Vil du lede teknologiutviklingen i et av Norges fremste forlag? Bli ny teknologisjef i forlagshuset Aschehoug!

Vil du lede teknologiutviklingen i et av Norges fremste forlag? Bli ny teknologisjef i forlagshuset Aschehoug!
Søknadsfristen på stillingen er dessverre utløpt og det er derfor ikke lenger mulig å søke. Ta gjerne en titt på våre andre ledige stillinger eller kontakt oss på adm@capus.no.

Nøkkelinformasjon

Stillingstittel:
Teknologisjef
Arbeidsgiver:
H ASCHEHOUG & CO W NYGAARD AS
Sted:
OSLO
Søknadsfrist:
Utløpt

Kontakt konsulent

Maria Caroline Skrede

Rådgiver Research og Analyse
Aschehoug er et av Norges største og eldste forlagshus. Aschehoug gir lesere, lærere og elever litterære opplevelser og kunnskap gjennom bøker og digitale læremidler. Vi opplyser, utfordrer og underholder, enten du liker å lese, lytte eller utforske digitalt. Vårt univers favner bredt og er i stor utvikling – spesielt på digitale flater.

Du får ansvar for teknologien og arkitekturen som muliggjør alle våre digitale produkter, som Aschehoug Univers for grunnskolen, Modus for videregående skole, Kunne for universitet og høyskole, Idunn for forskningspublisering og Juridika for jurister. Du vil også bidra i utviklingen av Fabel, som er en av Norges største lydboktjenester.

Våre digitale løsninger støtter elever og studenter på veien til å bli kunnskapsrike og reflekterte samfunnsborgere. Våre produkter gjør hverdagen enklere og kunnskapen mer tilgjengelig for forskere og jurister. Med 150 års forlagserfaring i kombinasjon med den nyeste teknologien, utvikler vi tjenester av høy kvalitet og nytteverdi.

Om rollen:
Som teknologisjef i Aschehoug har du en avgjørende rolle i å forme og videreutvikle vår digitale portefølje av produkter. Du vil være en viktig sparringspartner for våre tech leads, forlagets utviklingssjef og våre utviklerteam. Du vil ha et særskilt ansvar for overordnede arkitekturbeslutninger på tvers av de ulike produktplattformene.

Du vil være ansvarlig for teknologiske veivalg for hele Aschehougs digitale produktutvikling, og lede et fremtidsrettet utviklingsmiljø, som er sentralt i selskapets strategi for vekst og utvikling.

Konsernledelsen og ledergruppene i virksomhetsområdene Utdanning og Litteratur vil se til deg for teknologi- og arkitekturvalg. Du er opptatt av kultur- og kompetansebygging, og du ønsker å være tett på teknologiutviklingen og tett på medarbeiderne. Du trives i et miljø hvor utviklerne sitter i tverrfaglige, autonome produktteam og jobber etter smidig metodikk.

Stillingen rapporterer til direktør for Aschehoug utdanning og inngår i Aschehoug utdannings ledergruppe.

Sentrale arbeidsoppgaver:
 • Overordnet ansvar for arkitektur og sikkerhet på tvers av Aschehoug utdanning
 • Ledelse av teknologiavdelingen og sørge for kontinuerlig utvikling og beste praksis for produktteamene
 • Faglig ansvar for utviklere, back end-kjernesystemer, fellestjenester, tech leads, devops og analytics
 • Fremme effektiv skalering av egenutviklet og lisensiert teknologi, på tvers av digitale produktplattformer og virksomhetsområder
 • Utvikle og vedlikeholde en fremtidsrettet arkitektur tilpasset våre arbeidsmetoder
 • Løpende vurdere system- og driftsarkitektur for Aschehougs digitale produktportefølje og gjøre optimaliserende tilpasninger der det avdekkes muligheter
 • Budsjett-, personal- og resultatansvar for teknologienheten
   
Vi tror du:
 • Har høyere utdanning innen teknologi/digitalisering. Særlig relevant erfaring kan kompensere for manglende formell utdanning
 • Har hatt lederansvar innen system- og driftsarkitektur for digitale tjenester, fortrinnsvis på AWS
 • Har erfaring med å lede produktutviklingsprosesser og styre tverrfaglige team gjennom planlegging, design og implementering av innovative teknologiprodukter
 • Kan vise til sterk forståelse for samspillet mellom organisasjon, forretningsprosesser, systemer og teknologi
 • Kombinerer teknisk og forretningsmessig forståelse, og evner å oversette forretningsmessige utfordringer og behov til tekniske løsninger
 • Har sterke kommunikasjonsferdigheter og evnen til å engasjere og motivere både utviklere og ledergruppen
   
Vi tilbyr:
Vi tilbyr et moderne teknologimiljø. I vårt AWS-miljø har utviklerne tilgang til en rask, stabil, modulær, og testbar skyplattform. Plattformen sørger også for horisontal skalering i takt med bruksmønsteret vårt, som blant annet innebærer håndtering av titusenvis av innlogginger i en kort tidsperiode ved skolestart på morgenen, samt varierende perioder med svært høy trafikk i forbindelse med f.eks. eksamensperioder. Frontendapplikasjonene våre utvikles nesten utelukkende i Vue 3 med TypeScript. De fleste som SPA'er, men også noen som migrerer til SSR. Vi er stolte av å ha det som trolig er Norges største Vue-miljø. Applikasjonene dekker alle våre forretningsområder, og er universelt utformet. Vårt dyktige backendteam består av Java/Kotlin-utviklere som leverer felleskomponenter til bruk til og på tvers av disse applikasjonene.

Vi tilbyr konkurransedyktig lønn og betingelser, et godt arbeidsmiljø, god tilgang på litteratur, sommer- og fleksitid, hyggelig kantine og firmahytte. Vi holder til på Sehesteds plass i sentrum av Oslo.
 

Om arbeidsgiveren

Aschehoug er et av Norges største og eldste forlagshus med en betydelig posisjon innen litteratur for allmennmarkedet og tilsvarende innen utdanningsforleggeriet, fra grunnskolen og hele veien til universitet og høyskole.

Aschehoug forlag gir lesere, lærere og elever litterære opplevelser og kunnskap gjennom bøker og digitale læremidler. Vi opplyser, utfordrer og underholder, enten du liker å lese, lytte eller utforske digitalt.
Aschehoug bringer frem og bygger forfatterskap av høy kvalitet. Vi utgir et bredt spekter av bøker til lesere i alle aldre og utforsker nye formater for at flere skal få gode leseopplevelser.

Aschehoug består av Aschehoug litteratur og Aschehoug utdanning. Aschehoug utdanning inkluderer Aschehoug skole, Universitetsforlaget, Juridika og Scandinavian University Press.

Forlaget Oktober inngår i forlagskonsernet, som også eier deler av Norli, Fabel og De norske Bokklubbene.

Vi holder til i flotte kontorer på Sehesteds plass, sentralt i Oslo. Aschehoug ble grunnlagt i 1872 og feiret nylig 150 år.

Våre konsulenter

Jonas Rambæk

Partner

Maria Caroline Skrede

Rådgiver Research og Analyse