Ledende rolle som IKT-Sjefsarkitekt hos Bane NOR

Ledende rolle som IKT-Sjefsarkitekt hos Bane NOR
Søknadsfristen på stillingen er dessverre utløpt og det er derfor ikke lenger mulig å søke. Ta gjerne en titt på våre andre ledige stillinger eller kontakt oss på adm@capus.no.

Nøkkelinformasjon

Stillingstittel:
IKT sjefsarkitekt
Arbeidsgiver:
Bane NOR SF
Sted:
OSLO
Søknadsfrist:
Utløpt

Kontakt konsulent

Arne H. Underdal-Loktu

Partner

Kine Møllerop

Rådgiver Research & Analyse

Karina Dørheim

Research Analyst

Bane NOR har i dag en IKT-enhet organisert i Divisjon Drift og Teknologi. De siste årene har Bane NOR modernisert IT-enheten og blant annet etablert en funksjon for arkitekturstyring. Denne er organisert i arkitekturdomener og kompetanseområder som i dag dekkes av IT-arkitekter i en blanding av ansatte og innleide ressurser. 
 

I rollen som IKT Sjefsarkitekt vil du lede utviklings- og moderniseringsarbeidet av Bane NOR sitt IT-landskap de kommende årene. I tillegg vil du få muligheten til å spille en sentral rolle i vår strategiske tilnærming til IKT-arkitektur. Dette innebærer aktiv deltakelse i utviklingen av strategiske retningslinjer og forvaltning av IKT-prinsipper som er avgjørende for våre teknologiske løsninger.  
 

Som IKT Sjefsarkitekt vil du være ansvarlig for å lede selskapets arkitekturråd, samt ha overordnet ansvar for å lede og utvikle fagnettverket vårt, og på denne måten bidra til kunnskapsdeling og kompetanseheving innenfor arkitekturfeltet. Du vil også være ansvarlig for å utvikle og vedlikeholde arkitektur-målbilder, inkludert helhetlig IKT målarkitektur. Vi tror du evner å utforme langsiktige teknologiske mål og se hvordan de passer inn i vår overordnede strategi. 
 

Du vil også få ansvaret for videreutvikling av støtteverktøy for arkitekturdokumentasjon, som er avgjørende for å sikre klar kommunikasjon og sporbarhet i våre teknologiske løsninger. Du vil få muligheten til å fungere som en nøkkelperson i vår teknologiske fremtid, og skape robuste, bærekraftige løsninger i samsvar med vår overordnede visjon.  
 

Vi ser etter deg som raskt evner å sette deg inn i nye oppgaver i en virksomhet med komplekse problemstillinger. Du bør kunne motivere og inspirere folkene rundt deg, samtidig som du er god på prioritering. Det er avgjørende at du har god rolleforståelse, samt gode samarbeids -og kommunikasjonsevner, slik at du kan utnytte tilgjengelige ressurser på en god måte. Som leder bør du kjenne deg igjen i begreper som selvstendig, initiativrik, samvittighetsfull og med stor grad av faglig integritet.  
 

Kandidaten kan jobbe fra kontoret i Oslo og Trondheim for denne stillingen. 
 

Hos oss får du 

  • En faglig utfordrende stilling hos en viktig samfunnsaktør
  • En synlig rolle med stor påvirkningskraft og mulighet til å bygge videre på en "ny" IKT-organisasjon
  • Konkurransedyktige betingelser på lønn og pensjonsordning
  • Vi har fleksible arbeidstider med sommer/vintertid
  • Betalt lunsjpause
  • Personalbillett med Go Ahead, SJ Nord og VY sine tog
  • Moderne forretningslokaler i nytt bygg nær Oslo S, eller på Marienborg i Trondheim 


Nødvendige formelle kvalifikasjoner 

  • Høyere utdanning fra universitet/høyskole (bachelor eller master) 
  • Erfaring med ledelse (faglig/fagnettverk og/eller i linjeorganisasjon) 
  • Lang erfaring med IT arkitekturarbeid, arkitektur-leveranser, og strategiutvikling/ledelse relevant for fagområdet 
  • Erfaring med arkitekturstandarder 
  • Erfaring med bygging av arkitektur-målbilder og målarkitektur, samt formidling og forankring av disse 
  • Erfaring med bruk av støtteverktøy for arkitekturdokumentasjon 
  • Gode skiftlige og muntlige norskferdigheter  

 

Dette kommer du til å gjøre 

  • Du er trygg på kommunikasjon og presentasjoner, muntlig og skriftlig 
  • Du trives med å arbeide i team 
  • Du er opptatt av kontinuerlig utvikling av helhetlige og fremtidsrettede løsninger som skaper verdi for kunder, mennesker og samfunn 
  • Du er nysgjerrig, tilegner deg ny kunnskap raskt og trives med å dele den med resten av teamet 
  • Du er opptatt av kvalitet i leveranser og jobber strukturert 
  • Du trives med arbeidsoppgaver som har høy faglig kompleksitet 
  • Du er kundeorientert og vet viktigheten av å bygge gode kunderelasjoner 
  • Du er en man liker å jobbe med fordi du deler kunnskap, erfaringer og informasjon 

 

Vi legger vekt på lojalitet til Bane NORs etiske retningslinjer og våre verdier som er åpen, respektfull, engasjert og nytenkende. Vi mener at inkludering og mangfold er en styrke. Vi ønsker oss medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver for å bidra til enda bedre oppgaveløsning. Det er viktig for oss at våre medarbeidere identifiserer seg med våre verdier som er åpen, respektfull, engasjert og nytenkende. 
 

Har du spørsmål knyttet til stillingen er du velkommen til å kontakte Partner i Capus, Arne H. Underdal-Loktu på tlf: 91 13 14 14 / e-post: arne.loktu@capus.no eller Rådgiver Kine Møllerop på tlf: 94 52 47 65 / e-post: kine.mollerop@capus.no 

Om arbeidsgiveren

Bane NOR har ansvaret for jernbaneinfrastrukturen i Norge. Vi realiserer samfunnets ønske om jernbanevekst og bidrar til et bærekraftig samfunn. Vi er et statsforetak med hovedkontor i Oslo og over 3000 ansatte i hele landet. I Bane NOR jobber vi for å forbedre og modernisere jernbanen, så flere kan reise effektivt og trygt med tog. Søk jobb hos oss og bli med på den viktige og historiske satsningen.

Våre konsulenter

Arne H. Underdal-Loktu

Partner

Kine Møllerop
Rådgiver Research & Analyse

Karina Dørheim

Research Analyst