Statnett søker planansvarlige! Vil du være med å forme Norges grønne omstilling og energifremtid?

Statnett søker planansvarlige! Vil du være med å forme Norges grønne omstilling og energifremtid?
Søknadsfristen på stillingen er dessverre utløpt og det er derfor ikke lenger mulig å søke. Ta gjerne en titt på våre andre ledige stillinger eller kontakt oss på adm@capus.no.

Nøkkelinformasjon

Stillingstittel:
Planansvarlig
Arbeidsgiver:
Statnett SF
Sted:
OSLO
Søknadsfrist:
Utløpt

Kontakt konsulent

Sondre Urbye Kjelsrud

Rådgiver

Lars Følstad

Rådgiver Research og Analyse

Statnetts seksjon for portefølje- og prosjekteierstyring skal sikre at kapasiteten vi har stilles tilgjengelig og at vi bygger ny kapasitet i henhold til strategiske føringer. Nå søker vi flere dyktige medarbeidere til en svært viktig rolle som planansvarlig. 

I en verden der vi er stadig mer avhengig av stabil strømforsyning er Statnett en viktig aktør i samfunnsutviklingen. Vi skal sørge for en sikker drift og effektiv kraftforsyning ved å utvikle fremtidens nett, markeds- og driftsløsninger, og legge til rette for elektrifisering og ny grønn verdiskapning. Ønsker du å være med på dette viktige arbeidet? 

Om rollen: 
I denne rollen vil du få styre og koordinere utarbeidelsen av våre områdeplaner, som legger grunnlaget for Statnetts investeringer på både kort og lang sikt. Seksjonen har en kravstillende funksjon som skal sikre at behovene for en helhetlig og forutsigbar nettutvikling blir møtt med effektive løsninger. Som planansvarlig blir du med på et lag som jobber for å holde Statnetts prosjektportefølje operativ, balansert og forutsigbar gjennom tett samarbeid med blant annet våre drifts- og prosjektmiljøer, samt forretningsområdet Kraftsystem og Marked. 

Som planansvarlig får du en sentral rolle i utviklingen av Statnetts områdeplaner, som definerer hvordan vi ser for oss utviklingen av Norges stamnett. Du vil koordinere og lede arbeidet med en eller flere planer og engasjere nødvendige bidragsytere for å sikre en helhetlig og sammenhengende planlegging. Disse planene er avgjørende for våre investeringsbeslutninger.  


Les gjerne mer om våre områdeplaner her: https://www.statnett.no/for-aktorer-i-kraftbransjen/planer-og-analyser/omradeplaner/

Arbeidssted: Stillingen vil ha arbeidssted ved et av våre kontorer i Oslo, Trondheim, Sandnes, Sunndalsøra eller Alta.

Bli en del av teamet som sikrer Norges energifremtid! 

  

Arbeidsoppgaver

Som planansvarlig hos oss vil du på et overordnet nivå lede og koordinere forvaltning av områdeplaner i tett samarbeid med relevante bidragsytere og fagmiljøer. Dette innebærer å bistå i optimal koordinering av fornyelses- og kapasitetsprosjekter i områdeplanarbeidet. Videre vil få muligheten til å: 
 • Sikre en effektiv nettanleggsutvikling gjennom god overføring av prosjektforslag til prosjektene og bistand i videre prosjektgjennomføring 
 • Utvikle og modne prosjektforslag frem til beslutning om prosjektoppstart 
 • Samarbeide tett med blant annet prosjektledermiljøet, samt forretningsområdet Kraftsystem og Marked, for å sikre effektiv gjennomføring av nettutviklingsprosjekter 
 

Kvalifikasjoner

 • Ingeniørfaglig utdannelse, gjerne innenfor elkraft eller relaterte felt. Relevant arbeidserfaring kan kompensere for utdanningskrav 
 • Erfaring fra arbeid med eller kunnskap om energisektoren 
 • Evne til å lede, planlegge og organisere prosjekter og prosjektplaner 
 • Prosjekterfaring og forståelse for gjennomføring av prosjekter er fordelaktig 
 • Sterke samarbeids- og kommunikasjonsevner, med evnen til å koordinere tverrfaglige team 
 

Personlige egenskaper

For å både trives og prestere i denne rollen tror vi du er en systematisk person som er komfortabel med ansvar. Du bør være proaktiv og enkelt komme i kontakt med andre mennesker. For å lede og koordinere arbeidet med områdeplaner vil du bruke mye tid på å samarbeide med andre fagmiljøer og du bør derfor være nysgjerrig og ikke redd for å stille krav til de rundt deg. 


Vi tilbyr

 • Varierte arbeidsoppgaver i et faglig sterkt miljø under utvikling 
 • Tverrfaglig arbeidsmiljø med gode kolleger 
 • Gode muligheter for faglig utvikling 
 • Konkurransedyktige betingelser 
 • Gode forsikrings- og pensjonsordninger 
 • Fleksibel arbeidstidsordning 
 • God kantineordning 
 • Firmahytter og bedriftsidrettslag 
 


Hvorfor skal du velge å jobbe i Statnett?

 • Vi setter helse, miljø og sikkerhet foran alt
 • Vi forvalter landets viktigste infrastruktur
 • Vi er opptatt av å skape interne karriereveier og utvikle våre medarbeidere
 • Vi legger til rette for god balanse mellom jobb og fritid

Vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke, uavhengig av kjønn, kulturell bakgrunn, hull i CV-en eller funksjonsevne. 

Krav til søknaden din
Vi behandler kun søknader som registreres elektronisk med relevante vedlegg. Statnett forvalter kritisk infrastruktur og følger retningslinjer og lovpålagte sikkerhetskrav fra norske myndigheter i våre ansettelsesprosesser. Vi foretar bakgrunnssjekk med hjemmel i energiloven og følger sikkerhetskrav fra norske myndigheter ved ansettelse. Dersom stillingen krever sikkerhetsklarering etter sikkerhetsloven, må du være villig til å oppgi relevante opplysninger.


 

Om arbeidsgiveren

Capus er et av landets ledende og mest økonomisk solide kompetansemiljøer innen rekruttering. Selskapet består av erfarne konsulenter, en av markedets største Research & analyse-avdelinger og et dedikert Bid & Marketing team. Vi leverer kvalitetssikrede rekrutteringer av toppledere, ledere og fagspesialister. Vår kundeportefølje representerer et tverrsnitt av norsk næringsliv og offentlige virksomheter.

Våre konsulenter

Sondre Urbye Kjelsrud

Rådgiver

Lars Følstad

Rådgiver Research og Analyse