Er du en byggingeniør med interesse for kraftbransjen? Statnett søker teknisk ansvarlig bygg og konstruksjon

Er du en byggingeniør med interesse for kraftbransjen? Statnett søker teknisk ansvarlig bygg og konstruksjon
Søknadsfristen på stillingen er dessverre utløpt og det er derfor ikke lenger mulig å søke. Ta gjerne en titt på våre andre ledige stillinger eller kontakt oss på adm@capus.no.

Nøkkelinformasjon

Stillingstittel:
Teknisk ansvarlig bygg og konstruksjon
Arbeidsgiver:
Statnett SF
Sted:
OSLO
Søknadsfrist:
Utløpt

Kontakt konsulent

Sondre Urbye Kjelsrud

Rådgiver

Lars Følstad

Rådgiver Research og Analyse

I en verden der vi er stadig mer avhengig av stabil strømforsyning er Statnett en viktig aktør i samfunnsutviklingen. Vi skal sørge for en sikker drift og effektiv kraftforsyning ved å utvikle fremtidens nett-, markeds- og driftsløsninger, og legge til rette for elektrifisering og ny grønn verdiskapning. Ønsker du å være med på dette viktige arbeidet?

Vi søker nå en ny kollega til vårt tekniske miljø. Sammen skal vi forme morgendagens energilandskap og sørge for at vi når våre ambisiøse mål om å bidra til nullutslipp innen 2050!

I rollen som Teknisk ansvarlig bygg og konstruksjon vil du bli en del av et fremoverlent og dynamisk miljø i avdeling for Teknisk rådgivning og prosjektering, som blant annet jobber med planlegging og prosjektering av bygg og anlegg.

Vi kan tilby spennende utfordringer og utvikling, enten du er fersk i arbeidslivet eller har lang erfaring. Virker dette interessant? Les videre for å høre mer om oss og rollen!

Hva gjør vi?

Seksjon bygg og konstruksjon er en del av Teknisk rådgivning og prosjektering, og har ansvar for Statnetts bygg- og anleggsfaglige standarder. Kort fortalt er det vi som utformer underlag for prosjektering og bygging av transformator- og koblingsstasjoner, kontor -og administrasjonsfasiliteter, infrastruktur og div. andre anlegg. Vi sitter på en stor og spennende utbyggingsportefølje der vi ivaretar bygg- og anleggsfaglige prosjekteringsroller i utbyggingsprosjektene.

Vi har prosjekter i hele Norge og arbeidssted for stillingene vil primært være ved et av Statnetts kontorer i; Oslo, Trondheim, Sandnes, Sunndalsøra eller Alta.

 

Ansvarsområder

Nå søker vi deg som kan styrke vår ivaretagelse av fagspesialistansvaret innenfor digitalisert tidligfaseutredning, prosjektering av bygg og anleggsfag, og overordnet byggeteknisk kravspesifikasjon. Statnett har fokus på effektive prosjektprosesser/gjennomføringer.

Økt bruk av digitalisering, også innen standardisering og prosjektering, skal bidra til dette. Vi vektlegger derfor digitale ferdigheter og interesse i tillegg til bygg- og anleggsfaglig kompetanse.

I tillegg til det overnevnte vil du i denne rollen også få bidra til kontraktsformulering og kontrahering av entrepriser samt kontraktsoppfølging av prosjekteringsrelaterte oppgaver, 3.parts verifikasjoner med mer. Prosjektene varierer i innhold og dekker mange byggfag som terrenginngrep og rassikring, infrastruktur som veier, tunneler, kaier, ulike bygninger for tekniske funksjoner og personell, betongkonstruksjoner for høyspentanlegg, VA-anlegg, sikringstiltak, føringsveier for kabler med mer.

Arbeidssted er Statnetts kontorer enten i Oslo, Alta, Sandnes eller Trondheim kan vurderes.


Kvalifikasjoner

Vi tror den rette kandidaten vil kjenne seg igjen i flere av følgende punkter:

 • Høyere relevant utdanning, fortrinnsvis innenfor bygg/konstruksjon/anlegg
 • Erfaring med prosjektering med 3D modellering/BIM, gjerne tidligfaseutredning, for bygg og anlegg
 • Relevant erfaring fra tverrfaglig prosjektering fra byggherreside, rådgiver eller tilsvarende
 • Interesse for kraftbransjen
 • God forståelse for kontraktsstandarder for prosjektering og entrepriser
 • Gode kommunikasjonsevner, skriftlig og muntlig på norsk


Personlige egenskaper

 • Praktisk, ansvarsfull, løsningsorientert og handlekraftig
 • Samarbeidsorientert, men med faglig integritet
 • Evne til selvstendig, systematisk og målrettet arbeid
 • Utholdende med godt humør


Hvorfor skal du velge oss?

Å jobbe hos oss betyr at du vil være med på å forme landets viktigste infrastruktur, i et selskap som står i frontlinjen for å møte morgendagens energiutfordringer. Her får du muligheten til å bidra inn i viktige infrastrukturprosjekter som ikke bare driver teknologisk innovasjon fremover, men også sikrer en bærekraftig fremtid. Med et sterkt fokus på kontinuerlig forbedring og utvikling, vil du bli del av et arbeidsmiljø som verdsetter din ekspertise og bidrag, samtidig som det støtter din faglige vekst.

Alt det andre er selvsagt også på plass:

 • Tverrfaglig arbeidsmiljø med gode kolleger og varierte arbeidsoppgaver
 • Stor mulighet for faglig utvikling og interne karriereveier
 • Konkurransedyktige lønnsbetingelser
 • Gode forsikrings- og pensjonsordninger
 • Fleksibel arbeidstidsordning og god balanse mellom jobb og fritid
 • Mulighet for hjemmekontor ved behov
 • Bedriftshelsetjeneste, bedriftsidrettslag og trimrom
 • Firmahytter

Høres dette interessant ut? Da ser vi frem til å motta din søknad og CV!
Vi oppfordrer alle som er kvalifiserte til å søke hos oss, uavhengig av kjønn, kulturell bakgrunn, hull i CV-en eller funksjonsevne.


Om arbeidsgiveren

Vårt oppdrag er å sikre strømforsyningen i Norge døgnet rundt hele året. Det gjør vi ved å utvikle og drifte strømnettet slik at det møter alle krav fra samfunnet rundt oss. Vi leverer et robust og effektivt strømnett som er avgjørende for at vi når Norges klimamål, og bærekraftig verdiskaping for våre kunder og samfunnet.

Visjonen vår:
Statnett er sentral i den grønne omstillingen i dag og for kommende generasjoner. Sikker og robust strømforsyning skaper grobunn for gode liv og bærekraftig verdiskaping.

Våre verdier skal være rettesnor for våre handlinger, hvordan vi samarbeider og våre valg

 • Vi leverer effektivt på prioriterte oppgaver, med riktig tempo og kvalitet, og hele veien ut
 • Vi har mot til å prioritere og forenkle, til å gi tillit og til å tenke nytt
 • Vi gjør det sammen for effektiv samhandling, for å bygge relasjoner og deler

Hvorfor skal du velge å jobbe i Statnett?
 • Vi setter helse, miljø og sikkerhet foran alt
 • Vi forvalter landets viktigste infrastruktur
 • Vi tilrettelegger for utvikling, vekst og gode prestasjoner
 • Vi legger til rette for god balanse mellom jobb og fritid
Vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke, uavhengig av kjønn, kulturell bakgrunn, hull i CV-en eller funksjonsevne. 


Krav til søknaden din
Vi behandler kun søknader som registreres elektronisk med relevante vedlegg. Statnett forvalter kritisk infrastruktur og følger retningslinjer og lovpålagte sikkerhetskrav fra norske myndigheter i våre ansettelsesprosesser. Vi foretar bakgrunnssjekk med hjemmel i energiloven og følger sikkerhetskrav fra norske myndigheter ved ansettelse. Dersom stillingen krever sikkerhetsklarering etter sikkerhetsloven, må du være villig til å oppgi relevante opplysninger.

Om arbeidsgiveren

Vårt oppdrag er å sikre strømforsyningen i Norge døgnet rundt hele året. Det gjør vi ved å utvikle og drifte strømnettet slik at det møter alle krav fra samfunnet rundt oss. Vi leverer et robust og effektivt strømnett som er avgjørende for at vi når Norges klimamål, og bærekraftig verdiskaping for våre kunder og samfunnet.

Våre konsulenter

Sondre Urbye Kjelsrud

Rådgiver

Lars Følstad

Rådgiver Research og Analyse