Der ingen skulle tru at nokon kunne optimering

Der ingen skulle tru at nokon kunne optimering
Søknadsfristen på stillingen er dessverre utløpt og det er derfor ikke lenger mulig å søke. Ta gjerne en titt på våre andre ledige stillinger eller kontakt oss på adm@capus.no.

Nøkkelinformasjon

Stillingstittel:
Senior Data Scientist / Senior Data Engineer / Tech Lead
Arbeidsgiver:
Bane NOR SF
Sted:
OSLO
Søknadsfrist:
Utløpt

Kontakt konsulent

Snorre Helseth

Rådgiver

Maria Fidje

Rådgiver Research og Analyse

Storsatsning på Data Science og Data Engineering miljø internt i Bane NOR!
 
I Bane NOR har vi ett felles mål – å sette spor vi er stolte av, som kan drive samfunnet fremover. Derfor jobber vi målrettet med bærekraft, modernisering og knutepunkt. Hos oss får du engasjerte og nytenkende kolleger med en sterk tro på at vårt oppdrag er viktig – og stadig blir viktigere. Sammen sikrer vi et best mulig togtilbud som folk kan stole på!
 
Vi ser etter flere engasjerte, grublende, og trivelige Data Scientists og Data Engineers som vil være med å påvirke hvordan folk reiser hver dag. Du vil jobbe med store mengder data som danner grunnlaget for smartere beslutninger som igjen vil føre til bedre kundeopplevelser for de reisende. Ditt bidrag vil med andre ord være synlig og ha en reell effekt. 

 
"Der ingen skulle tru at nokon kunne...."
 
Det er få som faktisk vet at det finnes et miljø innenfor data science og data engineering i Bane NOR. Enda færre vet at vi består av hele 50 fagfolk på dataavdelingen fordelt på 3 team (and growing!) som utforsker og implementerer moderne teknologier som Python, Databricks, PyTorch, Terraform, OpenAI, Kafka, og Docker i Azure. Vi har også 5000 sensorer på objekter og utstyr ved sporet og innhenter rundt 1 milliard datapunkter, hvert år! Målet vårt er enkelt: å effektivisere datahåndtering og utvikle nyskapende løsninger. 
 
Det er alltid noen som blir overrasket over hvordan det er å jobbe her, og vi oppfordrer til å ta kontakt med våre fine kolleger for å få et bedre bilde av en typisk arbeidshverdag hos oss. I mellomtiden kan du lese litt kort og godt om hvem vi er og litt om hva som venter deg. 
 
 
Hvilken gjeng kommer du til?
 
Teamene våre består av folk med alt fra bachelor til doktorgrad fra ulike studiesteder som UiO, NTNU og Oxford. Vi har kolleger som er ganske ferske i arbeidslivet samt kolleger som har lang erfaring og sterk kompetanse på spesifikke fagområder. De fleste av oss har bakgrunn fra matematikk, statistikk, fysikk og andre naturvitenskapelige fag. Og på fritiden driver vi med alt fra familie og barn, skigåing, sykling, kor, squash, frisbeegolf, til strikking og sying. 
 
 
Hvor internasjonale er vi?
 
Vi har noen ulike nasjonaliteter på teamene (Skandinavia, Nederland, Tyskland, India, Storbritannia og Tyrkia) og det går i både engelsk og norsk ved kaffemaskinen. Vi ser at det er en fordel å forstå norsk, men alle kan engelsk så her er det fullt mulig å starte før norsken er helt på plass. 

 
Hvor er vi om 5 år?
 
Dette er kanskje noe av det mest spennende med å jobbe på data science og engineering teamene i Bane NOR.  Vårt mål er å bruke data og innsikt på en måte som sikrer at togene faktisk går på skinner og for at folk kommer frem! Ett eksempel er å bruke sensordata til å predikere vedlikeholdsbehov for jernbaneinfrastruktur for å redusere forsinkelser og kostnader. Et annet er å tilby beslutningsgrunnlag for togledere, anbefalinger til alternativ transport, og riktig kundetrafikkinformasjon til reisende når det oppstår uplanlagte hendelser. Vår ambisjon er å bygge de mest fremoverlente løsningene og vokse til en enda større, dyktig, mangfoldig, og intern dataorganisasjon!
 

Hvilke utviklingsmuligheter får du?
 
Vi setter faglig utvikling høyt, og forstår hvor viktig det er å dyrke kompetansen vår for å henge med i svingene. Det er derfor lagt av både tid og ressurser til faglig og personlig utvikling slik at du som ansatt får muligheten til å være med på seminarer, eventer, kurs og andre tilstelninger som vil gagne din kompetanse og deg som data scientist eller data engineer. Våre ukentlig Lunch & Learn er populære og sikrer overføring av spennende og interessant kunnskap på tvers!
 
I tillegg setter vi pris på fleksibel arbeidstid og tillit under ansvar. Du vil bli inkludert i et sosialt miljø med bl.a bedriftsidrettslag, sosiale og faglige arrangementer, lønningstreff, skidager og mer! Vi har gode pensjons- og forsikringsordninger, og permisjonsordninger som møter ditt behov og livsfaser. Du får selvsagt personalbillett med Go Ahead, SJ Nord og VY sine tog.
 
Vi er også opptatt av work-life-balance - for vi tror at du fungerer bedre på jobb om du fungerer godt privat. 

 
Hvem er du?
 
Vi jobber med mye forskjellig innen Data Engineering og Data Science og er åpne for kandidater med ulike profiler og erfaring. Men vi ser gjerne at du har erfaring i CI/CD, testdrevet utvikling, Infrastructure as Code (IaC), samt smidig produktutvikling. 
 
Ta kontakt med en av oss dersom du ønsker mer informasjon om hva vi ser etter!

 
Kjekt å vite
 
Å søke jobb i Bane NOR skal være enkelt. Du trenger derfor ikke å skrive et søknadsbrev - en godt utfylt CV og dine svar på noen få spørsmål i søknadsprosessen, er det vi ønsker fra deg.
 
Ser du noe du ikke kan? Ta det helt med ro – vi skal sikre at du får en god opplæring! Vi oppfordrer deg til å søke stillingen om den er interessant, og om du har lyst til å lære noe nytt.
 
Vi mener at inkludering og mangfold er en styrke. Vi ønsker oss kollegaer med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver for å bidra til enda bedre oppgaveløsning. Det er viktig for oss at våre medarbeidere identifiserer seg med våre verdier som er åpen, respektfull, engasjert og nytenkende. Hva betyr disse verdiene for deg?
 
Bane NOR samarbeider med Semac som er en ekstern leverandør om bakgrunnssjekk av aktuelle kandidater. Bakgrunnssjekken utføres etter samtykke fra deg som søker og innebærer at vi verifiserer CV og annen søknadsdokumentasjon i forbindelse med ansettelsen.
 
Vil du sette spor, håper vi du tar kontakt med oss
 
Sophia Cui

Leder Data og innsikt - Trafikk og kunde
Mobil: +4740052588
Epost: sophia.yingyu.cui@banenor.no
 
Niels Goet 
Leder Data og innsikt - Jernbaneinfrastruktur 
Mobil: +4791905980
Epost: niels.dirk.goet@banenor.no
 
Jonas Rambæk
Partner i Capus
Mobil: 932 42 133
E-post: Jonas.Rambaek@capus.no

Om arbeidsgiveren

Bane NOR har ansvaret for jernbaneinfrastrukturen i Norge. Vi realiserer samfunnets ønske om jernbanevekst og bidrar til et bærekraftig samfunn. Vi er et statsforetak med hovedkontor i Oslo og 5000 ansatte i hele landet. I Bane NOR jobber vi for å forbedre og modernisere jernbanen, så flere kan reise effektivt og trygt med tog. Søk jobb hos oss og bli med på den viktige og historiske satsningen.

Våre konsulenter

Jonas Rambæk

Partner

Snorre Helseth

Rådgiver

Maria Fidje

Rådgiver Research og Analyse