SCADA Release Manager

SCADA Release Manager
Søknadsfristen på stillingen er dessverre utløpt og det er derfor ikke lenger mulig å søke. Ta gjerne en titt på våre andre ledige stillinger eller kontakt oss på adm@capus.no.

Nøkkelinformasjon

Stillingstittel:
Release Manager
Arbeidsgiver:
Statnett SF
Sted:
OSLO
Søknadsfrist:
Utløpt

Kontakt konsulent

Christoffer Røstad

Rådgiver
I en verden der vi er stadig mer avhengig av stabil strømforsyning er Statnett en viktig aktør i samfunnsutviklingen. Vi skal sørge for en sikker drift og effektiv kraftforsyning ved å utvikle fremtidens nett, markeds- og driftsløsninger, og legge til rette for elektrifisering og ny grønn verdiskaping. Ønsker du å være med på dette viktige arbeidet?

Vi søker nå etter en Release Manager som vil ha ansvar for kvalitet og effektivitet i våre release og deploy prosesser. Du vil være et bindeledd mellom prosjekt/uviklingsaktiviteter og applikasjonsdrift, samt samarbeide tett med Team Lead Release og Deploy, utvklingsmiljøet og driftsmiljøet. Du vil derfor ha en viktig koordineringsrolle som legger tilrettelegge for smidige releaser på tvers av flere team og avdelinger.

Som Release Manager vil du være en viktig premissgiver i produksjonsløpet fra A-Å, og sikre våre løsninger før de går ut i produksjon. Ambisjonen med stillingen er å sørge for en optimal flyt i prosessen, og inkludere omfattende kvalitetssikring og testing.

Arbeidssted vil være på hovedkontoret vårt i Oslo.

Arbeidsoppgaver

 • Planlegge og koordinere gjennomføringen av releaser
 • Tilrettelegge for og drive frem smidige releaser på tvers av avdelingen
 • Ansvarlig for gjennomføring av deployment i test, QA og produksjonsmiljøer
 • Koordinere med utviklings-, test- og driftsressurser for å planlegge leveranser
 • Se etter forbedringsmuligheter på tvers av avdelinger i releaser
 • Seksjonens representant for arbeid med Risiko og Sårbarhetsanalyser (ROS), sikkerhet og prosesser

Kvalifikasjoner

 • Relevant høyere utdannelse. Lang relevant erfaring kan kompensere for manglende utdanning
 • God IT-teknisk helhetsforståelse
 • Erfaring med Release Management, inkludert kompetanse om best-practice innen fagområdet
 • Fordel med erfaring fra samfunns- og driftskritiske løsninger
 • Erfaring med test-aktiviteter er en fordel
 • Gode skriftlige og muntlige kommunikasjonsevner på norsk og engelsk

Det forutsettes at den som ansettes må kunne klareres og autoriseres i tråd med sikkerhetslovens bestemmelser

Personlige egenskaper

Vi tror du er flink til å lære raskt og ser helheten i situasjoner. Når det blir hektisk, jobber du hardt og finner konstruktive løsninger. Du er klar over hva du er god på og hvor du kan bli bedre, og du lærer av både egne erfaringer og tilbakemeldinger fra andre. Folk stoler på deg fordi du er pålitelig, og du takler utfordringer på en overbevisende måte.

Vi tilbyr

Du vil være omgitt av kolleger med mye kompetanse som de gjerne vil dele med deg. Hos Statnett vil du få en konkurransedyktig lønn. Det er muligheter for hjemmekontor og i Statnett har vi fleksitid. Det er gode forsikrings- og pensjonsordninger, samt en bedriftshelsetjeneste. Det vil være flere anledninger til å være sosial med dine kollegaer, enten det måtte være bedriftsidrettslag, kor eller revy. Statnett har treningsstudio i sine lokaler og flere firmahytter det er mulig å låne.

Om arbeidsgiveren

Vårt oppdrag er å sikre strømforsyningen i Norge døgnet rundt hele året. Det gjør vi ved å utvikle og drifte strømnettet slik at det møter alle krav fra samfunnet rundt oss. Vi leverer et robust og effektivt strømnett som er avgjørende for at vi når Norges klimamål, og bærekraftig verdiskapning for våre kunder og samfunnet.

Visjonen vår:
Statnett er sentral i den grønne omstillingen i dag og for kommende generasjoner. Sikker og robust strømforsyning skaper grobunn for gode liv og bærekraftig verdiskaping

Våre verdier skal være rettesnor for våre handlinger, hvordan vi samarbeider og våre valg

 • Vi leverer effektivt på prioriterte oppgaver, med riktig tempo og kvalitet, og hele veien ut
 • Vi har mot til å prioritere og forenkle, til å gi tillit og til å tenke nytt
 • Vi gjør det sammen for effektiv samhandling, for å bygge relasjoner og deler
Hvorfor skal du velge å jobbe i Statnett?
 • Vi setter helse, miljø og sikkerhet foran alt
 • Vi forvalter landets viktigste infrastruktur
 • Vi er opptatt av å skape interne karriereveier og utvikle våre medarbeidere
 • Vi legger til rette for god balanse mellom jobb og fritid

Vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke, uavhengig av kjønn, kulturell bakgrunn, hull i CV-en eller funksjonsevne. 

Krav til søknaden din

Vi behandler kun søknader som registreres elektronisk med relevante vedlegg. Statnett forvalter kritisk infrastruktur og følger retningslinjer og lovpålagte sikkerhetskrav fra norske myndigheter i våre ansettelsesprosesser. Vi foretar bakgrunnssjekk med hjemmel i energiloven og følger sikkerhetskrav fra norske myndigheter ved ansettelse. Dersom stillingen krever sikkerhetsklarering etter sikkerhetsloven, må du være villig til å oppgi relevante opplysninger.

Om arbeidsgiveren

Vårt oppdrag er å sikre strømforsyningen i Norge døgnet rundt hele året. Det gjør vi ved å utvikle og drifte strømnettet slik at det møter alle krav fra samfunnet rundt oss. Vi leverer et robust og effektivt strømnett som er avgjørende for at vi når Norges klimamål, og bærekraftig verdiskapning for våre kunder og samfunnet.

Våre konsulenter

Christoffer Røstad

Rådgiver