Ønsker du å være Business Controller i en organisasjon med et unikt samfunnsoppdrag?

Ønsker du å være Business Controller i en organisasjon med et unikt samfunnsoppdrag?
Det er dessverre ikke mulig å søke på stillingen lenger da vi har funnet rett kandidat. Ta gjerne en titt på våre andre ledige stillinger eller kontakt oss på adm@capus.no.

Nøkkelinformasjon

Stillingstittel:
Business Controller
Arbeidsgiver:
Norges Forskningsråd
Sted:
OSLO
Søknadsfrist:
Løst

Kontakt konsulent

Jenny Conradi

Rådgiver Research & Analyse

Johannes Westersø

Partner
Forskningsrådet investerer hvert år om lag 11,4 milliarder kroner i forskning og innovasjon som skal bygge kunnskap for en bærekraftig fremtid. For å forsterke vårt arbeid med økonomi- og likviditetsstyring søker vi inntil to Business Controllere, til faste stillinger som rådgivere/seniorrådgivere i Avdeling for økonomi. Takhøyden er stor hos oss. Vi er opptatt av å ha en åpen dialog og spille hverandre gode. Her blir du en del av et hyggelig og inkluderende miljø.
Vi er for øyeblikket 15 medarbeidere i avdelingen for økonomi. Våre arbeidsoppgaver varierer fra budsjettarbeid, likviditetsstyring, eiendomsforvaltning til innkjøp, lønn og årsrapportering. 

Som Business Controller hos oss får du en unik rolle i oppfølgingen av Forskningsrådets investeringsportefølje. Som del av et team vil du få ansvar for å følge opp vår virksomhet og vil bidra til videreutviklingen av våre mest sentrale prosesser innen økonomistyring. Du vil jobbe tett med ledelsen på alle nivåer, med dagsaktuelle problemstillinger og med de forskjellige faglige miljøene i Forskningsrådet. Vi søker deg som er en forretningsorientert Business Controller som trives i rådgiver­rollen. Du kombinerer solid faglig kompetanse og analytiske ferdigheter med evnen til å samarbeide og bygge gode relasjoner på alle nivåer i virksomheten vår.

Hva blir dine hovedarbeidsoppgaver:
 • Likviditetsstyring og budsjettering av investeringsporteføljen
 • Analyse og prognosearbeid som beslutningsgrunnlag
 • Rådgiver og faglig støtte for ledelsen og departementene i økonomiske spørsmål bla. gjennom analyser, simuleringer og formidle budskap gjennom presentasjoner
 • Utarbeide og vedlikeholde datamodeller og analyser via Excel eller BI-verktøy
 • Bistå i utvikling av budsjetteringssystem
 • Faglig ansvar for å videreutvikle kunnskapsgrunnlag til bruk i rapportering og prognoser
 • Være en støttespiller for ledelsen og avdelingene, og en pådriver for utviklingen av våre prosesser
 • Bidra inn i prosjekter og utviklingsoppgaver

Hvem ser vi etter:
Du vil få en faglig utfordrende og selvstendig stilling i en organisasjon i utvikling. Vi trenger at du er selvgående og proaktiv, og at du trives i en selvstendig rolle. Videre er gode kommunikasjonsevner avgjørende, da du vil samarbeide og kommunisere på tvers av organisasjonen samt ut mot departementene. 

I tillegg har du følgende kompetanse:
 • Relevant utdanning på masternivå
 • Gjerne noen års relevant arbeidserfaring, innenfor for eksempel økonomistyring, revisjon eller økonomisk/finansiell analyse
 • Svært gode analytiske- og fremstillingsevner og god forretningsforståelse
 • Strukturert, tydelig og utviklingsorientert
 • God systemforståelse, samt svært gode Excel- og PowerPoint kunnskaper. Kjennskap til Tableau eller andre BI-verktøy er en fordel
 • Gode kommunikasjons- og samarbeidsegenskaper

I tillegg til en spennende mulighet kan vi tilby:
 • Gode pensjonsbetingelser og muligheten til å søke om gunstig boliglån gjennom medlemskap i Statens pensjonskasse
 • Gode forsikringsordninger, samt bedriftshelsetjeneste
 • Tilgang til treningsrom og gymsal, eget bedriftslag med ulike aktiviteter, samt felles yoga, pilates og spinning. 
 • Kunstforening og egen firmahytte på Ål i Hallingdal
 • Dekning av bredbånd og kontorutstyr til hjemmekontor
Vi er også opptatt av faglig kompetanse og utvikling. Vi har derfor hospiteringsordninger, både nasjonalt gjennom departement, og internasjonalt ved Forskningsrådets Brusselkontor. I tillegg har vi ulike målrettede tiltak for egen kompetanseutvikling.

Forskningsrådet er opptatt av mangfold. Vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke uansett kjønn, alder, funksjonsevne, nasjonal og etnisk bakgrunn.
Hvis du ønsker å reservere deg mot å stå på den offentlige søkerlisten, må du begrunne det. I samsvar med offentlighetsloven § 25 gjør vi oppmerksom på at opplysninger om søkeren kan bli offentliggjort selv om søkeren har bedt om ikke å bli ført opp på den offentlige søkerlisten. Søker vil bli orientert om dette på forhånd.

Dersom du har spørsmål eller er nysgjerrig på rollen, er du velkommen til å kontakte Capus ved partner/rådgiver Johannes Westersø tlf. 95 17 91 69 eller rådgiver Jenny Conradi tlf. 90 83 30 14. Vi setter gjerne opp en prat på video, eller tar en kaffeprat med deg.

Om arbeidsgiveren

Norges forskningsråd (kortform Forskningsrådet) er et statlig norsk forvaltningsorgan som finansierer forsknings- og innovasjonsprosjekter. På vegne av regjeringen investerer Forskningsrådet (per 2022) 11,4 milliarder kroner årlig.

Forskningsrådet har ansvaret for å fremme grunn- og anvendt forsking og innovasjon. Dette blir gjort gjennom å forvalte forskningsmidler og ved å gi råd til styresmaktene om forskningspolitikk, blant annet gjennom forslag til forskningsbudsjett i statsbudsjettet.

Forskningsrådet skal fremme internasjonalt forsknings- og innovasjonssamarbeid, og har blant annet en rekke ordninger for å mobilisere norske søkere til EUs forsknings- og innovasjonsprogram. Andre oppgaver er å bidra til samarbeid mellom forskere, næringsliv, offentlig sektor, forvaltning og andre brukere av forskningsresultat.

Forskningsrådet ble opprettet i 1993 ved sammenslåing av fem ulike tidligere forskningsråd, og hadde i 2023 ca. 360 ansatte.

Våre konsulenter

Jenny Conradi

Rådgiver Research & Analyse

Johannes Westersø

Partner