Universitetet i Sørøst-Norge søker dekan til Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag

Universitetet i Sørøst-Norge søker dekan til Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag
Det er dessverre ikke mulig å søke på stillingen lenger da vi har funnet rett kandidat. Ta gjerne en titt på våre andre ledige stillinger eller kontakt oss på adm@capus.no.

Nøkkelinformasjon

Stillingstittel:
Dekan
Arbeidsgiver:
UNIVERSITETET I SØRØST-NORGE
Sted:
BORRE
Søknadsfrist:
Løst

Kontakt konsulent

Kristine Sandstå

Partner

Pia C. Bing-Jonsson

Rektor ved USN

Om universitetet og fakultetet

Universitetet i Sørøst-Norge, USN, er blant landets største høyere utdanningsinstitusjoner med rundt 17 250 bidragsfinansierte studenter, 5000 betalingsfinansierte studenter og 1 900 ansatte fordelt på åtte campuser.

USN skal utvikle og formidle ny, grensesprengende kunnskap og tilby utdanning av høy internasjonal kvalitet. Universitetets hovedprofil er profesjonsrettete, arbeidslivsorienterte og samfunnsrelevante utdanninger.

Både forskning og utdanning kjennetegnes ved tett samspill med samfunns- og arbeidsliv i regionen. Studentene våre skal møte innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. Med åtte campuser skal universitet gjøre høyere utdanning og forskning mer tilgjengelig. Universitetet skal være en aktiv drivkraft for kunnskapsbasert utvikling i partnerskap med samfunns- og arbeidsliv.

Du finner mer informasjon om universitetet og fakultetet på usn.no.

Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag har seks institutt innenfor fagområdene elektro, IT og kybernetikk, maritime operasjoner, mikrosystemer, natur, helse og miljø, prosess-, energi og miljøteknologi og realfag og industrisystemer. Fakultetet tilbyr doktorgradsutdanninger innenfor teknologi, nautiske operasjoner, og økologi. Det er ca. 250 ansatte ved fakultetet med virksomhet på studiestedene Kongsberg, Bø, Porsgrunn og Vestfold.

Om stillingen

Ved universitetet skal det fra 01.08.2024 ansettes dekan for Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag.

Dekanene rapporterer til rektor og inngår i universitetets ledergruppe. Rektor ønsker å trekke dekanene inn den strategiske utviklingen av USN, og det forventes at dekanene bidrar til helhetlig strategisk utvikling. Dekanene kan blant annet få særskilt ansvar for definerte utviklingsområder på institusjonsnivå og for å representere institusjonen i utvalgte fora regionalt, nasjonalt og internasjonalt.

Dekan ved Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag skal ha hovedarbeidssted ved et av studiestedene fakultetet har virksomhet.

Dekan ansettes på åremål for en periode på fire år fra 01.08.2024.

USN er i utvikling og omorganisering kan føre til at stillingens innhold, ansvars – og arbeidsområde kan bli endret i løpet av åremålsperioden. 

Ansvarsområder

  • Daglig ledelse av fakultetets strategiske, faglige og administrative virksomhet i samsvar med de rammer og pålegg som styret og rektor fastsetter.
  • Overordnet strategisk ledelse av fakultetets utdannings-, forsknings- og formidlingsvirksomhet, og bidra i utvikling og realisering av USNs overordnede strategier og mål.
  • Være en pådriver i videreutviklingen av universitetet som regional, nasjonal og internasjonal kunnskapsaktør.
  • Personal-, økonomi- og resultatansvar for fakultetet og ansvar for at fakultetets samlede ressurser benyttes effektivt.  
  • Legge til rette for faglig samarbeid mellom fag- og profesjonsområder og på tvers av studiesteder.
  • Legge til rette for hensiktsmessige samarbeidsformer med statlige virksomheter, kommuner, fylkeskommuner, næringsliv og andre relevante samarbeidspartnere i regionen.
  • Representere USN på nasjonale og internasjonale politiske og faglige arenaer innenfor stillingens ansvarsområde og på særskilte institusjonelle strategiske områder etter avtale med rektor.
  • Ta ansvar for strategiske, institusjonelle utviklingsprosesser etter avtale med rektor.
  • Ivaretar ledelse av fakultetsstyret, som er fakultetets øverste beslutningsorgan.

 Kompetansekrav

Vi søker etter kandidater som har:

  • Relevant høyere utdanning og kompetanse innenfor fakultetets fagområder med minimum doktorgrad, fortrinnsvis toppstillingsnivå.
  • Solid lederkompetanse og ledererfaring.
  • Dokumenterte resultater fra lederstilling på tilsvarende nivå og ansvarsområde.
  • Erfaring med strategi-, endrings- og omstillingsprosesser innen høyere utdanning og/eller forskning.
  • Erfaring fra forskningsledelse, utdanningsledelse, regionalt samarbeid og utviklingsarbeid.
  • Et nasjonalt og internasjonalt nettverk innenfor høyere utdanning.
  • Kunnskap om statlig avtale- og regelverk knyttet til et tillitsbasert partssamarbeid, herunder demokratiske beslutningsprosesser og samarbeidsrelasjoner mellom ledelse og tillitsvalgte.
  • Norsk er arbeidsspråk i USN og i sektoren. Kandidaten må også ha solide språklige ferdigheter i engelsk.

Personlige egenskaper

  • Gode leder- og samhandlingsegenskaper.
  • Evne til å bygge gode samarbeidsrelasjoner internt og eksternt.
  • Evne til å skape et sterkt fellesskap rundt videreutvikling og realiseringen av universitetets og fakultetets strategier gjennom utøvelse av en inkluderende lederstil.
  • Gode kommunikasjonsferdigheter og evne til å skape tillit og bygge nettverk.
  • Har en strukturert og systematisk tilnærming til arbeidet.
  • Resultatorientert med stor gjennomføringsevne.
  • Fremtidsrettet, ambisiøs og strategisk anlagt.

Lønn og vilkår

Stilling som dekan (stillingskode 1474) lønnes med kr 1 102 200 – 1 290 500 i året. Fra lønnen trekkes 2% lovbestemt innskudd i Statens pensjonskasse, som innebærer pensjonssparing og risikoforsikring, les mer på www.spk.no.

Det gjøres oppmerksom på at stillingen omfattes av HTA § 13 (4) og derfor som hovedregel ikke gis rett til overtidsgodtgjørelse. Arbeidsgiver dekker kostnader til mobiltelefon og internettabonnement.

Ansettelsen skjer på de vilkår som til enhver tid gjelder for ansatte i staten, og etter ansettelsen må du påregne at det kan skje endringer i arbeidsområdet.

Andre opplysninger

Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju. 

Ansettelsesorgan er styret ved Universitetet i Sørøst-Norge.

Den som ansettes, må rette seg etter de lover, forskrifter og avtaler som til enhver tid gjelder for stillingen.

Universitetet i Sørøst-Norge ønsker å ansette personale som gjenspeiler mangfoldet i befolkningen, og vi ønsker alle kvalifiserte søkere velkommen. Vi arbeider for å utvikle oss videre som en inkluderende arbeidsplass og for å tilrettelegge arbeidsplassen for de som har behov for det. Har du perioder i livet hvor du ikke har vært i arbeid, utdanning eller opplæring er du også velkommen til å søke arbeid hos oss.

I henhold til offentlighetslovens § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten. Søkere vil bli varslet dersom slik anmodning ikke tas til følge.

Kontaktinformasjon

Kontaktpersoner i Capus: Kristine Sandstå, partner, mobil: 977 29 641, epost: kristine.sandstaa@capus.no eller Peder Lund, partner, mobil: 977 35 088 epost: peder.lund@capus.no

Rektor ved USN, Pia C. Bing-Jonsson, mobil 979 77 920, epost: pia.bing-jonsson@usn.no. 

Slik søker du

Universitetet i Sørøst-Norge benytter elektronisk søknadsbehandling. Søkere til stillingen må registrere sin søknad og CV med vedlegg elektronisk via rekrutteringsportalen Jobbnorge ved å klikke på knappen  ”Søk stillingen”.

Vi gjør oppmerksom på at alle dokumenter må være på et skandinavisk språk eller på engelsk. Eventuelle oversettelser må være attesterte.

Det er søkers eget ansvar å sørge for at etterspurt dokumentasjon har blitt lastet opp til søknaden.

Om arbeidsgiveren

Universitetet i Sørøst-Norge har om lag 18 000 studenter og ca. 1500 ansatte. Universitetet er foreløpig organisert i fire fakulteter, og har undervisnings- og FoU-virksomhet på åtte campus.

Universitetets hovedprofil er å tilby profesjonsrettete, arbeidslivsorienterte og samfunnsrelevante utdanninger, samt anvendt forsknings- og utviklingsarbeid.

Våre konsulenter

Kristine Sandstå

Partner

Peder Lund

Partner

Pia C. Bing-Jonsson
Rektor ved USN