Vil du bli med å utvikle fremtidens kartløsninger?

Vil du bli med å utvikle fremtidens kartløsninger?

Nøkkelinformasjon

Stillingstittel:
Rådgiver GIS
Arbeidsgiver:
Statnett SF
Sted:
OSLO
Søknadsfrist:
Snarest

Kontakt konsulent

Emilia Lundahl Otterhals

Rådgiver Research og Analyse

Arne H. Underdal-Loktu

Partner

Seksjonen GIS (Geografiske Informasjonsssystemer) jobber med å visualisere og tilgjengeliggjøre kartdata i Statnett. Ulike brukergrupper har behov for kart, og det er viktig å holde tett dialog med brukerne og følge opp deres behov. I tillegg til å utvikle kartløsninger, så ser vi på muligheten til å integrere GIS med BIM (Bygningsinformasjonsmodellering). Bruk av kvalitetsdata er essensielt og dataene vi visualiserer blir stadig viktigere. Med voksende brukergruppe trenger vi smarte løsninger og kreative idéer.

Vi ser nå etter en ny kollega som vil være med å utvikle kart og applikasjoner til brukere. Er du genuint interessert i geografiske data og ønsker å være med på å utvikle våre GIS-tjenester for framtiden, så kan vi tilby mange interessante oppgaver innenfor dette spennende fagfeltet.

Arbeidsoppgaver

Som GIS Rådgiver vil dine arbeidsoppgaver inkludere utvikling og vedlikehold av kartløsninger for ulike brukergrupper, samt utvikling og vedlikehold av kode i GitLab med versjonskontroll. Det er ønskelig med kunnskap av Python og Javaskript. Du vil også arbeide med tettere integrasjon av GIS med BIM. Videre vil du bidra til å forvalte ArcGIS Enterprise og støtte driften av løsningene som er bygget på GIS plattformen. Det blir også viktig å støtte arbeidet med overgangen til et skymiljø. Din rolle vil også innebære å supportere GIS-brukere i Statnett, og sikre en effektiv og pålitelig bruk av geografiske informasjonssystemer i organisasjonen.

Kvalifikasjoner

 • Bachelor eller Master innen kartfag, geomatikk, GIS, eller tilsvarende
 • Erfaring med ArcGIS Enterprise Portal
 • Erfaring med ArcGIS Field Maps
 • Erfaring med ArcGIS Server
 • Erfaring fra flerbrukerdatabaser (ArcSDE)
 • Erfaring med Python
  Det forutsettes at den som ansettes må kunne klareres og autoriseres i tråd med sikkerhetslovens bestemmelser.

Ønskelig med kjennskap til

 • Javascript
 • BIM

Personlige egenskaper

Vi ser etter en utadvendt kollega som kan kommunisere godt på tvers av organisasjonen. Du trives med å arbeide i grensesnittet mellom teknologi og virksomhet, og evner raskt å forstå komplekse problemstillinger. Du er innovativ og tør å tenke nytt innenfor gitte rammer. Du er ambisiøs og ønsker å bidra til et sterkt og fremtidsrettet fagmiljø. Deling av kunnskap og samarbeid er viktig for deg, og du vil være en aktiv deltaker i den digitale transformasjonen av Statnett.

Vi tilbyr

Du vil være omgitt av kolleger med mye kompetanse som de gjerne vil dele med deg. Hos Statnett vil du få en konkurransedyktig lønn. Det er muligheter for hjemmekontor opp til to dager i uken og i Statnett har vi fleksitid. Det er gode forsikrings- og pensjonsordninger, samt en bedriftshelsetjeneste. Det vil være flere anledninger til å være sosial med dine kollegaer, enten det måtte være bedriftsidrettslag, kor eller revy. Statnett har treningsstudio i sine lokaler og flere firmahytter det er mulig å låne.

Vårt oppdrag er å sikre strømforsyningen i Norge døgnet rundt hele året. Det gjør vi ved å utvikle og drifte strømnettet slik at det møter alle krav fra samfunnet rundt oss. Vi leverer et robust og effektivt strømnett som er avgjørende for at vi når Norges klimamål, og bærekraftig verdiskaping for våre kunder og samfunnet.

Visjonen vår:
Statnett er sentral i den grønne omstillingen i dag og for kommende generasjoner. Sikker og robust strømforsyning skaper grobunn for gode liv og bærekraftig verdiskaping.

Våre verdier skal være rettesnor for våre handlinger, hvordan vi samarbeider og våre valg

 • Vi leverer effektivt på prioriterte oppgaver, med riktig tempo og kvalitet, og hele veien ut
 • Vi har mot til å prioritere og forenkle, til å gi tillit og til å tenke nytt
 • Vi gjør det sammen for effektiv samhandling, for å bygge relasjoner og deler
   

Hvorfor skal du velge å jobbe i Statnett?

 • Vi setter helse, miljø og sikkerhet foran alt
 • Vi forvalter landets viktigste infrastruktur
 • Vi tilrettelegger for utvikling, vekst og gode prestasjoner
 • Vi legger til rette for god balanse mellom jobb og fritid

Vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke, uavhengig av kjønn, kulturell bakgrunn, hull i CV-en eller funksjonsevne. 

Krav til søknaden din
Vi behandler kun søknader som registreres elektronisk med relevante vedlegg. Statnett forvalter kritisk infrastruktur og følger retningslinjer og lovpålagte sikkerhetskrav fra norske myndigheter i våre ansettelsesprosesser. Vi foretar bakgrunnssjekk med hjemmel i energiloven og følger sikkerhetskrav fra norske myndigheter ved ansettelse. Dersom stillingen krever sikkerhetsklarering etter sikkerhetsloven, må du være villig til å oppgi relevante opplysninger.

Om arbeidsgiveren

Vårt oppdrag er å sikre strømforsyningen i Norge døgnet rundt hele året. Det gjør vi ved å utvikle og drifte strømnettet slik at det møter alle krav fra samfunnet rundt oss. Vi leverer et robust og effektivt strømnett som er avgjørende for at vi når Norges klimamål, og bærekraftig verdiskapning for våre kunder og samfunnet.

Våre konsulenter

Emilia Lundahl Otterhals

Rådgiver Research og Analyse

Arne H. Underdal-Loktu

Partner

Søk på stillingen