Sporveien søker fagansvarlig teknisk regelverk

Sporveien søker fagansvarlig teknisk regelverk
Det er dessverre ikke mulig å søke på stillingen lenger da vi har funnet rett kandidat. Ta gjerne en titt på våre andre ledige stillinger eller kontakt oss på adm@capus.no.

Nøkkelinformasjon

Stillingstittel:
Ansvarlig teknisk regelverk
Arbeidsgiver:
Sporveien AS
Sted:
OSLO
Søknadsfrist:
Løst

Kontakt konsulent

Erik Sletten

Teknisk sjef infrastruktur

Jan Rune Dimmen

Rådgiver Research og Analyse
I rollen som ansvarlig for teknisk regelverk vil du være en prosessdriver for at Sporveiens tekniske regelverk til enhver tid er oppdatert og sammenhengende. Hos oss får du muligheten til å jobbe inn mot alle fagområder som er kritiske for jernbaneinfrastrukturen, og se til at Sporveien følger både nasjonale og internasjonale standarder i sitt arbeid.
 
Du vil inngå i et team med spesialister innen jernbanefagene, og vil jobbe prosessorientert for å få med alle deler av organisasjonen ifm. endringer i de tekniske prinsippene våre.
 
Hva kan vi tilby deg
Sporveien er en samfunnsviktig arbeidsgiver med stor betydning for miljøet, bylivet og kollektivtrafikken. Vi ønsker å tilrettelegge for et grønnere samfunn, og jobber for å levere mest mulig kollektivtrafikk for pengene slik at flest mulig lar bilen stå, og heller reiser kollektivt. Videre kan vi tilby:
  • Et arbeidsmiljø preget av engasjerte og dyktige kollegaer og fagmiljøer, som legger vekt på trivsel, mangfold og humor
  • Gode muligheter for videreutvikling og kompetanseheving, og et stort internt jobbmarked
  • Konkurransedyktige lønns- og arbeidsvilkår
  • Trimrom, treningsstøtte og bedriftsidrettslag
  • I Sporveien har fast ansatte og familie mulighet for å få fribillett inntil sone 2 på Ruter sitt rutenett i Oslo og Akershus. Fribillettene fordelsbeskattes iht. regelverk for dette.

Som ansvarlig for teknisk regelverk vil du blant annet få jobbe med følgende arbeidsoppgaver
  • Gjennomgå og analysere relevant teknisk regelverk, standarder og forskrifter for t-bane- og trikke- infrastruktur
  • Utvikle og vedlikeholde teknisk regelverk og retningslinjer for infrastrukturen
  • Samarbeide tett med fagsjefer og fagpersoner for å sikre at tekniske regelverk alltid er i samsvar med gjeldende lover, forskrifter og standarder
  • Jobbe tverrfaglig og bidra med teknisk ekspertise i beslutningsprosesser
  • Fasilitere tekniske vurderinger og risikoanalyser knyttet til endringer i infrastrukturen
  • Fasilitere opplæring og veiledning til personell om tekniske standarder og retningslinjer

Ønskede kvalifikasjoner:
  • Stillingen krever utdannelse innen relevant fagområde på bachelornivå eller høyere. Lang og relevant erfaring kan kompensere for deler av utdanningskravet
  • God kunnskap om teknisk regelverk, standarder og forskrifter innenfor infrastrukturprosjekter, helst med erfaring fra metro eller jernbaneområdet
  • Erfaring med utarbeidelse av teknisk dokumentasjon og regelverk
  • God kjennskap til endringsprosess og risikostyring innenfor tekniske prosjekter
  • Forståelse for tekniske termer
  • God teknisk språkforståelse på norsk og engelsk

Personlige egenskaper
Vi tror du liker å ta ansvar for egen leveranse samtidig som du kan samarbeide godt med andre på tvers av fag. Du har god vurderingsevne, kan jobbe selvstendig og er flink til å planlegge arbeidshverdagen. Du ser muligheter, har en positiv innstilling og er løsningsorientert. Vi tror også du er analytisk, og motiveres av detaljene. For å lykkes i denne stillingen bør du trives i en hektisk tverrfaglig hverdag der kvalitet i leveransene er viktig.

Vi er stolte av vårt mangfold blant våre ansatte og ønsker søkere uavhengig av kulturell bakgrunn, kjønn og alder. Vi er underlagt offentlighetsloven. Dette innebærer at offentlige søkerlister vil bli utarbeidet (§ 25). Sporveien AS samarbeider med Semac som er en ekstern leverandør om bakgrunnssjekk av aktuelle kandidater. Bakgrunnssjekken utføres etter samtykke fra deg som søker og innebærer av vi verifiserer CV og annen søknadsdokumentasjon i forbindelse med ansettelsen.

Har du spørsmål til stillingen kan disse stilles til vår rekrutteringspartner Capus v/ Erling Lampe (991 60 110), Jan Rune Dimmen (994 09 622) eller teknisk sjef Sporveien, Erik Sletten (916 56 361).
 
Om oss:
Konsernet har 3300 ansatte, og i 2022 hadde selskapet en omsetning på 5 milliarder kroner. Sporveien eier, utvikler og forvalter infrastrukturen knyttet til T-bane og trikk - det vil si skinner, stasjoner, tuneller, baser, bygninger og signalanlegg. Konsernet har også et helhetlig ansvar for driften av kollektivtrafikken, inkludert vedlikehold og oppgraderinger av vogner, busser, skinner og annen infrastruktur.
Sporveien eier i tillegg datterselskapene Sporveien Vognmateriell, Sporveien Bussanlegg og Sporveien Media. Sporveien er 100 prosent eid av Oslo kommune.
 
Sporveien skal bidra aktivt til at Oslo har et fremtidsrettet, sikkert og miljøvennlig kollektivtilbud som ivaretar innbyggernes mobilitetsbehov. Vi skal bidra til å forvalte ressursene i kollektivsystemet slik at samfunnet får mest mulig kollektivtrafikk for pengene.
 
Hovedkontoret ligger på Tøyen i Oslo.
 
 

Om arbeidsgiveren

Sporveien er Norges største leverandør av kollektivtransport målt i antall reiser. I datterselskapene Sporveien Trikken, Sporveien T-banen og Unibuss ble det i 2022 gjennomført 217 millioner enkeltreiser.

Sporveiens avdeling for Infrastruktur og prosjekter har ansvaret for å vedlikeholde, bygge og forvalte konsernets eiendommer og infrastruktur for T-bane og trikk – herunder stasjoner, tunneler, bygninger og skinnegang. Enheten har 360 medarbeidere fordelt på lokasjonene Tøyen, Etterstad, Holtet og Majorstuen i Oslo. I løpet av 2022 både ferdigstilte og bidro enheten i flere av de store prosjektene som skal utvide kapasiteten i kollektivtrafikken i Oslo og Viken. Enheten har høy aktivitet og står overfor store og spennende oppgaver som skal gjøre kollektivtilbudet i hovedstadsområdet attraktivt for de reisende. Vedlikehold og drift av infrastrukturen skal opprettholdes samtidig som behovet for investeringer i ny og utbedret infrastruktur øker betydelig.

Våre konsulenter

Erling Lampe

Partner

Erik Sletten
Teknisk sjef infrastruktur

Jan Rune Dimmen

Rådgiver Research og Analyse