Vil du ha en nøkkelrolle i økonomi- og virksomhetsstyringen til Nasjonalbiblioteket?

Vil du ha en nøkkelrolle i økonomi- og virksomhetsstyringen til Nasjonalbiblioteket?
Det er dessverre ikke mulig å søke på stillingen lenger da vi har funnet rett kandidat. Ta gjerne en titt på våre andre ledige stillinger eller kontakt oss på adm@capus.no.

Nøkkelinformasjon

Stillingstittel:
Controller
Arbeidsgiver:
Nasjonalbiblioteket
Sted:
OSLO
Søknadsfrist:
Løst

Kontakt konsulent

Jenny Conradi

Rådgiver Research & Analyse

Johannes Westersø

Partner
Vi søker en faglig sterk og engasjert Controller til å bli en viktig del av vårt team i Nasjonalbiblioteket. Som Controller vil du spille en nøkkelrolle i å sikre effektiv økonomi- og virksomhetsstyring. Du vil bli en viktig rådgiver for ledelsen, og du vil arbeide tett med ulike avdelinger for å sikre en solid økonomisk styringsmodell.

Som Controller (Seniorrådgiver) vil du blant annet jobbe med:
 • Koordinere og bidra inn i ulike delprosesser innenfor plan- og budsjett- og oppfølgingsprosessen
 • Økonomioppfølging, rapportering, analyser og prognosearbeid
 • Rapportering til overordnet departement og Riksrevisjonen
 • Bidra til å videreutvikle økonomiprosesser, policy og arbeidsmetodikk
 • Ulike analyse- og utredningsoppgaver etter behov
 • Koordinere og bidra inn i gjentagende oppgaver som måneds- og årsavslutninger, merverdirapportering og lønnsforhandlinger

 Kvalifikasjoner
 • Siviløkonom eller master innen økonomi. (Bachelorgrad i kombinasjon med relevant erfaring kan kompensere for utdanningskravet.)
 • Svært god i Excel, og god erfaring med Office 365
 • Gode kommunikasjonskunnskaper skriftlig og muntlig
 • God virksomhets- og økonomiforståelse
 • Det er enn fordel med erfaring fra anleggsregnskap, MVA-rapportering og/eller Unit4 ERP
 • Relevant erfaring med en eller flere av arbeidsoppgavene som ligger i stillingen

Personlige egenskaper:
Vi søker etter en erfaren og dedikert Controller med lidenskap for gode prosesser, helhetstenkning og en strukturert tilnærming til problemløsning. Vi verdsetter selvstendighet og fleksibilitet, og du vil få frihet til å ta egne initiativer og aktivt bidra i forbedringsarbeid.
Din evne til å kommunisere økonomistyring til ikke-økonomer vil være viktig for å skape forståelse og engasjement på tvers av organisasjonen. Personlig egnethet vil bli vektlagt. 
 
Vi tilbyr:
 Lønn kr. 600.000 – 750 000 avhengig av erfaring og kvalifikasjoner. Høyere lønn kan vurderes for spesielt godt kvalifiserte kandidater
 • Gunstig pensjonsordning i Statens Pensjonskasse
 • Fleksibel arbeidstid og mulighet for trening i arbeidstiden
 • Attester og vitnemål skal legges ved søknaden
 • Personlig egnethet og søknadsbrev vil bli tillagt vekt

Nasjonalbiblioteket ønsker å gjenspeile mangfoldet i befolkningen, og deltar i regjeringens inkluderingsdugnad. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte kandidater til å søke, uavhengig av alder, kjønn, funksjonsevne, etnisk bakgrunn, seksuell legning eller hull i CV. Arbeidsforholdene vil bli lagt til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Opplysninger om nedsatt funksjonsevne eller hull i CV kan bli brukt til registreringsformål. Navn på alle søkere kan bli offentliggjort selv om søker har bedt om ikke å bli ført opp på den offisielle søkerlista, jf. Offentleglova § 25. Kopi av attester og vitnemål må vedlegges søknaden, og originaler fremlegges ved intervju.

Dersom du har spørsmål eller er nysgjerrig på rollen, er du velkommen til å kontakte Capus ved partner/rådgiver Johannes Westersø tlf. 95 17 91 69 eller rådgiver Jenny Conradi tlf. 90 83 30 14. Vi setter gjerne opp en prat på video, eller tar en kaffeprat med deg.
 

Om arbeidsgiveren

Nasjonalbiblioteket er en av landets største og viktigste kulturinstitusjoner, og en av de fremste kildene til kunnskap om Norge og norske forhold. Med forankring i pliktavleveringsloven samler og bevarer vi det som er publisert i Norge innenfor alle medietyper, som bøker, tidsskrifter, aviser, musikk, film, foto, i kringkasting og på nett. I kraft av samlingen og ved å gjøre den tilgjengelig via digitale tjenester, danner Nasjonalbiblioteket grunnlag for dokumentasjon, forskning og læring, og bidrar til å skape identitet og tilhørighet.

Nasjonalbiblioteket skal bidra til å videreutvikle norske bibliotek som aktive og aktuelle samfunnsinstitusjoner, og har som mål å være et av Europas mest spennende og moderne nasjonalbibliotek.

Vi har 620 ansatte i Oslo og Mo i Rana, og et budsjett på 680 millioner kroner.

Våre konsulenter

Jenny Conradi

Rådgiver Research & Analyse

Johannes Westersø

Partner