Møt Fremtiden med Mesta: Vi søker nå Konsernregnskapssjef

Møt Fremtiden med Mesta: Vi søker nå Konsernregnskapssjef

Nøkkelinformasjon

Stillingstittel:
Konsernregnskapssjef
Arbeidsgiver:
MESTA AS
Sted:
OSLO
Søknadsfrist:
13.08.2024

Kontakt konsulent

Arne H. Underdal-Loktu

Partner

Emilia Lundahl Otterhals

Rådgiver Research og Analyse
Mesta er en ledende aktør innen bygg- og anleggsbransjen i Norge. Vi er ansvarlige for bygging og vedlikehold av kritisk infrastruktur som veier, broer og tunneler over hele landet. Med fokus på kvalitet, bærekraft og sikkerhet, spiller Mesta en sentral rolle i å sikre trygg og effektiv transport for samfunnet.

Som konsernregnskapssjef i Mesta vil du ha en variert arbeidshverdag med faglige utfordringer. Store deler av regnskap- og lønnsfunksjonen er outsourcet til Azets som krever tett oppfølging og samhandling fra vår nye konsernregnskapssjef. Du vil håndtere rapportering, konsolidering, bistå ved transaksjoner, årsoppgjør, gi råd innen regnskap/skatt/avgift, samt effektivisering av systemer og prosesser. Stillingen rapporterer til CFO og inngår i ledergruppen for økonomiavdelingen.

Arbeidsoppgaver
  • Hovedansvar for regnskapsføring, periodisk rapportering og konsolidering for selskapene i konsernet
  • Sikre overholdelse av lover og forskrifter med hensyn til regnskap, skatt og avgift
  • Oppfølging av selskapets regnskap- og lønnsleverandør og interne regnskapsleveranser
  • Utarbeidelse av styrende dokumenter
  • Årsoppgjørsprosessen og kontakt mot ekstern revisor
  • Bidra til å implementere gode regnskapsprinsipper, kvalitet og internkontroll
  • Bidra til kontinuerlig forbedring og videreutvikling av konsernregnskapsfunksjonen
  • Være en faglig dyktig rådgiver for selskapene i gruppen
  • Aktivt bidra i forbedringsprosjekter med grensesnitt mot eget ansvarsområde

Kvalifikasjoner:
Til denne rollen ser vi etter en kandidat med bachelor eller master innen økonomi, og som har minst 10 års erfaring fra tilsvarende rolle eller fra revisjon. Bakgrunnsmessig ser vi etter noen som har erfaring med å etablere god og effektiv systemstøtte, både i økonomisystemer, men også gjerne med andre støttesystemer. Erfaring med digitalisering av manuelle prosesser er en fordel. Gode kommunikasjonsevner, og en positiv motiverende, støttende lederstil vil også fungere aller best hos oss.

Personlige egenskaper:
Vi verdsetter en selvstendig, nysgjerrig og initiativrik holdning.  Du innehar gode analytiske egenskaper, er strukturert og god til å prioritere. Gode kommunikasjons- og samarbeidsevner, samt et utadvendt og godt humør er også egenskaper vi ønsker oss.

Hvorfor skal du jobbe i Mesta?
Du vil bli viktig i arbeidet med å opprettholde infrastrukturen; et samfunnskritisk oppdrag. Siden oppgavene vi skal løse er forskjellige, trenger vi folk med ulik bakgrunn som ser løsninger på nye og spennende måter. For å få dette til er det også viktig for oss med samarbeid og godt arbeidsmiljø på tvers av avdelinger. Hos oss får du en trygg arbeidsplass med gode pensjons- og forsikringsordninger.
Vi er opptatt av mangfold, likestilling, vi bryr oss ikke om hvor du kommer fra eller hvem du elsker. Har du en annen bakgrunn enn mange andre, er det fint for oss. Kvalifiserte kandidater uansett alder, kjønn, kjønnsidentitet, seksuell orientering, religion, kjønnsuttrykk, funksjonsevne, etnisk bakgrunn og arbeids- og livserfaring oppfordres til å søke jobb hos oss.
Det er slik vi hver dag får folk fram.

Har du flere spørsmål?
Hvis du har flere spørsmål om rollen eller hvordan det er å jobbe i Mesta, ta gjerne kontakt med Arne Loktu på tlf. +47 91 13 14 14, e-post: arne.loktu@capus.no eller Emilia Lundahl Otterhals på tlf +47 48 03 80 88, eller epost: elo@capus.no.

Om arbeidsgiveren

Mesta bygger, vedlikeholder og utvikler norsk infrastruktur på oppdrag fra offentlige og private kunder. Vi er Norges ledende aktør innen drift og vedlikehold av vei og veielektro, med et viktig samfunnsoppdrag: Vi får folk fram. Mesta eier RIAS (Rail Infrastructure AS) som er en landsdekkende entreprenør for installasjon og vedlikehold innen jernbanetekniske fag. Mesta har i underkant av 1800 ansatte som hver dag jobber for å sikre trygg og åpen infrastruktur i hele landet. Selskapet omsatte for nærmere 6,6 milliarder kroner i 2023.

Våre konsulenter

Arne H. Underdal-Loktu

Partner

Emilia Lundahl Otterhals

Rådgiver Research og Analyse

Søk på stillingen