Ønsker du å jobbe med regnskap i en organisasjon med et unikt samfunnsoppdrag?

Ønsker du å jobbe med regnskap i en organisasjon med et unikt samfunnsoppdrag?
Det er dessverre ikke mulig å søke på stillingen lenger da vi har funnet rett kandidat. Ta gjerne en titt på våre andre ledige stillinger eller kontakt oss på adm@capus.no.

Nøkkelinformasjon

Stillingstittel:
Rådgiver / seniorrådgiver regnskap
Arbeidsgiver:
Norges Forskningsråd
Sted:
OSLO
Søknadsfrist:
Løst

Kontakt konsulent

Jenny Conradi

Rådgiver Research & Analyse

Johannes Westersø

Partner
Forskningsrådet jobber for et samfunn der forskning blir skapt, brukt, utfordret, verdsatt og delt av alle slik at det bidrar til omstilling og et mer bærekraftig samfunn. Vi søker en dyktig og dedikert rådgiver på regnskap som vil spille en viktig rolle i vår organisasjon. Som regnskapsmedarbeider vil du ha ansvar for en rekke varierte oppgaver knyttet til økonomistyring og regnskap. Bli en del av teamet, og bidra til å fremme norsk forskning og innovasjon.

Hovedarbeidsoppgaver
 • Oppfølging av ajourhold av leverandørreskontro og kundereskontro
 • Særskilt ansvar for merverdiavgift, periodisering, anleggsføring og avskrivning anleggsmidler
 • Bokføring og behandling av inngående fakturaer
 • Periodiske avstemminger av reskontro og balansen
 • Innbetalinger, fakturering og purringer
 • Føre anleggsregnskap
 • Internkontroll

Du har god erfaring med regnskapsarbeid og kjennskap til norske regnskapsstandarder. Det vil være en fordel med bakgrunn fra offentlig sektor, og fra statlig virksomhet. Vi ser for oss at du har relevant høyere utdanning innen økonomi og regnskap. Krav til høyere utdanning kan avvikles ved tung dokumentert kompetanse innenfor stillingens hovedoppgaver og øvrige krav til erfaring. 

Som person er du nøyaktig og oppmerksom for detaljer. Du bør være selvgående og proaktiv, og i stand til å ta initiativ og håndtere oppgaver på egen hånd. Du evner å jobbe godt i team, samtidig som du jobber fint selvstendig. 

I tillegg til en spennende mulighet kan vi tilby
 • Gode pensjonsbetingelser og muligheten til å søke om gunstig boliglån gjennom medlemskap i Statens pensjonskasse
 • Gode forsikringsordninger, samt bedriftshelsetjeneste
 • Tilgang til treningsrom og gymsal, eget bedriftslag med ulike aktiviteter, samt felles yoga, pilates og spinning. 
 • Kunstforening og egen firmahytte på Ål i Hallingdal
 • Dekning av bredbånd og kontorutstyr til hjemmekontor
Vi er også opptatt av faglig kompetanse og utvikling. Vi har derfor hospiteringsordninger, både nasjonalt gjennom departement, og internasjonalt ved Forskningsrådets Brusselkontor. I tillegg har vi ulike målrettede tiltak for egen kompetanseutvikling.

Forskningsrådet er opptatt av mangfold. Vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke uansett kjønn, alder, funksjonsevne, nasjonal og etnisk bakgrunn.
Hvis du ønsker å reservere deg mot å stå på den offentlige søkerlisten, må du begrunne det. I samsvar med offentlighetsloven § 25 gjør vi oppmerksom på at opplysninger om søkeren kan bli offentliggjort selv om søkeren har bedt om ikke å bli ført opp på den offentlige søkerlisten. Søker vil bli orientert om dette på forhånd

Dersom du har spørsmål eller er nysgjerrig på rollen, er du velkommen til å kontakte Capus ved partner/rådgiver Johannes Westersø tlf. 95 17 91 69 eller rådgiver Jenny Conradi tlf. 90 83 30 14. Vi setter gjerne opp en prat på video, eller tar en kaffeprat med deg.

Om arbeidsgiveren

Norges forskningsråd (kortform Forskningsrådet) er et statlig norsk forvaltningsorgan som finansierer forsknings- og innovasjonsprosjekter. På vegne av regjeringen investerer Forskningsrådet (per 2022) 11,4 milliarder kroner årlig.

Forskningsrådet har ansvaret for å fremme grunn- og anvendt forsking og innovasjon. Dette blir gjort gjennom å forvalte forskningsmidler og ved å gi råd til styresmaktene om forskningspolitikk, blant annet gjennom forslag til forskningsbudsjett i statsbudsjettet.

Forskningsrådet skal fremme internasjonalt forsknings- og innovasjonssamarbeid, og har blant annet en rekke ordninger for å mobilisere norske søkere til EUs forsknings- og innovasjonsprogram. Andre oppgaver er å bidra til samarbeid mellom forskere, næringsliv, offentlig sektor, forvaltning og andre brukere av forskningsresultat.

Forskningsrådet ble opprettet i 1993 ved sammenslåing av fem ulike tidligere forskningsråd, og har i 2023 ca. 360 ansatte.

Våre konsulenter

Jenny Conradi

Rådgiver Research & Analyse

Johannes Westersø

Partner