Er du vår nye, strategiske virksomhetsarkitekt?

Er du vår nye, strategiske virksomhetsarkitekt?
Søknadsfristen på stillingen er dessverre utløpt og det er derfor ikke lenger mulig å søke. Ta gjerne en titt på våre andre ledige stillinger eller kontakt oss på adm@capus.no.

Nøkkelinformasjon

Stillingstittel:
Seniorrådgiver virksomhetsarkitektur
Arbeidsgiver:
Forsvarsbygg
Sted:
Oslo
Søknadsfrist:
Utløpt

Kontakt konsulent

Christoffer Røstad

Rådgiver

Maria Caroline Skrede

Rådgiver Research og Analyse

Forsvarsbygg skal opprettholde sin posisjon som den beste totalleverandøren av eiendom, bygg og anlegg til Forsvarssektoren i fred, krise og krig. For å få til dette ønsker vi en strategisk sterk virksomhetsarkitekt, som sammen med Forsvarsbyggs strategiske stab og toppledergruppe skal bidra til å utvikle organisasjonen.

Som virksomhetsarkitekt vil du være ansvarlig for å utvikle strategi for virksomhetsarkitektur som understøtter virksomhetens øvrige strategier og være en pådriver for implementering av denne. Du vil bidra til at virksomhetens leveranser, prosesser og styringsmodell er knyttet sammen med IT-strategien og dokumenteres og utvikles på kort og på lang sikt.

Arbeidssted vil være Oslo, Harstad, Hamar, Bergen, Trondheim eller Stavanger. Stillingen er organisert i Forsvarsbyggs strategiske stab, og rapporterer til Fagdirektør Strategi og digitalisering.

Les mer om Forsvarsbygg på www.forsvarsbygg.no.
 

Arbeidsoppgaver

 • Strategisk ansvar for virksomhetsarkitekturen i Forsvarsbygg
 • Bidra til å sikre en oppdatert, tilgjengelig og relevant virksomhetsarkitektur
 • Etablere målbilde for virksomhetsarkitektur
 • Delta i utviklingen av virksomhetens IT-strategi basert på Forsvarsbyggs digitale veikart, behov og prioriteringer
 • Være rådgiver i arbeid med integrasjoner slik at data gjenbrukes effektivt
   

Hvem ser vi etter?

For å lykkes i denne rollen må du være analytisk og ha evnen til å tenke helhetlig og strategisk. Du bør ha interesse for politikk og offentlig virksomhet, være nysgjerrig på å forbedre organisasjonen og ønske å kontinuerlig utvikle eget fagområde.

Videre er det viktig at du har gode relasjonelle ferdigheter, har driv og engasjement, i tillegg til å kommunisere godt både muntlig og skriftlig. Det er en fordel om du har interesse for trender og utvikling innen teknologi/digitalisering.
 

Kvalifikasjoner

Du må ha:

 • Relevant høyere utdanning, minimum på bachelornivå. Gjerne innen fag som IT, økonomi eller ingeniørfag
 • Minimum 3 års erfaring innen IT- system- og/eller virksomhetsarkitektur
 • God teknologi- og forretningsforståelse
 • Erfaring og forståelse av smidige metoder
 • Sterkt strategisk perspektiv på teknologi og arkitektur
 • Du må kunne sikkerhetsklareres til nivå Hemmelig / NATO Secret


Det er også ønskelig at du har:

 • Erfaring og gjerne sertifisering innen TOGAF, ITIL og andre relevante metoder og verktøy
 • Erfaring med å lede prosesser og arkitekturarbeid
 • Erfaring med bruk av teknologi for å skape forretningsverdi
 • Erfaring med systematisk forbedringsarbeid som for eksempel Lean

Hvorfor jobbe hos oss?

I Forsvarsbygg vil du få en spennende og variert arbeidshverdag med et meningsfullt samfunnsoppdrag hvor du vil bidra til å bygge forsvarsevne hver dag.

Vi satser på medarbeiderne våre, vi tilbyr kursing, etter- og videreutdanning og har etablert vår egen prosjektlederutdanning. Vi har en familievennlig og fleksibel personalpolitikk med gode arbeidstidsordninger. Du vil også få tilgang til treningsrom og bedriftsidrettslag med varierte aktiviteter. Som ansatt hos oss får du medlemskap i Statens pensjonskasse som er en av landets beste pensjonsordninger med gunstig boliglån og gode forsikringsordninger.


Andre opplysninger

Stillingen lønnes som seniorrådgiver (kode 1364) fra 790 100,- til 994 200,- (lønnstrinn 78 - 86). Vi ber om at du laster opp vitnemål og karakterutskrifter i søknaden din. Offentlig søkerliste utarbeides etter søknadsfristens utløp. Dersom du ønsker å reservere deg fra oppføring på offentlig søkerliste må dette begrunnes. Du vil bli varslet om reservasjon ikke tas til følge.

Om arbeidsgiveren

Forsvarsbygg er et statlig forvaltningsorgan underlagt Forsvarsdepartementet. Vi utvikler, bygger, drifter og avhender eiendom for forsvarssektoren. I tillegg tilbyr vi ekspertkompetanse til andre deler av offentlig sektor innenfor sikring av bygg, kulturminnevern og avhending. Eiendomsporteføljen vi forvalter inneholder mange av de mest særegne og krevende bygg i landet: fra de 15 festningene som er tilgjengelige for allmenheten, til militærleirer, skyte- og øvingsfelt og flystasjoner for Forsvaret. Vi har hovedkontor i Oslo med lokasjoner over hele landet, deriblant Hamar, Harstad, Bergen, Stavanger, Bardufoss og Trondheim.

Vi mener at inkludering og mangfold er en styrke. Vi ønsker medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver for å bidra til enda bedre oppgaveløsning. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det. Aktuell tilrettelegging kan for eksempel være tekniske hjelpemidler, tilpasning av møbler eller endring av rutiner og arbeidsoppgaver.

Våre konsulenter

Christoffer Røstad

Rådgiver

Maria Caroline Skrede

Rådgiver Research og Analyse