Til avdeling for kompetanseutvikling i DFØ søker vi avdelingsdirektør

Til avdeling for kompetanseutvikling i DFØ søker vi avdelingsdirektør
Unfortunately, it is no longer possible to apply for the position as we have found the right candidate. Please feel free to check out our other available positions or contact us at adm@capus.no.

Key information

Job title:
Avdelingsdirektør kompetanseutvikling
Employer:
DIREKTORATET FOR FORVALTNING OG ØKONOMISTYRING (DFØ)
Place:
OSLO
Application deadline:
Løst

Contact consultant

Kristine Sandstå

Partner

Hilde Nakken

Divisjonsdirektør

Vi søker avdelingsdirektør

Direktoratet for forvaltning og økonomistyring søker en strategisk, utviklingsorientert og trygg leder til avdeling for kompetanseutvikling. Avdelingen har sine hovedoppgaver innen kompetanseutvikling, lederutvikling og arbeidsgiverstøtte. Gjennom våre virkemidler bidrar vi til at medarbeidere, ledere, virksomheter og HR har tilgang til relevant og oppdatert kompetanseutvikling, veiledning og verktøy.

Avdelingen har rundt 30 medarbeidere, og er en tverrfaglig sammensatt og engasjert gjeng. Avdelingen utvikler og tilbyr ulike typer kompetansetiltak for ulike målgrupper. Vi arbeider både mot unge lærlinger og erfarne toppledere. Vi har ansvar for Læringsplattformen i staten og Statens arbeidsgiverportal. Vårt tilbud er i kontinuerlig utvikling, og vi legger både felles forvaltningsutfordringer, endrede rammebetingelser og brukernes behov til grunn i arbeidet med våre tiltak og tjenester. Lederansvaret for avdelingen deles av avdelingsdirektør og to seksjonssjefer. Dette er en ordning under utprøving, og det kan bli endringer i organiseringen av avdelingen.   

Sentrale arbeidsoppgaver vil være:

  • lede og motivere avdelingens medarbeidere
  • styre avdelingens leveranser i henhold til mål, strategier og budsjett
  • sikre tydelige prioriteringer og felles retning for avdelingen
  • forvalte og videreutvikle en dynamisk og relevant oppgaveportefølje
  • arbeide aktivt for at avdelingens kompetanse, tilbud og tjenester tas i bruk
  • være en aktiv bidragsyter i divisjonens ledergruppe og bidra til helhetlig utvikling av divisjonen
  • sikre et godt samarbeid internt i DFØ, statlige virksomheter, premissgivere og andre samarbeidspartnere.

Hvem er du?

Aktuelle kandidater har høyere utdanning og relevant erfaring innen ledelsesfaget eller fra arbeidsgiverrollen. Du har jobbet noen år som leder, har erfaring med personalledelse og kan vise til gode resultater. Du er nytenkende og opptatt av å organisere arbeidet på en måte som gjør at medarbeiderne trives og utvikler seg. Det er sentralt at du har forståelse for offentlig forvaltning og DFØ sin rolle.

Som person må du være strategisk og utviklingsorientert. Som en del av divisjonsledelse er du opptatt av hvordan de ulike fagmiljøene kan jobbe sammen for å sikre enda bedre leveranser, Du jobber planmessig, trives godt i samarbeidsrelasjoner og har meget gode kommunikasjonsevner.

DFØ tilbyr:

  • en spennende rolle med et stort kontaktspenn i forvaltningen
  • utviklingsmuligheter for avdelingen og divisjonen i helhet
  • nye og moderne lokaler i Økern portal
  • mulighet for trening i arbeidstiden

Stillingen har en lønnsplassering som avdelingsdirektør mellom 919 200 - 1 173 100 kroner per år, avhengig av utdannelse og erfaring. Fra lønnen trekkes 2 % innskudd til Statens pensjonskasse. Det er 6 måneders prøvetid.

Mangfold i DFØ

I DFØ tror vi at mangfold gir oss bredere perspektiver, og at medarbeidere med ulik livserfaring og bakgrunn gjør oss i stand til å skape enda bedre løsninger i samfunnsoppdraget vårt. Derfor oppfordrer vi alle til å søke jobb hos oss.  

Dersom du har en funksjonsnedsettelse, innvandrerbakgrunn eller hull i CV-en, så kan du bli positivt særbehandlet dersom du krysser av for dette når du søker på stillingen. Vi inviterer alltid minst én kvalifisert søker fra hver av disse gruppene til intervju. Du kan lese mer om positiv særbehandling her: http://arbeidsgiver.difi.no/positivsaerbehandling (https://arbeidsgiver.dfo.no/strategisk-hr/inkluderingsarbeid/bli-bedre-pa-rekruttering/hvordan-skrive-stillingsannonser-som-inkluderer/positiv-saerbehandling-nar-man-soker-jobb-i-staten?size=n_20_n).  

Praktisk informasjon om søkeprosessen 

Du søker på stillingen via rekrutteringsportalen vår. Vi ber deg om å laste opp relevante vitnemål og attester. Vitnemål og/eller karakterutskrifter kan du hente fra Vitnemålsportalen. Dersom du har utdanning fra utlandet, ber vi om at du legger ved godkjenning fra Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse, les mer her: https://hkdir.no/vaare-tenester/godkjenningsordningar-for-utanlandsk-utdanning (https://hkdir.no/vaare-tenester/godkjenningsordningar-for-utanlandsk-utdanning). Vi vurderer søknaden din på bakgrunn av den informasjonen du har sendt oss når søknadsfristen har passert. Det er derfor viktig at du i søknaden din viser hvordan kompetansen din fyller de kvalifikasjonskravene som er beskrevet i annonsen.  

Søkerlister

Når søknadsfristen har gått ut lager vi offentlig søkerliste. Dersom du ønsker å reservere deg fra å bli oppført på denne, må du krysse av for og begrunne dette i søknaden din. Vi tar kontakt med deg hvis vi ikke kan imøtekomme ønsket ditt om å ikke bli oppført på søkerlista.  

Om DFØ

Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) er statens fagorgan for økonomistyring, gode beslutningsgrunnlag for statlige tiltak, organisering og ledelse i staten, samt for anskaffelser i offentlig sektor. Vi leverer lønns- og regnskapstjenester til rundt 90 prosent av statsforvaltningen og har ansvaret for forvaltning og drift av statsregnskapet og statens konsernkontoordning.

Vi skal bidra til effektiv ressursbruk i staten gjennom kompetansetiltak, rådgivning, fellestjenester og utvikling av metoder og verktøy. Vi har om lag 800 ansatte, fordelt på Oslo, Stavanger og Trondheim.  


Spørsmål om stillingen

Kristine Sandstå

Partner, Capus

+47 977 29 641

kristine.sandstaa@capus.no
 

Hilde Nakken

Divisjonsdirektør, divisjon for styring, organisering og ledelse i DFØ

+47 916 92 688

hilde.nakken@dfo.no

About the employer

DFØs samfunnsoppdrag er å bidra til effektiv ressursbruk i staten og til at staten når sine mål gjennom god styring, organisering, ledelse og gode beslutningsgrunnlag. For å understøtte forvaltningen jobber vi langs mange spor, å bidra til god kompetansestyring og at medarbeidere og ledere i statsforvaltningen har oppdatert og relevant kompetanse er helt sentralt. Mer om DFØ på www.dfo.no

Our consultants

Kristine Sandstå

Partner

Hilde Nakken
Divisjonsdirektør