Vil du bygge opp en ny funksjon i Lyse-konsernet? Vi søker leder IT og digitalisering for vår fibervirksomhet!

Vil du bygge opp en ny funksjon i Lyse-konsernet? Vi søker leder IT og digitalisering for vår fibervirksomhet!
Det er dessverre ikke mulig å søke på stillingen lenger da vi har funnet rett kandidat. Ta gjerne en titt på våre andre ledige stillinger eller kontakt oss på adm@capus.no.

Nøkkelinformasjon

Stillingstittel:
Leder IT og digitalisering
Arbeidsgiver:
LYSE FIBERINVEST AS
Sted:
Drammen
Søknadsfrist:
Løst

Kontakt konsulent

Maria Caroline Skrede

Rådgiver Research og Analyse

Lyse er blant de ledende på fiberbasert bredbånd i Norge og den tredje største leverandøren av mobiltjenester i landet. Fremover skal vi styrke vår operasjon på tvers av våre fibervirksomheter; Viken Fiber AS, Lyse Fiber AS og Signal Bredbånd AS.  

Fiberselskapene har fortsatt ambisiøse vekstplaner, samtidig som effektiv og skalerbar drift og forvaltning av fibernettene blir stadig viktigere. I takt med samfunnets økende avhengighet til ekom og kommunikasjonsinfrastruktur må vi også imøtekomme stadig økte krav til robusthet og sikkerhet. Digitalisering av våre forretningsprosesser er derfor en viktig del av vårt strategiske målbilde. 

Til en nyopprettet stilling søker vi nå en utviklingsorientert leder som skal bygge opp funksjonen IT og digitalisering i Lyse Fiberinvest AS. Den nye funksjonen får ansvaret for å digitalisere og skape IT-støtte for forretningsprosesser relatert til utbygging, drift og forvaltning av fibernett. Funksjonen IT og digitalisering skal lede utviklingen av nødvendig systemstøtte for å realisere vårt langsiktige målbilde, og får i tillegg overordnet ansvar for IT-sikkerhet i fiberselskapene.  

Stillingen forutsetter tett samarbeid med kompetansemiljøene i fibervirksomhetene, og i samspill med relevante miljøer i Altibox, Ice og Lyse-konsernet for øvrig.  

Som leder IT og digitalisering vil du rapportere til administrerende direktør i selskapet, samt delta i relevante leder-/og fagfora internt i Lyse som er viktige for å kunne bidra til gode helhetlige verdikjeder og kundeopplevelser.  

Arbeidsoppgaver: 
 

  • Etablere og forvalte målbilde og gjennomføringsplan for digitalisering  
  • Identifisere og ta frem muligheter for prosessoptimalisering, standardisering og digitalisering basert på forretningsbehovene  
  • Ansvarlig for tiltaksplaner, prioritering og ledelse av arbeidet med digitalisering av forretningsprosesser på tvers av fiberselskapene  
  • Lede IT og digitalisering som skal fungere som en fellesfunksjon på tvers av Viken Fiber, Lyse Fiber og Signal Bredbånd. Personalansvar for ansatte i egen avdeling  
  • Budsjett- og resultatansvar, samt ansvar for felles KPI-er på tvers av fibervirksomhetene  
  • Samarbeid med kompetansemiljøer i fiberselskapene, Altibox, Ice og Lyse-konsernet for øvrig  
  • Kravstiller og koordinator mot konsernfelles støttesystemer  
     

Kvalifikasjoner: 
 

  • Relevant bachelor-/mastergrad innen teknologi/digitalisering/ledelse  
  • Sterk forståelse for samspillet mellom organisasjon, forretningsprosesser, systemer og teknologi 
  • God arkitektur- og forretningsforståelse, evner å oversette forretningsmessige utfordringer og behov til tekniske løsninger  
  • Erfaring med prosess- og systemutvikling for å nå forretningsmessige behov  
  • Erfaring med Stakeholder Management 
     

Vi ser etter deg som: 
 

  • Er proaktiv, har sterk gjennomføringsevne og evner å operasjonalisere definerte mål 
  • Trives med å jobbe i tverrfaglige miljøer, ser sammenhenger og er løsningsorientert 
  • Er dyktig til å kommunisere og klarer å få med seg andre i organisasjonen 
  • Motiveres av felles suksess og er opptatt av å utvikle og motivere kollegaer i teamet  
     

Vi tilbyr: 

Vi tilbyr konkurransedyktige betingelser, markedsledende pensjonsordninger, gode forsikringer, fleksibel arbeidstid og forståelse for viktighet av god balanse mellom arbeid og fritid. I Lyse blir du en del av et dyktig, ambisiøst og uformelt miljø med stor takhøyde, hvor du kan utvikle deg faglig og personlig.  

Vi mener Lyse-konsernet er arbeidsplassen for deg som verdsetter et sterkt tverrfaglig miljø, gode kollegaer, faglig utvikling og ja, til med litt spenning! Lyse er en del av folks hverdag. Hos oss vil du få muligheten til å jobbe hos en miljøorientert og sentral samfunnsbygger med store ambisjoner.  
 

Arbeidssted: 

Fortrinnsvis Drammen. Det er mulig å arbeide fra en av våre andre kontorlokasjoner ved behov. Virksomheten er spredd over store geografiske avstander og en del reisevirksomhet må påregnes, særlig i oppstartsfasen. 

Om arbeidsgiveren

Lyse Fiberinvest AS er et holdingselskap for Lyses fiberinvesteringer. Selskapet eier og forvalter konsernets eierandeler i fiberselskaper over hele Norge. De tre største selskapene i Lyse Fiberinvest er Viken Fiber (eierandel 65%), Lyse Fiber (100%) og Signal Bredbånd (100%). Lyse Fiberinvest skal drive prosesser for å sikre effektiv utbygging, forvaltning og drift av fibernett fremover, samt ta en aktiv rolle i konsolideringsprosesser.

Våre konsulenter

Jonas Rambæk

Partner

Maria Caroline Skrede

Rådgiver Research og Analyse