Vil du lede arbeidet med å sikre rettssikkerhet i skattesaker?

Vil du lede arbeidet med å sikre rettssikkerhet i skattesaker?
Søknadsfristen på stillingen er dessverre utløpt og det er derfor ikke lenger mulig å søke. Ta gjerne en titt på våre andre ledige stillinger eller kontakt oss på adm@capus.no.

Nøkkelinformasjon

Stillingstittel:
Direktør Sekretariatet for Skatteklagenemda
Arbeidsgiver:
Skatteetaten
Sted:
Stavanger
Søknadsfrist:
Utløpt

Kontakt konsulent

Kristine Sandstå

Partner

Øystein Schønberg-Grevbo

Direktør Virksomhetsstyring
Som direktør for sekretariatet for Skatteklagenemnda vil du ha ansvaret for at klageordningen i skattesaker i Norge ivaretas, og gjennom det bidra til å ivareta rettsikkerheten for folk og næringsliv, og påvirke rettsutviklingen.

Hva går jobben ut på?

Sekretariat for Skatteklagenemda er et godt og sterkt fagmiljø. Som øverste leder har du ansvaret for god styring og effektiv drift av sekretariatet, samtidig som du ivaretar forsvarlig og uavhengig saksbehandling. Du vil ha ansvar for strategisk utvikling og ivaretakelsen av en god og effektiv saksavvikling og produksjon.

Dette innebærer at du får ansvar for å:

  • videreutvikle og samle sekretariatet om felles mål og utfordringer
  • sikre høy profesjonalitet og forsvarlig drift av sekretariatet gjennom effektiv og målbar produksjon
  • ivareta overordnet dialog med styringsmiljø i Skatteetaten 
  • legge til rette for god måloppnåelse gjennom god styring og tett resultatoppfølging
  • videreutvikle god samhandling og rolleforståelse mellom sekretariatet, nemnd og flere divisjoner og fagmiljøer i Skatteetaten
  • sikre kontinuitet, hensiktsmessig kvalitet og utvikling innenfor arbeidsoppgaver som løses av sekretariatet
  • legge til rette for en organisasjonsutvikling med fokus på kultur, kompetansedeling, tydelige strukturer og arbeidsprosesser sikre et trygt, godt og inspirerende arbeidsmiljø for de ansatte

Hvilken kompetanse er viktig i denne rollen?

Du har mastergrad. Du må ha relevant ledererfaring fra en virksomhet som balanserer hensyn mellom tilstrekkelig kvalitet og effektiv produksjon, gjerne i offentlig forvaltning.

Hva ser vi etter hos deg?

Du må være trygg i lederrollen og ha et samlende og tydelig lederskap. Gjennomføringsevne og styringskraft er sentralt for å lykkes. Du setter tydelige resultatmål, og motiverer og engasjerer de du har rundt deg. Rollen krever at du har høy integritet og at du skaper tillit både internt og hos eksterne samarbeidspartnere. Det er viktig at du er en god relasjonsbygger, og har meget gode kommunikasjonsevner, både muntlig og skriftlig.

Vil du vite mer om sekretariatet for Skatteklagenemnda?

Skatteklagenemnda er landsdekkende og skal behandle klager på skatt og merverdiavgift. Det er lovfestet at Skatteklagenemnda og Skatteklagenemndas sekretariat ikke skal kunne instrueres i faglige spørsmål. Dette innebærer at overordnet myndighet ikke kan instruere om utfallet av enkeltsaker eller sakstyper. Skattedirektoratet kan sette rammer for saksbehandlingen uten at den faglige selvstendigheten til Skatteklagenemnda og sekretariatet stenger for dette, ved bl.a. å stille krav til måloppnåelse, organisering av arbeidet og tids- og ressursbruk på ulike sakstyper.

Sekretariatet forbereder sakene for Skatteklagenemnda. Sekretariatet er organisert i tre seksjoner, og består av om lag 60 medarbeidere. Sekretariatet er lokalisert i Stavanger og ligger administrativt under Skattedirektoratet. Direktøren rapporterer til direktør for virksomhetsstyring i Skattedirektoratet.

For mer informasjon, ta gjerne fortrolig og uforpliktende kontakt med direktør for virksomhetsstyring Øystein Schønberg-Grevbo på tlf 996 21 646, eller våre konsulenter i Capus Kristine Sandstå på tlf 977 29 641 og Peder Lund på tlf 977 35 088.

Hvorfor skal du velge oss?

Høres det givende ut å jobbe et sted med et inspirerende samfunnsoppdrag? Vi kan friste med muligheten til å jobbe med samfunnsaktuelle saker i en nytenkende organisasjon som høster stor tillit i befolkningen. Du får jobbe tverrfaglig med kollegaer fra andre fagområder, og med store muligheter til å planlegge egen arbeidsdag.

Hos oss får du rammer som sikrer deg en fornuftig balanse mellom jobb og fritid. Medlemskap i Statens pensjonskasse, som blant annet har en av Norges beste pensjonsordninger, følger også med. Du blir ansatt som direktør (stillingskode 1062), med lønn etter avtale. 

Verdt å merke seg før du søker

Vi er mer opptatt av hva du kan, dine erfaringer og kompetanse enn hvor flink du er til å skrive en jobbsøknad. Derfor ber vi deg om å levere en god og beskrivende CV hvor du får frem hva du har gjort og oppnådd som gjør deg kvalifisert for stillingen du søker på. Du trenger altså ikke å skrive eller legge ved et søknadsbrev.

Vi er på jobb for alle og skal være et godt sted å jobbe for alle. Likeverd, likestilling og mangfold er en del av kulturen vår og vi har nulltoleranse for diskriminerende praksis og oppførsel. Har du hull i CV-en din, funksjonsnedsettelse eller innvandrerbakgrunn vil vi oppfordre deg til å krysse av for dette når du søker stillingen hos oss. Det gir deg mulighet for å få positiv særbehandling. Vi kaller alltid inn minst én kvalifisert kandidat fra hver av disse gruppene til intervju.

Når du søker jobb hos oss, vil navnet ditt stå på en offentlig søkerliste. Det er mulig å be om å bli unntatt denne søkerlisten. Da må du i så fall begrunne hvorfor du ønsker det, og vi tar deretter stilling til om vi kan innvilge ønsket ditt. Kan vi ikke det, hører du selvsagt fra oss.  

Velg en jobb der du får utfordret deg selv, ved å løse utfordringer for andre. Vi sikrer finansiering av velferdssamfunnet ved å sørge for at alle bidrar med det de skal. Vi gjør det på vegne av fellesskapet, fordi velferden er noe som kommer alle til gode. Tilliten folk har til oss er høy, og den jobber vi hver dag for å fortjene. Vi består av et direktorat, seks divisjoner som har landsdekkende ansvar, og viktigst av alt: litt over 7000 engasjerte ansatte som er stolte av arbeidsplassen sin. Vil du bli enda bedre kjent med oss og alt vi holder på med? Les mer på skatteetaten.no

Våre konsulenter

Peder Lund

Partner

Kristine Sandstå

Partner

Øystein Schønberg-Grevbo
Direktør Virksomhetsstyring