Application Operations Engineer – driftskontroll

Application Operations Engineer – driftskontroll
Søknadsfristen på stillingen er dessverre utløpt og det er derfor ikke lenger mulig å søke. Ta gjerne en titt på våre andre ledige stillinger eller kontakt oss på adm@capus.no.

Nøkkelinformasjon

Stillingstittel:
Application Operations Engineer
Arbeidsgiver:
Statnett SF
Sted:
OSLO
Søknadsfrist:
Utløpt

Kontakt konsulent

Christoffer Røstad

Rådgiver

Anders Kihle

Seniorrådgiver

Vi skal nå ansette en Application Operations Engineer til å styrke vår avdeling innenfor drift av vårt driftskontrollsystem. Du vil få en rolle for å ivareta tilgjengeligheten for vårt driftskontrollsystem. En del av rollen er å være sentral i kontinuerlige forbedringsaktiviteter. Samtidig jobber vi kontinuerlig med oppgradering/patching av driftskontrollsystemet og du vil få en rolle inn i dette arbeidet.

 
Som Application Operation Engineer i Statnett vil du få ansvaret for drift av våre applikasjonsområder, med et spesielt fokus på Kubernetes/Openshift. Systemporteføljen til avdelingen består av applikasjoner og integrasjonsløsninger, og Kubernetes spiller en nøkkelrolle i vår infrastruktur. I denne rollen vil du også følge opp og utvikle forholdet til våre leverandører, både nasjonale og internasjonale. Du vil jobbe både selvstendig og i team, og det er viktig at du evner å sette deg inn i forretningens verdikjede og hvordan IT-systemene understøtter prosessene. Rollen innebærer at du har forståelse for nye teknologiske plattformer, både on-premise og i cloud, samtidig som du har kompetanse på hvordan moderne deploy og bruk av støtteverktøy anvendes.

Arbeidssted vil være ved hovedkontoret i Oslo. 

Arbeidsoppgaver

 • Applikasjonsdrift system i et Windows miljø
 • Incident og problem management
 • Kontinuerlig forbedring av monitorering, spesielt med fokus på Kubernetes/Openshift
 • Konfigurasjonsstyring og automatisering, inkludert bruk av Kubernetes for orkestrering
 • Kvalitetssikre systemer for optimalisering av drift i samarbeid forvaltningsteam og leverandør
 • Stillingen kan inngå i 24/7 vaktordning

Kvalifikasjoner

 • Relevant utdannelse fra høyskole eller universitet
 • Utviklerbakgrunn og kjennskap til driftskontrollsystemer (SCADA) er en fordel
 • Erfaring med Kubernetes
 • Kjennskap til en eller flere av følgende teknologier; AD, Kafka, Splunk, windows server OS, Oracle, SCCM, java, GitLab
 • Erfaring med drift av kritiske applikasjoner i et 24/7 miljø
 • Gode språkferdigheter på norsk og engelsk, både skriftlig og muntlig

Det forutsettes at den som ansettes må kunne sikkerhetklareres og autoriseres i tråd med sikkerhetslovens bestemmelser

Personlige egenskaper

Vi tror du er flink til å lære raskt og ser helheten i situasjoner. Når det blir hektisk, jobber du hardt og finner konstruktive løsninger. Du er klar over hva du er god på og hvor du kan bli bedre, og du lærer av både egne erfaringer og tilbakemeldinger fra andre. Folk stoler på deg fordi du er pålitelig, og du takler utfordringer på en overbevisende måte.

Vi tilbyr

Du vil være omgitt av kolleger med mye kompetanse som de gjerne vil dele med deg. Hos Statnett vil du få en konkurransedyktig lønn. Det er muligheter for hjemmekontor og i Statnett har vi fleksitid. Det er gode forsikrings- og pensjonsordninger, samt en bedriftshelsetjeneste. Det vil være flere anledninger til å være sosial med dine kollegaer, enten det måtte være bedriftsidrettslag, kor eller revy. Statnett har treningsstudio i sine lokaler og flere firmahytter det er mulig å låne.

Vi vil sørge for tilrettelegging på arbeidsplassen ved behov, f.eks. tilbud om språkopplæring.

Vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke,uavhengig av kjønn, kulturell bakgrunn, hull i CV-en eller funksjonsevne. 

Krav til søknaden din

Vi behandler kun søknader som registreres elektronisk med relevante vedlegg. Statnett forvalter kritisk infrastruktur og følger retningslinjer og lovpålagte sikkerhetskrav fra norske myndigheter i våre ansettelsesprosesser. Vi foretar bakgrunnssjekk med hjemmel i energiloven og følger sikkerhetskrav fra norske myndigheter ved ansettelse. Dersom stillingen krever sikkerhetsklarering etter sikkerhetsloven, må du være villig til å oppgi relevante opplysninger.

Om arbeidsgiveren

Vårt oppdrag er å sikre strømforsyningen i Norge døgnet rundt hele året. Det gjør vi ved å utvikle og drifte strømnettet slik at det møter alle krav fra samfunnet rundt oss. Vi leverer et robust og effektivt strømnett som er avgjørende for at vi når Norges klimamål, og bærekraftig verdiskapning for våre kunder og samfunnet.

Våre konsulenter

Christoffer Røstad

Rådgiver

Anders Kihle

Seniorrådgiver