Bli med på modernisering av Norges Banks dataplattformer, og forme fremtiden for økonomisk innovasjon!

Bli med på modernisering av Norges Banks dataplattformer, og forme fremtiden for økonomisk innovasjon!
The application deadline for this position has unfortunately expired, and it is therefore no longer possible to apply. Please feel free to check out our other available positions or contact us at adm@capus.no.

Key information

Job title:
Dataarkitekt
Employer:
NORGES BANK
Place:
OSLO
Application deadline:
Utløpt

Contact consultant

Anne-Grethe Eilertsen

Direktør

Axel Aasen

Rådgiver

Dagens dataplattformer skal moderniseres ved at det etableres en ny dataplattform i skyen (Azure) i perioden 2024 til 2026. Dagens løsninger skal bygges på nytt på en ny dataplattform for å ikke ta med seg teknisk- og data-gjeld. Løsningen består av om lag 100 integrasjoner og 450 datasett som i dag benyttes til økonomiske modeller og analyser.

Moderniseringen er organisert som et prosjekt med varighet på  to og et halvt år. Det er lagt opp til en trinnvis implementering av virksomhetsprosesser med tilhørende data. Dataene skal migreres i henhold til en standardisert dataarkitektur. Du skal vurdere hvordan data som flytter inn på dataplattformen skal lagres, modelleres, bearbeides og tilgjengeliggjøres ut fra brukernes nåværende og fremtidige databehov, og helhetlig dataarkitektur. Du skal også etablere og sikre at prosesser og rutiner etterleves. Dette inkluderer databeskrivelse (business glossary), datamodellering og håndtering av historikk.

Arbeidsoppgaver
Som dataarkitekt vil du blant annet jobbe med å oversette forretningsbehov til tabeller og databaser, data lakehouse og datastrømmer. Dette inkluderer organisering av data på både makro- og mikronivå gjennom utvikling av datamodeller og etablering av logiske datamodeller, samt regler for datakvalitet. Det forventes at du arbeider både hands- on og konseptuelt i denne rollen.


Du vil også være ansvarlig for å utarbeide prosedyrer som sikrer datakvalitet og tilgjengelighet. Videre skal du analysere, planlegge og definere dataarkitekturrammeverk som inkluderer sikkerhet, referansedata, metadata, pseudonymisering og anonymisering. Videre er det en del av din rolle å utarbeide og implementere datastyringsprosesser og prosedyrer. Dette inkluderer å bidra i prosessen for datainnkjøp og verdivurdering av datasett. Din innsats vil være avgjørende for å sikre at dataene er håndtert på en effektiv og sikker måte, samtidig som de møter forretningsmessige behov og krav til kvalitet.
 

Kvalifikasjoner 
Vi søker en erfaren dataarkitekt med minst tre års relevant erfaring innen utvikling av dataarkitektur og utvikling av datavarehusløsninger for analytiske formål. For å lykkes i rollen tror vi at du har erfaring med modernisering av dataplattformer, datamodellering og verktøy som ERWIN, Visio eller tilsvarende. Videre bør du være kjent med DataOps og Datastyring. Det er en fordel å ha erfaring og kompetanse innen utvikling, spesielt med Python og SQL. Det er positivt hvis du har erfaring med Azure eller annen skyteknologi.

Rollen krever høyere utdanning innen IT eller økonomi, men relevant erfaring kan kompensere for formell utdannelse. Du må trives med teamarbeid og kunne være en pådriver for endring i organisasjonen. Gode kommunikasjonsevner på norsk, både skriftlig og muntlig, er nødvendig.

Spesielle krav
For stillingen kreves tilfredsstillende vandel, ordnet privatøkonomi og sikkerhetsgodkjenning etter Norges Banks regelverk. Politiattest kreves fremlagt. Utdannelse og arbeidserfaring vil bli verifisert. Den som ansettes må i tillegg kunne sikkerhetsklareres på nivå KONFIDENSIELT etter sikkerhetsloven. 

Vi tilbyr

  • Et godt arbeidsmiljø med vekt på samarbeid og deling av kunnskap
  • Mulighet for hjemmekontor og god balanse mellom jobb og fritid
  • God pensjonsordning og gode forsikringsordninger for ansatt med familie
  • Sentrale lokaler på Bankplassen i Oslo som inneholder blant annet treningsrom, gymsal, squashbane og god kantine
  • En rekke aktivitetsforeninger som kunstforening, idrettsforening, øl/vinklubb og mer
  • Tilgang på feriesteder i Norge og utlandet
  • Tilrettelegging for faglig utvikling og personlig vekst  

 

Ønsker du mer informasjon om rollen, kontakt vår rekrutteringspartner Axel  +47 980 24 551 eller via axel.aasen@capus.no. Søknad med CV sendes gjennom vårt rekrutteringssystem. 

About the employer

Norges Bank er landets sentralbank. Norges Bank skal fremme økonomisk stabilitet i landet og forvalte store verdier på vegne av fellesskapet. Banken har utøvende og rådgivende oppgaver i pengepolitikken og skal bidra til robuste og effektive betalingssystemer og finansmarkeder. Norges Bank forvalter egne valutareserver og Statens pensjonsfond utland (SPU) på vegne av staten. Forvaltingen av SPU skal gi høyest mulig avkastning innenfor rammene til mandatet. Norges Bank er et eget rettssubjekt og er eid av staten. Virksomheten er regulert i Sentralbankloven

Our consultants

Anne-Grethe Eilertsen
Direktør

Axel Aasen

Rådgiver