Sporveien søker erfaren og fremtidsrettet Controller

Sporveien søker erfaren og fremtidsrettet Controller
Det er dessverre ikke mulig å søke på stillingen lenger da vi har funnet rett kandidat. Ta gjerne en titt på våre andre ledige stillinger eller kontakt oss på adm@capus.no.

Nøkkelinformasjon

Stillingstittel:
Senior Controller, konsernregnskap
Arbeidsgiver:
Sporveien AS
Sted:
OSLO
Søknadsfrist:
Løst

Kontakt konsulent

Jenny Conradi

Rådgiver Research & Analyse

Johannes Westersø

Partner

Med økt miljøfokus, og en betydelig befolkningsvekst i Oslo og Akershus i årene som kommer, blir Sporveiens tjenester viktigere og mer etterspurt enn noen gang. Vårt samfunnsoppdrag er å skape mer kollektivtrafikk for pengene.

Sporveien har over en periode overtatt stadig flere eiendommer for utvikling av blant annet bussanlegg i samarbeid med Ruter, samt utvikling av eiendom for kommersielt brukt. Dette er et område hvor Sporveien tradisjonelt ikke har vært en stor aktør. Som følge av dette oppstår nye problemstillinger knyttet til blant annet regnskap og merverdiavgift, og vi ønsker derfor å styrke avdelingens kompetanse innenfor disse områdene.  
 
Sporveien søker nå en senior controller til vår regnskapsavdeling som er levende opptatt av regnskapsfaget. Motiveres du av å være en del av en fremtidsrettet bedrift med stort mangfold og et viktig samfunnsoppdrag? Er du klar for ditt neste karrieresteg? Da er dette noe for deg!  Vi søker etter deg som er faglig sterk innenfor regnskaps- og merverdiavgiftsområdet. Du er opptatt av digital transformasjon innenfor ditt fagområde, og evner å sette deg inn i og utforske nye løsninger. Konsernregnskap fører regnskap for konsernets selskaper, og avdelingen består i dag av 4 entusiastiske medarbeidere i tillegg til leder. Avdelingen er en del av et større økonomimiljø.

Arbeidsoppgaver:

 • Oppfølging av eiendomsprosjekter inkludert avklaring av regnskaps- og avgiftsrelaterte problemstillinger
 • Oppfølging av varige driftsmidler i Sporveien
 • Ansvarlig for etterlevelse av justeringsregler og forvaltning av Sporveien sine justeringsforpliktelser og justeringsrettigheter
 • Vedlikehold og utvikling av internkontroll inkludert oppfølging av etterlevelse
 • Ad hoc oppgaver knyttet til månedsavslutning og årsoppgjør 
 • Ad hoc oppgaver knyttet til øvrig regnskapsprosess
 • Noe bilagsføring og fakturabehandling må påberegnes

Ønskede kvalifikasjoner og erfaring:
 • Høyere økonomisk utdannelse. Lang realkompetanse på område kan kompensere for formell utdannelse
 • God regnskapsforståelse, samt meget gode kunnskaper knyttet til merverdiavgift og eiendom
 • Minimum 5 års arbeidserfaring, gjerne som revisor og/eller erfaring knyttet til regnskap/mva og eiendomsutvikling 
 • Evne og interesse for å jobbe med problemstillinger knyttet til varige driftsmidler samt justeringsregler
 • God systemkompetanse, evner å sette seg inn i nye systemer raskt. Sporveien bruker IFS
 • Gode IT-kunnskaper, spesielt Excel
 • God muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk, og evne til å jobbe på tvers av fagområder

Hvorfor Sporveien:
 • Sporveien er en samfunnsviktig arbeidsgiver med stor betydning for miljøet, bylivet og kollektivtrafikken. Vi ønsker å tilrettelegge for et grønnere samfunn, og jobber for å levere mest mulig kollektivtrafikk for pengene slik at flest mulig lar bilen stå, og heller reiser kollektivt
 • Et godt arbeidsmiljø med engasjerte og dyktige kollegaer og fagmiljøer, som legger vekt på trivsel, mangfold og humor
 • Gode muligheter for videreutvikling og kompetanseheving, og et stort internt jobbmarked
 • Konkurransedyktige lønns- og arbeidsvilkår
 • Trimrom, treningsstøtte og bedriftsidrettslag
 • I Sporveien har fast ansatte og familie, mulighet for å få fribillett inntil sone 2 på Ruter sitt rutenett i Oslo og Akershus, fribillettene fordelsbeskattes iht regelverk for dette


Vi er stolte av vårt mangfold blant våre ansatte og ønsker søkere uavhengig av kulturell bakgrunn, kjønn og alder. Vi er underlagt offentlighetsloven. Dette innebærer at offentlige søkerlister vil bli utarbeidet (§ 25). Personlige egenskaper vil bli vektlagt ved valgt av kandidat. Vi foretar bakgrunnssjekk av aktuelle kandidater gjennom Semac AS.

For ytterligere informasjon er du velkommen til å kontakte Partner Johannes Westersø i Capus på 95 17 91 69 eller Rådgiver Jenny Conradi på 90 83 30 14.

Om arbeidsgiveren

Sporveien er Norges største leverandør av kollektivtransport målt i antall reiser. I datterselskapene Sporveien Trikken, Sporveien T-banen og Unibuss ble det i 2022 gjennomført 217 millioner enkeltreiser.

Konsernet har 3300 ansatte, og i 2022 hadde selskapet en omsetning på 5 milliarder kroner. Sporveien eier, utvikler og forvalter infrastrukturen knyttet til T-bane og trikk – det vil si skinner, stasjoner, tuneller, baser, bygninger og signalanlegg. Konsernet har også et helhetlig ansvar for driften av kollektivtrafikken, inkludert vedlikehold og oppgraderinger av vogner, busser, skinner og annen infrastruktur.

Sporveien eier i tillegg datterselskapene Sporveien Vognmateriell, Sporveien Bussanlegg og Sporveien Media.

Sporveien er 100 prosent eid av Oslo kommune.

Våre konsulenter

Jenny Conradi

Rådgiver Research & Analyse

Johannes Westersø

Partner