Vil du jobbe i et av landets største infrastrukturprosjekter? Sporveien søker signal-/automasjonsingeniør

Vil du jobbe i et av landets største infrastrukturprosjekter? Sporveien søker signal-/automasjonsingeniør
Det er dessverre ikke mulig å søke på stillingen lenger da vi har funnet rett kandidat. Ta gjerne en titt på våre andre ledige stillinger eller kontakt oss på adm@capus.no.

Nøkkelinformasjon

Stillingstittel:
Signal-/automasjonsingeniør
Arbeidsgiver:
Sporveien AS
Sted:
OSLO
Søknadsfrist:
Løst

Kontakt konsulent

Sondre Urbye Kjelsrud

Rådgiver

Svein Brembo

Seksjonsleder signal
Satsingen på kollektivtransporten i hovedstadsområdet vil være formidabel de neste tiårene. Vi skal bidra til at Oslo håndterer en betydelig befolkningsvekst og når målene om en mer miljøvennlig by. Innføring av CBTC (Communications-Based Train Control) er et av de større landbaserte infrastrukturprosjektene i Norge og byr på store og komplekse utfordringer i et miljø med mange fagdisipliner. Prosjektet har ansvar for implementering av et komplett nytt signalsystem med CBTC-teknologi for hele T-banen, inklusive Fornebubanen. Det nye systemet legger til rette for å kjøre flere tog, med økt punktlighet og bedre flyt.

Stillingen som signal-/automasjonsingeniør ligger i Infrastrukturenheten sin tekniske avdeling, seksjon for signal, og skal starte i prosjektet «Nytt signalsystem CBTC». Du vil bidra til den tekniske oppfølgingen av signal-leverandøren med fokus på trafikkstyringssystemet, oppfølging og tett samarbeid med prosjektets øvrige fagdisipliner, interessenter/premissgivere og operatøren. Prosjektet består av ca. 50 medarbeidere, og holder til i våre kontorlokaler på Storo, i umiddelbar nærhet til T-banestasjonen.

Ta en titt på denne lenken for å lære mer om CBTC-prosjektet: 
www.sporveien.com/inter/prosjekter/prosjekt?p_document_id=2797922
Virker dette interessant? Se mer om hva vi kan tilby! 

Hvorfor jobbe hos oss?
Sporveien er en samfunnsviktig arbeidsgiver med stor betydning for miljøet, bylivet og kollektivtrafikken. Vi ønsker å tilrettelegge for et grønnere samfunn, og jobber for å levere mest mulig kollektivtrafikk for pengene slik at flest mulig lar bilen stå, og heller reiser kollektivt. Som ansatt hos oss kan vi tilby:
  • Et arbeidsmiljø preget av engasjerte og dyktige kollegaer og fagmiljøer, som legger vekt på trivsel, mangfold og humor 
  • Videreutvikling og kompetanseheving for våre ansatte er en prioritet. I tillegg har vi et stort internt jobbmarked som gir mange spennende karrieremuligheter  
  • Konkurransedyktige lønns- og arbeidsvilkår 
  • Trimrom, treningsstøtte og bedriftsidrettslag
  • I Sporveien har fast ansatte og familie mulighet for å få fribillett inntil sone 2 på Ruter sitt rutenett i Oslo og Akershus. Fribillettene fordelsbeskattes iht. regelverk for dette 
Som signalingeniør hos oss vil du blant annet få jobbe med følgende arbeidsoppgaver:  
  • Følge opp leveranser fra signalsystem-leverandøren (Siemens Mobility). Det vil være et særlig fokus mot ATS (Automatic Train Supervision) som benyttes til trafikkstyring av hele T-banenettet i Oslo.
  • På sikt vil du få muligheten til å overta delsystemansvaret for ATS
  • Være en del av Train Operations teamet, som teknisk ressurs; Train Operations arbeider tett på brukerne (trafikkledere og førere) med hensyn på å ta frem funksjonaliteten som er kontraktsfestet med leverandøren
  • Følge opp linjeorganisasjonen for å sikre god integrasjon og sikre at gitte premisser og regelverk overholdes
  • Delta i risikoanalyser og testaktiviteter
Ønskede kvalifikasjoner: 
  • Høyere ingeniørfaglig utdanning som elektro, automasjon, kybernetikk eller elektronikk. Relevant erfaring kan kompensere for utdanningskrav
  • Vi tror den rette kandidatene har 5 år+ erfaring med tilsvarende prosjekter hos enten byggherre eller leverandør. Erfaring fra kontroll- og sikkerhetssystemer er også relevant (offshore og prosessindustri på land)
  • God systemforståelse for industrielle automasjons- og/eller signalsystemer
  • Kunnskap om RAMS-standardene
  • Erfaring fra flere prosjektfaser i større prosjekter 
  • Erfaring fra fjernstyring av automasjons-/ signalanlegg
  • God muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk og engelsk  
Personlige egenskaper:
  • Du ser muligheter, har en positiv innstilling og er resultatorientert
  • For å lykkes i denne stillingen kreves det at du er nøyaktig og kvalitetsbevisst
  • Du trives i en hektisk tverrfaglig hverdag
  • Du må evne å fatte beslutninger og jobbe selvstendig i det daglige arbeidet 
  • Det er viktig at du kan bygge gode relasjoner til interne og eksterne samarbeidspartnere
Vi er stolte av vårt mangfold blant våre ansatte og ønsker søkere uavhengig av kulturell bakgrunn, kjønn og alder. Vi er underlagt offentlighetsloven. Dette innebærer at offentlige søkerlister vil bli utarbeidet (§ 25). Sporveien AS samarbeider med Semac som er en ekstern leverandør om bakgrunnssjekk av aktuelle kandidater. Bakgrunnssjekken utføres etter samtykke fra deg som søker og innebærer av vi verifiserer CV og annen søknadsdokumentasjon i forbindelse med ansettelsen.

Har du spørsmål til stillingen kan disse stilles til vår rekrutteringspartner Capus v/ Sondre U. Kjelsrud (986 52 622) eller seksjonsleder signal, Svein Brembo (917 16 792).

Om oss:
Konsernet har 3300 ansatte, og i 2022 hadde selskapet en omsetning på 5 milliarder kroner. Sporveien eier, utvikler og forvalter infrastrukturen knyttet til T-bane og trikk - det vil si skinner, stasjoner, tuneller, baser, bygninger og signalanlegg. Konsernet har også et helhetlig ansvar for driften av kollektivtrafikken, inkludert vedlikehold og oppgraderinger av vogner, busser, skinner og annen infrastruktur.
Sporveien eier i tillegg datterselskapene Sporveien Vognmateriell, Sporveien Bussanlegg og Sporveien Media. Sporveien er 100 prosent eid av Oslo kommune.
 
Sporveien skal bidra aktivt til at Oslo har et fremtidsrettet, sikkert og miljøvennlig kollektivtilbud som ivaretar innbyggernes mobilitetsbehov. Vi skal bidra til å forvalte ressursene i kollektivsystemet slik at samfunnet får mest mulig kollektivtrafikk for pengene.
 
Hovedkontoret ligger på Tøyen i Oslo.  
 

Om arbeidsgiveren

Sporveien er Norges største leverandør av kollektivtransport målt i antall reiser. I datterselskapene Sporveien Trikken, Sporveien T-banen og Unibuss ble det i 2022 gjennomført 217 millioner enkeltreiser.

Infrastruktur og prosjekter har ansvaret for å vedlikeholde, bygge og forvalte konsernets eiendommer og infrastruktur for T-bane og trikk – herunder stasjoner, tuneller, bygninger og skinnegang. Enheten har 360 medarbeidere fordelt på lokasjonene Tøyen, Etterstad, Holtet og Majorstuen i Oslo. I løpet av 2022 både ferdigstilte og bidro enheten i flere av de store prosjektene som skal utvide kapasiteten i kollektivtrafikken i Oslo og Viken. Enheten har høy aktivitet og står overfor store og spennende oppgaver som skal gjøre kollektivtilbudet i hovedstadsområdet attraktivt for de reisende. Vedlikehold og drift av infrastrukturen skal opprettholdes samtidig som behovet for investeringer i ny og utbedret infrastruktur øker betydelig.

Våre konsulenter

Sondre Urbye Kjelsrud

Rådgiver

Svein Brembo
Seksjonsleder signal