Application Operations Engineer – markedssystemer

Application Operations Engineer – markedssystemer
Søknadsfristen på stillingen er dessverre utløpt og det er derfor ikke lenger mulig å søke. Ta gjerne en titt på våre andre ledige stillinger eller kontakt oss på adm@capus.no.

Nøkkelinformasjon

Stillingstittel:
Application Operations Engineer
Arbeidsgiver:
Statnett SF
Sted:
OSLO
Søknadsfrist:
Utløpt

Kontakt konsulent

Christoffer Røstad

Rådgiver

Anders Kihle

Seniorrådgiver

Vil du være med og ta ansvar for tilgjengeligheten til IT systemer i et nordisk perspektiv? Statnett har en ledende rolle i etableringen av IT løsninger for balansering, automatisering av systemdriften og effektiv utnyttelse av det nordiske kraftsystemet. Det etableres både nordiske og nasjonale tidskritiske systemer med høye krav til tilgjengelighet.

Seksjonen for applikasjonsdrift av driftskritiske tjenester har i dag syv ansatte. Seksjonen har ansvaret for høy tilgjengelighet for en bred portefølje av applikasjoner for å understøtte Statnetts kjerneoppgaver. Markedssystemer er en sentral del av denne porteføljen. Vårt arbeid er avgjørende for at det er strøm i alle hjem.

Vi skal nå ansette en Application Operations Engineer til å styrke vår seksjon innenfor drift av de nye systemene for balansering av det norske og nordiske kraftsystemet. Du vil få en sentral rolle i grensesnittet mellom drift og utvikling, for å ivareta kravene til funksjonaliteten og sikre gode prosesser som understøtter dette arbeidet. Du vil bli en del av teamet som har operasjonelt ansvar for tilgjengeligheten til systemene. Du vil også følge opp og utvikle forholdet til våre samarbeidspartnere internt i Statnett, nasjonalt og internasjonalt.
 

Vi tror du er selvstendig og løsningsorientert, og evner å kommunisere godt både internt og eksternt. Du er teamorientert og sikrer godt samarbeid på tvers i seksjonen. Du evner å sette deg inn i forretningens verdikjede og hvordan IT systemene understøtter prosessene. Rollen innebærer at du har forståelse for nye teknologiske plattformer, både on-premise og cloud. Samtidig som du har kompetanse på hvordan moderne deploy og bruk av støtteverktøy anvendes.

Arbeidssted kan være på ett av våre kontorer; Oslo, Sandnes, Sunndalsøra, Trondheim eller Alta.

Arbeidsoppgaver

 • Applikasjonsdrift av Java applikasjoner i et Linux miljø
 • Incident og problem management
 • Kontinuerlig forbedring av monitorering (Splunk og Grafana)
 • Sikre meldingsflyt i systemlandskapet
 • Konfigurasjonsstyring og automatisering
 • Kvalitetssikre systemer for optimalisering av drift i samarbeid med utviklingssteamene
 • Stillingen kan inngå i 24/7 vaktordning

Kvalifikasjoner

 • Utdanning innenfor IT fra høyskole eller universitet, lang erfaring kan kompensere for manglende formell utdannelse
 • Minst 3 års erfaring fra drift eller utvikling av driftskritiske applikasjoner
 • Erfaring eller kjennskap til drift av OpenShift/Kubernetes og Kafka er ønskelig
 • Gode språkferdigheter på norsk og engelsk, både skriftlig og muntlig
 • Stillingen stiller krav til sikkerhetsklarering

Stillingen kan medføre deltakelse i vaktordning (on-call), dette godtgjøres i tilfelle særskilt.

Personlige egenskaper

Vi tror du er flink til å lære raskt og ser helheten i situasjoner. Når det blir hektisk, jobber du hardt og finner konstruktive løsninger. Du er klar over hva du er god på og hvor du kan bli bedre, og du lærer av både egne erfaringer og tilbakemeldinger fra andre. Folk stoler på deg fordi du er pålitelig, og du takler utfordringer på en overbevisende måte.

Vi tilbyr

Du vil være omgitt av kolleger med mye kompetanse som de gjerne vil dele med deg. Hos Statnett vil du få en konkurransedyktig lønn. Det er muligheter for hjemmekontor og i Statnett har vi fleksitid. Det er gode forsikrings- og pensjonsordninger, samt en bedriftshelsetjeneste. Det vil være flere anledninger til å være sosial med dine kollegaer, enten det måtte være bedriftsidrettslag, kor eller revy. Statnett har treningsstudio i sine lokaler og flere firmahytter det er mulig å låne.

Vi vil sørge for tilrettelegging på arbeidsplassen ved behov, f.eks. tilbud om språkopplæring.

Vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke,uavhengig av kjønn, kulturell bakgrunn, hull i CV-en eller funksjonsevne. 

Krav til søknaden din

Vi behandler kun søknader som registreres elektronisk med relevante vedlegg. Statnett forvalter kritisk infrastruktur og følger retningslinjer og lovpålagte sikkerhetskrav fra norske myndigheter i våre ansettelsesprosesser. Vi foretar bakgrunnssjekk med hjemmel i energiloven og følger sikkerhetskrav fra norske myndigheter ved ansettelse. Dersom stillingen krever sikkerhetsklarering etter sikkerhetsloven, må du være villig til å oppgi relevante opplysninger.

Om arbeidsgiveren

Vårt oppdrag er å sikre strømforsyningen i Norge døgnet rundt hele året. Det gjør vi ved å utvikle og drifte strømnettet slik at det møter alle krav fra samfunnet rundt oss. Vi leverer et robust og effektivt strømnett som er avgjørende for at vi når Norges klimamål, og bærekraftig verdiskapning for våre kunder og samfunnet.

Våre konsulenter

Christoffer Røstad

Rådgiver

Anders Kihle

Seniorrådgiver