Direktør for samfunn

Direktør for samfunn
Søknadsfristen på stillingen er dessverre utløpt og det er derfor ikke lenger mulig å søke. Ta gjerne en titt på våre andre ledige stillinger eller kontakt oss på adm@capus.no.

Nøkkelinformasjon

Stillingstittel:
Direktør
Arbeidsgiver:
DRAMMEN KOMMUNE
Sted:
DRAMMEN
Søknadsfrist:
Utløpt

Kontakt konsulent

Direktør for samfunn 

Nær – inkluderende – nytenkende 

Er du den rette til å hjelpe Drammen kommune med å løse morgendagens utfordringer? Vi står overfor utfordringer som krever strategisk ledelse og evne til å se sammenhenger på tvers av mange sektorer. For å trives godt i rollen, bør du ha et ønske om og evne til å engasjere deg i ulike problemstillinger og saksområder. Du må trives i et dialogbasert miljø der vi tør å utfordre og bli utfordret, og der vi drar lasset sammen. I tillegg må du trives på eksterne så vel som interne arenaer.  

Direktør for samfunn leder for tiden tre områder. Hvert av disse ledes av en kommunalsjef. Områdene er Infrastruktur og samferdsel, Arealplan, klima og miljø, samt Kultur, idrett og frivillighet. I tillegg rapporterer næringssjefen til direktør for samfunn. Direktøren har også et særlig oppfølgingsansvar for områdesatsingen Strømsø 2030. 

Direktørens ansvarsområder har stor påvirkning på samfunnsutviklingen og nær sammenheng med kommunens øvrige områder. Vi legger vekt på bærekraft i alle ledd. Derfor er vi opptatt av at vår nye direktør, gjennom engasjement og kraften i egne ansvarsområder, også må bidra til å løse utfordringer på tvers av områder. Nye og mer effektive løsninger må utvikles i samarbeid når kommunens visjon «Et godt sted å leve!» skal realiseres.  

En viktig del av stillingen innebærer å legge til rette for gode politiske beslutningsprosesser og sørge for at de politiske prioriteringene legges til grunn for valgene som tas i organisasjonen, hver dag. Du inngår i kommunens øverste ledelse, rapporterer til kommunedirektøren og får en sentral rolle i utviklingen av Drammen kommune.  


Kvalifikasjoner: 

  • Høyere utdanning, fortrinnsvis på masternivå 

  • Relevant ledererfaring  

  • Erfaring fra politisk styrt organisasjon vil bli tillagt stor vekt 

  • God samfunns- og organisasjonsforståelse 

  • God formuleringsevne, både skriftlig og muntlig 
     

For søkere med annen utdanning enn norsk, kreves språkkunnskaper tilsvarende nivå B2 i muntlig og skriftlig. Dette gjelder ikke skandinaviske søkere. Dokumentasjon vedlegges søknaden. 
 

Personlige egenskaper: 

  • Gode samarbeidsegenskaper, med evne til å lytte, bidra konstruktivt og løse komplekse problemstillinger i fellesskap 

  • Relasjonsbyggende egenskaper, med evne til å samarbeide og bygge nettverk på tvers av ulike nivåer i organisasjonen 

  • Strategisk med evne til å se sammenhenger, sette retning, foreta prioriteringer og ta beslutninger 

  • Gode kommunikasjonsevner og evne til å formidle klare budskap og tilbakemeldinger, også eksternt 

  • Du er trygg og tydelig i lederrollen, med pågangsmot og evne til å håndtere krevende perioder 

 

Vi tilbyr 

  • En svært spennende topplederstilling i et godt fellesskap 

  • Store påvirkningsmuligheter i et samfunn i rivende utvikling 

  • Betydelige lærings- og utviklingsmuligheter 

  • Pensjonsordning i Drammen kommunale pensjonskasse 

  • Lønn og tiltredelse etter avtale 

 

Spørsmål om stillingen kan rettes til kommunedirektør Trude Andresen, mob. 917 38 972, eller direktør Fredrik Holtan, mob. 952 61 202. 
 

Søknadsfrist 1. februar 2024. 

Om arbeidsgiveren

Med vel 100 000 innbyggere er Drammen kommune Norges sjuende største kommune målt i folketall. Med alle ressursene og mulighetene som ligger i kommunen vår, er det naturlig at vi har store ambisjoner. Vi vil til enhver tid fornye, forenkle og forbedre tjenestene til innbyggerne, og vi vil styrke Drammens regionale posisjon. Utviklingen skal skje i nært samarbeid med innbyggere og andre. Vi satser på tidlig innsats og forebygging, tverrfaglig samarbeid og stort mangfold. Sammen skal vi gjøre Drammen kommune til en god kommune for alle som bor og jobber her – og en kommune som andre kan bli inspirert av!

Våre konsulenter

Kristine Sandstå

Partner

Peder Lund

Partner