at adm@capus.no.

Key information

Job title:
Informasjonsarkitekt
Employer:
NVE Norges Vassdrags- Og Energidirektorat
Place:
Oslo
Application deadline:
Utløpt

Contact consultant

Christoffer Røstad

Rådgiver

Vi ønsker å styrke informasjonsforvaltningen i NVE med en informasjonsarkitekt.

NVE forvalter store og kritiske informasjonsmengder innen områder som er viktige for Norge fremover. Økt elektrifisering, sikker kraftforsyning og evne til å håndtere flom og skredrisiko er eksempler på NVEs oppgaver som krever effektiv behandling og deling av informasjon.

Avdeling for IKT og informasjonsforvaltning har et helhetlig ansvar for å håndtere NVEs data og informasjon gjennom hele livssyklusen. Vi trenger noen med kunnskap om hvordan krav fra offentlig sektor, bransjestandarder rundt digitalisering og nyvinninger innen IT kan brukes til det beste for at NVE skal levere godt på samfunnsoppdraget. En sentral oppgave for informasjonsarkitekten vil være å identifisere og forstå ulike behov i virksomheten og sette krav til god informasjonsarkitektur.

Vi søker deg som kan ta ansvaret for å etablere en god informasjonsarkitektur i NVE. Du vil bidra til å skape orden og gjøre informasjonen nyttig for systemer og brukere, og bidra til å løse oppgaver for informasjonsdeling og digitalisering av arbeidsprosesser. Du blir også viktig for å sikre god datakvalitet gjennom standardisering av begrepsbruk og begrepsdefinisjoner på tvers av de ulike fagområdene.

Vi ønsker en informasjonsarkitekt som bidrar til å etablere rammeverk, metoder, prinsipper og retningslinjer for datastyring dataeierskap, datakvalitet, begrepsforvaltning og en fremtidsrettet informasjonsarkitektur.

Du vil inngå i team for informasjonsforvaltning i Seksjon for Informasjonsforvaltning og kulturhistorie. Du vil også jobbe tett med avdelingens øvrige arkitekter i vårt tverrfaglige arkitekturforum.

Seksjonen har i dag 22 medarbeidere fordelt på fire team og utvider nå både ansvar og bemanningen. Vi styrker vår premissgivende rolle innen informasjonsforvaltning og ønsker å ta en mer utadrettet og aktiv rolle som rådgivere for hele organisasjonen. Du vil bli en del av denne endringen og en aktiv deltager for å fremme enda tettere samhandling med virksomhetsarkitekt, systemarkitekter, teamledere, fagansvarlige og eksperter på sikkerhet og drift.

Arbeidsoppgaver

  • etablere prinsipper, retningslinjer og metode for informasjonsarkitektur og informasjonsmodellering. Implementere og følge opp disse.
  • utvikle og forvalte informasjonsarkitektur og informasjonsmodeller
  • bidra til å etablere prinsipper for datastyring
  • etablere verktøy for å analysere datakilder
  • veilede og støtte prosjekter og produktområder i utvikling og implementering av informasjonsarkitektur
  • bidra til opplæring og kompetanseutvikling innen informasjonsarkitektur for våre arkitektmiljøet

Kvalifikasjoner

Du har relevant høyere utdanning på mastergradsnivå. Relevant erfaring fra aktuelle fagområder kan kompensere for utdanningskravet. Vi ser helst at du har rundt fem års relevant yrkeserfaring. Stillingen krever også at du har god muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk.

Dersom du har tatt hele eller deler av utdanningen din i utlandet, anbefaler vi en autorisert oversettelse av dine papirer og godkjenning fra Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse Utdanning fra utlandet | HK-dir (hkdir.no)

Du må kunne sikkerhetsklareres på nivå HEMMELIG

Du må har erfaring med:

  • utvikling og implementering av informasjonsarkitektur og informasjonsmodeller
  • informasjonsarkitektur-arbeid i komplekse virksomheter, gjerne fra offentlig sektor
  • modelleringsverktøy og modelleringsteknikker
  • bruk av beste praksis og metoder innen informasjonsarkitektur

I tillegg er det ønskelig at du har erfaring med:

  • analyse av komplekse informasjonsbehov
  • dataanalyse og datadrevne beslutninger standardisering av begreper og begrepsbruk

Vi legger vekt på at du:

  • er analytisk anlagt, og har evnen til å presentere komplekse problemstillinger og målbilder på en lettfattelig måte
  • har gode kommunikasjons- og samarbeidsevner og en positiv innstilling
  • er faglig og sosial trygg, motivert og engasjert
  • er god til å finne balansen mellom operativt og strategisk arbeid, samtidig som du evner å prioritere, sette mål og ta eierskap 
  • trives med å jobbe i tverrfaglige team og dele kunnskap
  • er en god veileder og rådgiver
  • liker å bidra til et faglig og sosialt fellesskap

Vi tilbyr

  • utfordrende og spennende oppgaver på moderne plattformer i et godt arbeidsmiljø
  • fleksible arbeidstidsordninger og sommertid
  • gode muligheter for kurs og annen faglig oppdatering
  • hjemmekontorordning
  • eget treningsrom, mulighet for trening i arbeidstiden og aktivt bedriftsidrettslag
  • gode pensjons-, forsikrings- og låneordninger i Statens pensjonskasse
  • konkurransedyktige betingelser for rett person, med stillingskode som seniorrådgiver, senioringeniør eller sjefingeniør.  Fra lønnen trekkes pensjonsinnskudd etter gjeldende regler.

Vi mener at inkludering og mangfold er en styrke. Vi ønsker medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver for å bidra til enda bedre oppgaveløsning. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det. Vi oppfordrer søkere til å krysse av i jobbportalen dersom de har funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn. Avkrysningene i jobbsøkerportalen danner grunnlag for anonymisert statistikk som alle statlige virksomheter rapporterer i sine årsrapporter. Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju. For å bli vurdert som søker i disse gruppene, det vil si positivt særbehandlet på denne måten, må søkerne oppfylle visse krav. Les mer om kravene på Arbeidsgiverportalen.

About the employer

NVE forvalter Norges vann- og energiressurser til det beste for samfunnet. Vi sørger for at strømmen blir levert, vi overvåker og varsler naturfare, vi holder tilsyn med kraftbransjen, vi utvikler regelverk, vi behandler søknader om ulike konsesjoner innen vann og fornybar energi og vi sikrer bebyggelse mot naturfare. Forskning og internasjonalt utviklings­samarbeid er også viktige arbeidsområder for oss, i tillegg til at vi er nasjonal faginstitusjon for hydrologi.

NVE har hovedkontor i Oslo og regionkontor i Tønsberg, Hamar, Førde, Trondheim og Narvik. I tillegg har vi fjellskredovervåking på Stranda og i Kåfjord. Til sammen er vi 600 ansatte med tverrfaglig kompetanse. NVE er et direktorat underlagt Olje- og energidepartementet.

NVE har mål om å være en klimabevisst og bærekraftig virksomhet og vi jobber aktivt med å redusere vårt eget klimafotavtrykk.

Our consultants

Christoffer Røstad

Rådgiver