Senioringeniør – Microsoft Active Directory og Azure Entra ID

Senioringeniør – Microsoft Active Directory og Azure Entra ID
Søknadsfristen på stillingen er dessverre utløpt og det er derfor ikke lenger mulig å søke. Ta gjerne en titt på våre andre ledige stillinger eller kontakt oss på adm@capus.no.

Nøkkelinformasjon

Stillingstittel:
Senioringeniør - Microsoft Active Directory og Azure Entra ID
Arbeidsgiver:
Statnett SF
Sted:
OSLO
Søknadsfrist:
Utløpt

Kontakt konsulent

Axel Aasen

Rådgiver

Emilia Lundahl Otterhals

Rådgiver Research og Analyse
Statnett er i frontlinjen av den grønne omstillingen og investerer tungt i IT-systemer som sikrer en stabil og sikker strømforsyning i Norge. Vi søker nå en senioringeniør med fagkompetanse innen Active Directory og Azure Entra ID. Du vil få en nøkkelrolle innen Statnett SF sin satsing på automatiserte og sikre IT-løsninger, og muligheten til å jobbe med banebrytende teknologi i utviklingen av vår IT-infrastruktur.

I Statnett vil du inngå i et produktteam for Identitet. Teamet består av ca 20 personer, ansatte og eksterne, som har ansvaret for alle Identitetstjenester i Statnett. Teamet er under oppbygging og gjennom en nøkkelrolle vil du drifte, forvalte og utvikle driftskritiske identitetstjenester for Statnett, både lokalt og i offentlig sky. Statnett har en kompleks Enterprise IT-infrastruktur med mange utviklingsmuligheter. Statnett har en strategi, målbilde og prosjekter for å bygge ny automatisert og sikker infrastruktur etter beste praksis som Zero Trust-prinsipper.


Arbeidsoppgaver:
Du vil jobbe med drift, forvaltning og utvikling av Active Directory og Azure Entra ID, inkludert tilhørende infrastruktur og tjenesteleveranser i produktteamet. Dette innebærer å automatisere arbeidsoppgaver ved hjelp av verktøy som Powershell, Terraform, og CI/CD pipelines i Gitlab, samt utføre feilsøking og sikkerhetsarbeid basert på Zero Trust-prinsippene. Du vil også ha mulighet til å arbeide med automatisering og ressurser Statnett SF har i en hybrid IT-infrastruktur. Videre vil du bidra med dokumentasjon og løsningsdesign for ditt ansvarsområde.

Kvalifikasjoner:
 • Relevant bachelor- eller mastergrad. Mangel på høyere utdanning kan kompenseres gjennom relevant erfaring og kompetanse.
 • Erfaring med Microsoft Active Directory og Azure Entra ID
 • Sterk automasjonskompetanse med Powershell
 • God IT-infrastruktur- og sikkerhetskompetanse, gjerne innen nettverk TCP/IP, Splunk eller tilsvarende SIEM verktøy for feilsøking
 • Fordel med erfaring innen Terraform, Gitlab, CI/CD pipelines, og relevante sertifiseringer
 • Fordel med annen generell identitet og server-kompetanse, som f.eks federering med ADFS, Modern Authentication, IGA, PAM, Microsoft Server, Enterprise PKI.
 • Gode norsk- og engelskkunnskaper (minimum B2-nivå i norsk).

Det forutsettes at den som ansettes må kunne klareres og autoriseres i tråd med sikkerhetslovens bestemmelser.

Personlige egenskaper:
Vi ser etter en initiativrik og strukturert person som er løsnings- og utviklingsorientert. Du bør være selvstendig, samtidig som du er en dyktig lagspiller som trives med samarbeid. Det er viktig at du er resultatorientert og har en god forståelse for hva som kreves for å levere en tjeneste og se helheten. Du er tålmodig, jobber langsiktig, og er motivert for å yte god service overfor brukerne av systemene. Klar og effektiv kommunikasjon er en av dine sterke sider, og du bidrar aktivt til kunnskapsdeling og arbeider målrettet for å nå fastsatte mål.


Vi tilbyr:
Du vil være omgitt av kolleger med mye kompetanse som de gjerne vil dele med deg. Hos Statnett vil du få en konkurransedyktig lønn. Det er muligheter for hjemmekontor opptil 2 dager i uken og i Statnett har vi fleksitid. Det er gode forsikrings- og pensjonsordninger, samt en bedriftshelsetjeneste. Det vil være flere anledninger til å være sosial med dine kollegaer, enten det måtte være bedriftsidrettslag, kor eller revy. Statnett har treningsstudio i sine lokaler og flere firmahytter det er mulig å låne.
 

Visjonen vår:
Statnett er sentral i den grønne omstillingen i dag og for kommende generasjoner. Sikker og robust strømforsyning skaper grobunn for gode liv og bærekraftig verdiskaping

Våre verdier skal være rettesnor for våre handlinger, hvordan vi samarbeider og våre valg

 • Vi leverer effektivt på prioriterte oppgaver, med riktig tempo og kvalitet, og hele veien ut
 • Vi har mot til å prioritere og forenkle, til å gi tillit og til å tenke nytt
 • Vi gjør det sammen for effektiv samhandling, for å bygge relasjoner og deler
Hvorfor skal du velge å jobbe i Statnett?
 • Vi setter helse, miljø og sikkerhet foran alt
 • Vi forvalter landets viktigste infrastruktur
 • Vi er opptatt av å skape interne karriereveier og utvikle våre medarbeidere
 • Vi legger til rette for god balanse mellom jobb og fritid


Vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke, uavhengig av kjønn, kulturell bakgrunn, hull i CV-en eller funksjonsevne. 

Krav til søknaden din
Vi behandler kun søknader som registreres elektronisk med relevante vedlegg. Statnett forvalter kritisk infrastruktur og følger retningslinjer og lovpålagte sikkerhetskrav fra norske myndigheter i våre ansettelsesprosesser. Vi foretar bakgrunnssjekk med hjemmel i energiloven og følger sikkerhetskrav fra norske myndigheter ved ansettelse. Dersom stillingen krever sikkerhetsklarering etter sikkerhetsloven, må du være villig til å oppgi relevante opplysninger.


 

Om arbeidsgiveren

Vårt oppdrag er å sikre strømforsyningen i Norge døgnet rundt hele året. Det gjør vi ved å utvikle og drifte strømnettet slik at det møter alle krav fra samfunnet rundt oss. Vi leverer et robust og effektivt strømnett som er avgjørende for at vi når Norges klimamål, og bærekraftig verdiskapning for våre kunder og samfunnet.

Våre konsulenter

Axel Aasen

Rådgiver

Emilia Lundahl Otterhals

Rådgiver Research og Analyse